嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧  Q/ P8 X! u+ k3 P" k
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
- r8 h% u7 ?9 L7 \本人比較愛美: d$ I' z0 |& ]! r% a9 X, L# X" ~
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY' v) N; R  z* r8 ~6 l, A
所以一定要化得輕手, D9 Q) |& {) O. G( q
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
& \' e0 l7 j& h6 L3 O* D  ?% y% e我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
5 N/ r7 O9 L6 B, ?但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用, b: V7 v( [1 C: J9 v2 g' r
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
. `4 \9 o# n7 u3 ?其實有的@@"7 {1 J5 v; q1 o% H
本人比較愛美
( }: \) t, u9 N就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
$ W0 _1 s8 T: G9 R+ a所以一定要化得輕手
4 }' \" |8 k( g+ D6 F& F有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬! n8 r. e7 Q' r& ?
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
  |7 s% R4 [) k但其實機本 ...
. I, a# V# O  l5 u
香港好似好難找吧0 j# L( ~" Y9 j% A
淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"2 W" F8 F  }8 [6 i7 M) x
很多地方也有哦
+ ~9 D* |- Y" g% W3 p  `有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
( N( |  @# U5 c1 C0 _- A* w這就是在香港買的@@"
8 Z& \) }0 a, n2 g+ H6 b- a很多地方也有哦6 _/ w! H+ F/ u
有興趣可以發個圖片給你看看
- Q6 }/ w0 g( M. o6 [
我比較想上網買~
( C6 b% [% S" l% j5 t- c- O8 |出去買怪怪的~
1 D& m' D. y& z, \% T- |想用男士用遮暇粉底等等來化妝: i- K6 p# r+ u. e, `
比起用女生的效果會比較好吧~
. B2 N- d) G/ A" T到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   / i8 [: S8 ]- l9 w# ?

1 y3 }/ k3 I3 L1 w我比較想上網買~3 C. r) M# H, A* Y# V( q
出去買怪怪的~
3 F7 B9 \! o, n; e  q想用男士用遮暇粉底等等來化妝: C4 a8 e3 s7 `- P( D% B$ x; e
比起用女生的效果會比較好吧~* V3 }2 B5 A" A# V/ c/ S
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
; ^7 i& a* I$ e6 S遮暇的東西好像沒分男女吧
8 @/ y5 K2 s! H; \+ d/ \9 }: E其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
. m" L8 x/ J6 o6 t$ }$ {: M8 G5 F價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
. z, T' O$ K( c6 t: j) f3 w
  V# R; Q/ |3 D$ D' W遮暇的東西好像沒分男女吧 ) B2 S+ U4 i8 N. u) u( ^$ y
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
$ Z$ j4 `4 t1 Q& v: C& x價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
7 p" T. c! [( k( Y% u& B* l1 }比你講到好想買添∼
& k" _! @; B5 }8 r+ |) {- }& f請問有無多d資料呢?
$ h, C6 }) L' n2 C不過最近用了很多錢
7 m! `2 Y/ u+ E7 D8 `0 r. s又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
5 Y0 D, S/ |. Y5 ^+ Q  f, I
6 `+ a; M! T" m0 [- {$ u比你講到好想買添∼  @- \' a0 y7 x( n9 o
請問有無多d資料呢?& D7 V0 }7 Y7 C3 S
不過最近用了很多錢1 n2 {+ [* L1 y7 W' B
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
* s. ~2 j# d8 O3 ?) q* D8 K# P
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   8 J7 v- U5 [) [& d# H
" q& e+ c" c7 j6 G1 R
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
" D8 z( d+ d+ B# B# w- e# X9 S4 U
我平時化妝唔用BB cream
  n, I* w. d- \$ W如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?1 b, l1 Y. ^7 ]) s* N8 t
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
. P, [5 }8 I2 N0 c+ N- ~* o# A% ?4 e) H9 R# y4 Q5 y
我平時化妝唔用BB cream% Y! [$ {. y; P; G6 ^  n1 i4 Y
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?% g0 s" g7 O; p) N
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
8 f( T6 I5 u1 O1 `$ S# u8 p
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
) p! [9 J, U$ w7 u# a4 V
, v* Z" k3 Z" n& Z5 @8 y呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的5 f" i6 s. {. M- L' K, ?& K

2 y2 H& w$ g4 |( G% d/ h嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
& b/ J' k# q) b- P7 i  p/ W' q. S* e% r1 B
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
9 @# n. p1 ~( P% C' f1 Q( p( w
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的5 K3 `8 l2 q8 `* p# R5 |

3 ~' x/ O- w2 ^& w嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
: C9 A- U' ]2 B3 {
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~. Q+ f0 `6 @' A5 ^* T
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   $ M# e+ j" I; f- H9 Q, D! o) l
, X# ?' K0 L) y2 |- w
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~% p) Z/ b! y% M  K
多貼一些吧我想看
1 N. O* Y  v. I" ~
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   , Y# d8 ]; ^  ~0 F

' f; ^1 K& v: A; F2 h又唔係好睇,貼黎把鬼
- g( i9 Y2 P  p/ b咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
" U8 r, ]& G, B1 S4 b
' X5 B! l6 ~1 n6 c. e, _1 M網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
; s% T5 R+ j) s+ h; Y

/ y( f$ T/ A) n) x "卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
" L' i( Q6 T5 W$ q8 F1 p! l; Z, O
4 d6 ?3 I; v' K5 h我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉7 C# l" o1 B! Y# \3 c! F
4 w! h5 c7 V, ]1 j( L. Z' ]  |
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
0 D5 |% N3 s4 H9 _; I  m* Z3 Y/ f
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
: x" j/ H* V. g3 E2 A6 u4 I- f' o
: v* t4 u0 _9 c# d9 f2 j1 LBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   
  P1 V, Y% ^9 e# ^9 U/ g* ?$ {
) u9 h# v6 N5 K( }  v9 Y' \- i; L' P. r
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
6 N  ]# U9 I) B3 n4 ?" @. c8 N我都是分開的耶~
. v. P1 j* m* e) o0 `' Q底霜是濕粉嗎?