嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧
6 d$ w& C; V2 G" z大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
2 h6 M5 G6 }7 O9 g; Q本人比較愛美9 R7 S/ ]6 |2 R+ a* d4 g9 E
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY, _5 G3 {+ O0 Z3 r3 Z
所以一定要化得輕手
" N- F: T. A( @6 F/ d$ ?+ Z有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
" @. o  g% l5 H; a* W' }8 x我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈) i, C: _$ F+ C* P5 w# ^
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
( Y6 K, {  v; T1 J1 y同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
: e1 R8 l( V  m% X8 ?3 x6 e其實有的@@"" n! d; ^( `5 E6 Q* n4 Y7 q
本人比較愛美% n1 S$ d3 n. _' {5 E
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
; v1 P1 `, U9 L8 ^) I9 C6 b所以一定要化得輕手, s4 p& y; @7 j2 w# H
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬8 L) w# h! v( O( P) D
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
2 }6 x( I7 A1 H  _但其實機本 ...
+ s4 R8 A% X1 _$ P4 V
香港好似好難找吧
# w; b4 }, A- U% |9 u淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"0 O# m* R9 i- {% F
很多地方也有哦
0 W8 X: t9 }9 m1 [9 m' b有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   6 f+ ~7 U  e7 `! _6 o
這就是在香港買的@@"
; U/ L! e5 s; S, Q! l很多地方也有哦6 w2 Q0 r" ]: Z1 _
有興趣可以發個圖片給你看看
9 p! r. e5 C' D# N9 H我比較想上網買~
* Q7 r9 N+ ^5 J* Z1 T5 ?# T$ y出去買怪怪的~$ s* M$ _4 U* C% F
想用男士用遮暇粉底等等來化妝' {+ b9 `. s; g5 L2 }7 ^- n9 `
比起用女生的效果會比較好吧~1 J8 M4 N( t6 {) B4 l
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   $ \6 \) z5 M1 H  Q
; j' u$ h+ R) [9 U  r5 l
我比較想上網買~
! X' F- B( v0 u) G0 c; j7 b出去買怪怪的~
6 l( d+ G8 \$ f5 {- s% q- Q" K想用男士用遮暇粉底等等來化妝
; X8 |5 d0 k& e2 i比起用女生的效果會比較好吧~8 c; S$ |1 U1 e
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
2 P# `& J7 N4 r% l* H+ b
遮暇的東西好像沒分男女吧
: _  X2 Z" X! ?, D. e1 {其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD". V: h& e; ^7 s& g4 k9 [3 X  a! [
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
* Z3 B/ P, o1 o5 R% T8 I3 Z: [8 H/ T. h1 o6 I* t5 I: T7 [
遮暇的東西好像沒分男女吧
' F0 V, k" n  ^! D: b9 G+ N8 Z+ @其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
+ D. b, F) M: s1 J6 U) Z) {價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
( x8 w  {" g$ m. n. b% v5 h比你講到好想買添∼+ m7 w, p* V1 F3 B
請問有無多d資料呢?
9 K! l4 h+ L, E6 h不過最近用了很多錢
! |+ i& m& u- f- I又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   2 A& G& y! H6 Q6 D

4 S  s0 H) e& u8 N. Q1 O8 k比你講到好想買添∼
+ h: m7 m# f9 Y請問有無多d資料呢?- A0 k$ R& b( h: V' g+ H  D
不過最近用了很多錢: V6 [1 F- r6 o7 {
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
3 @, T( d. c2 K! n; d4 w7 T4 ~4 A網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   # T5 Z0 N  P1 i+ `

( K, I7 F; M, v4 j" c" z8 T網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
$ m" {5 z% f8 p6 k3 H! M
我平時化妝唔用BB cream% O1 f3 L# _  o8 p, L
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?( Z7 r6 e9 Z, r
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
% {+ o9 X9 h" X( k
0 ]4 @0 R8 M4 z8 |- C4 d我平時化妝唔用BB cream
: E; m! c- h2 q9 ?如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
6 ^# u/ p4 u, y. h6 [呢個牌子有粉底等等的東東嗎
# Z  u; M; c: r我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
" s/ M8 O9 m# V# A/ [  T6 o: Y& h4 P' A  O1 n
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
" o% R$ ^7 e4 i1 w" t& _8 v7 A5 r5 Z  o6 x) p, _* X! g; x* x
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   $ O' v$ U! ^: T) a

9 ^* l: c3 j2 t3 Y我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
& }- @) @! w$ j( M
# B# j' Y$ Q5 N. h% k2 A$ z呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的. \8 b) Z+ Z1 q
5 V. R' N% c- q1 l0 S
$ r* e3 W9 x; o9 `) e2 ?* E) s& D
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
4 v4 G% @: Y5 d3 T多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
! H6 l* Y3 y" V8 u+ O5 J! O6 C8 l2 w# I# R
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~6 G( ]3 H- D$ D  }! ~
多貼一些吧我想看
, |) Q/ R# f& P8 s又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   2 F% x8 N" F& L. y5 j; l2 k
% f: K: g6 U! W* l9 B9 h
又唔係好睇,貼黎把鬼
$ h5 K: Y3 N6 g' V0 {咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   , N& a. {2 a) b

4 \1 ?7 N( ~6 @1 D5 j' k6 a) h網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
1 d8 X* S( d! Q

% t( ^' |9 \+ S) ]7 K7 d; Z# | "卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
! }. O( @: s9 S' A7 ^/ }2 v1 u2 i0 z* x2 k  O& }
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
0 R  D8 |6 x& ?. I. ]# n7 l9 z5 c* e. X0 k
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
) n+ y( L% q8 \  M5 E0 `! a  b0 a1 C4 h4 r: R
3 y- n) [4 {5 M0 B7 o* }7 m
3 E% z( M6 c! F( t* U
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   $ w, h. D8 G1 p) ], g) `1 d

- \' |7 S) C. C, \& _
$ o3 n; d* t- R; K8 F! pBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
4 R, J3 S. E" C0 X, x
我都是分開的耶~" n  h9 n, X/ c  Y
底霜是濕粉嗎?