嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧7 ]9 b2 K- d/ y; a# ?7 I, Q
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"8 k6 x8 d+ I/ @: v, D7 U3 j2 ]( v
本人比較愛美
" U& g/ Z3 o2 p0 }1 f就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY; U2 W2 l. E1 n! B& c, R& ~
所以一定要化得輕手+ h: y- c0 I. S8 V' q
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬* U* F, T) Q8 \) L
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈2 c+ {4 k/ Y1 }/ n! Y/ Z
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
! u3 X* r9 l8 k同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   , e! u7 u) ?+ L
其實有的@@"1 J4 k, F* i' e  c$ t
本人比較愛美& Z" J  K4 f* @3 R* p  s+ ^
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY/ d2 T) M- f, W3 J
所以一定要化得輕手
9 h/ I4 f* V# H3 J- _1 V有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
9 v! G. Z& b$ B$ ~3 l  e7 }我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
7 z9 p6 H% X# l# I但其實機本 ...
9 S9 H8 E: h2 d9 x+ v" v5 `% L
香港好似好難找吧9 ]8 J. ]6 h* \; w  `
淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"' i1 U9 R5 r. e: g& Y  |
很多地方也有哦
; C9 W* u- X% X; E有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
3 v& u4 f9 k3 ]* [; J3 z% c9 R這就是在香港買的@@"
, b) y+ T: [& M9 d, I6 u+ B6 j很多地方也有哦
: q# T! ?1 v2 t3 }有興趣可以發個圖片給你看看
7 Q9 Z+ u/ H+ a% C9 V
我比較想上網買~
9 Q+ A) W1 r. X9 n! a' D& I6 j出去買怪怪的~* a- |' `$ Y; S$ s* s; V* K
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
& ^6 G! X5 P/ u) U( s! P( [2 X比起用女生的效果會比較好吧~! e3 R9 ^" P) l+ h1 t7 ^7 l+ c4 k* N
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
) u) A% z2 ?7 ]0 Z
& E% e+ C, f, e% M9 {我比較想上網買~
3 d) x& _" R$ q3 H, r4 @出去買怪怪的~+ K% I( i* `) u0 R# q2 z! G5 P
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
  |; \* n0 ]: @; n9 G' h: h( @) G% _比起用女生的效果會比較好吧~
- _* T& u6 Z- i: E0 m  k到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
5 O7 c7 G: s! Q/ E, {遮暇的東西好像沒分男女吧 % T* L' K3 w! }* l2 ?( f
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD") b+ X" c* S2 Y7 U6 C0 n: C4 V: S
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表     _# T* g) J& r6 V
( H: \7 K! T  x
遮暇的東西好像沒分男女吧
8 ~) t" R4 r: Z. N其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"; H3 J' Y; H4 G
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
. I' H; ~! X" S1 |6 U比你講到好想買添∼
0 \/ s6 h! f0 {/ R請問有無多d資料呢?$ \) m0 d4 K# }3 G  D
不過最近用了很多錢
4 |& C% X1 I0 |) B0 m又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
3 L  T( ]" p- c, w. @
" ]( s) P8 B& S1 A: I6 n4 _: F比你講到好想買添∼" D8 n$ V* B6 s" l$ \% f8 K
請問有無多d資料呢?
8 ~5 e: {; L: S: |" i% G不過最近用了很多錢
7 @9 ?8 F/ U: |$ E又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
3 ]- R% E5 v0 r# m- e網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
4 P7 [; Q  R+ z$ a. N- A# @* J' B, X' @% T6 s- o7 o9 L) ?- L
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
: h2 ^/ ^1 O# z4 u+ V5 K* k, d; P
我平時化妝唔用BB cream4 d3 W+ ]2 f# \4 q7 c
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?( A0 h' N& t6 W+ f+ H
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
$ K, n# W. L1 V0 i
  e. O& O9 z4 y# q5 k. V9 o我平時化妝唔用BB cream! u5 y- e& v4 A
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
2 I( U: K0 J$ @* C# z4 Y呢個牌子有粉底等等的東東嗎
& W- Y' \" i+ F. C/ {" T' I/ y我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉' h2 m+ F4 R$ W  A7 |3 K
) Y' h: y/ S4 R5 i) T. H& s3 O
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的6 o) [: z+ l. s8 Q( v2 Z
) L) U7 `: _  j. k; Z; x7 k* a- D5 u: A
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   ; [2 ?& b% F) f% |/ [- i! Z  \

4 j& R. [" f& r. p我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
, a* T/ I6 [1 e: d  h
1 K) Z: q8 U) b8 h* D呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的$ Z* T. p3 A  I+ p+ M
! A. r! Y$ C% Y/ I9 H
7 x/ K4 `2 q2 m3 K5 k8 Z
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
/ u7 R  W3 M) f; z$ `0 C7 m! i多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   $ h: W% h4 ^' J

5 ?* F( M  m8 h4 k大部份都係貼圖先可以加CD點呢~: b8 [/ X6 f, I
多貼一些吧我想看
+ {& Y8 g; t; x# A: i  V# k2 [
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   
: j2 j" {3 W7 U) C4 }4 J& h; s
/ y: |3 ?5 @7 Z5 d0 h: o0 [% w又唔係好睇,貼黎把鬼
1 |. _* Z" ^4 E) F咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
  c  F5 q  B# e/ j( ^
+ j. p0 g# l# o( G5 t; S0 f( u4 V* c網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
8 P! ]" G" Q. d. ^! Q$ H, l
/ ^% b- u6 ^: n4 f' O# N( f
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   . N7 M( ]! X2 Y0 i( f

: N$ s/ H( i& P我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉! g/ d% u5 x0 H- `8 S6 ^7 Q

3 M; J9 O0 [' D5 r$ ?& k呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的, K1 l+ T. `" p  s+ X
: f  L+ g$ e& Q% |7 j4 U7 b. w) S
. n  F4 m  `/ H0 Q; _: y) E' I) @) A- b' i/ y. {) G
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   ! ]5 Y3 D1 {3 X, Y6 b/ v! B
( M+ e9 I3 ^0 N# j* g. `- y! ]/ a
8 R. a( @& e  j8 T  g; k/ q
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
9 O+ |- G3 ], s" s  E3 V我都是分開的耶~
! C7 T) `1 b" w/ h4 y  c: o! ]+ r底霜是濕粉嗎?