嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧) Z. m8 _( R. j1 F" N8 Z1 E& N' Q2 s
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
7 b. G5 K1 I) }2 l/ h+ H8 ]6 s9 W# M本人比較愛美6 X, X; t2 R: \: P
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY( ?& o" Y7 y  `: }9 t1 h
所以一定要化得輕手
% v7 G( F$ h' G$ V9 W3 W有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
; }( h$ n& v6 ^! R我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
; _- |% B! A/ k# d+ c# z但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
/ ^3 i* {( I- |" W0 P8 f. A同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   # @0 L) X* X; p. P- _' R
其實有的@@"4 e5 P7 E4 l( J/ I: u- m8 V
本人比較愛美& L* Q: R: n* j6 @. C6 c& w
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY  H7 c4 g* J, F( ^  k
所以一定要化得輕手- {* s0 T& w, C# y
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
3 ], S2 ^* X- q" e我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
+ O  l: |: M0 H' D. f; [; y) f# H但其實機本 ...
9 }" P( @7 d) \) K+ [" U
香港好似好難找吧
- d1 b3 d* G7 l( |- J淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"
7 `! K* r# T+ w很多地方也有哦
, e5 p* ]3 I+ r3 k有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   8 l6 I/ S- N4 g7 T& _
這就是在香港買的@@"
% b2 t5 U3 `8 @8 j很多地方也有哦
& K, c1 m  P9 e- Y: z1 Z& J有興趣可以發個圖片給你看看
9 H: o$ s4 d9 }9 p
我比較想上網買~! D3 m1 h9 Z$ B- C
出去買怪怪的~/ r9 e) X4 `  h, a
想用男士用遮暇粉底等等來化妝& y+ `$ u6 {( A5 r
比起用女生的效果會比較好吧~0 l6 W& p( B% B6 m8 X; p8 ]
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   1 i. n' V! u( v* I6 I9 O7 U2 B
/ D# S. w8 p5 @. ~# _  r& Z
我比較想上網買~/ B' L8 V2 O$ L, _
出去買怪怪的~
/ }0 {, D2 F0 s+ y# \. r4 A' `想用男士用遮暇粉底等等來化妝
! e- {# L5 x: v: H; `8 @& L比起用女生的效果會比較好吧~1 ~# c; q2 K8 U6 H& h6 Q+ _
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
" D' r5 i3 _/ u8 [; W3 n遮暇的東西好像沒分男女吧
' a7 Y8 j$ v; E2 M/ X& V其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
% N: J! r" c3 [8 g! r- U價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
2 Q* A: U/ h" u1 `& V2 v. Z) I# E5 Z) h& y
遮暇的東西好像沒分男女吧
& o7 ?* {1 a7 i% j5 I/ Y( ~5 F$ b2 }其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
, A" _7 z5 _8 Q& W0 G6 P3 X價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
) U% q4 B: N: _  e3 O* B( @$ A- j比你講到好想買添∼' m1 V* n7 j/ ^1 \
請問有無多d資料呢?6 q4 v& d" A" |* F/ U
不過最近用了很多錢
- h% I/ y4 s, ]又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   1 n& f6 S9 L& T

6 g! u; ^; u3 D; R/ V比你講到好想買添∼
8 R: Y! m' a9 c- o. C請問有無多d資料呢?( t( P( ]- Y, Y% i5 i9 ~, s. I
不過最近用了很多錢
3 j. K( @1 n: @8 k1 |: z又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
1 X. |: c$ z! ^2 l: i網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   1 b% O8 B- B/ T+ [
+ [0 J2 H7 o/ f- p9 \
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
2 W0 f1 p- l4 o' _8 F我平時化妝唔用BB cream7 y! _: S0 ^: r: M1 x
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
; k5 {+ t; y6 W1 q8 }9 X3 }0 J呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   * ?' _1 z" c/ S4 `2 q' X

9 H$ [% [% b/ H2 P5 p) e我平時化妝唔用BB cream& A* D6 J; D% K3 w/ G9 S2 K, G
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?( n; P, O6 J" p
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
& {2 M* @' [  A0 q/ Y9 X! V8 l1 T
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
0 A( L" E0 i  G6 O2 y* i* \, \0 Z' z
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
* t( _3 |/ s# R# A. E: a- R) m8 b7 }$ {8 I* o
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   + `) C$ W# Q$ l# c

7 U+ k$ N; E( I: ^8 R: K; j我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉5 S  ]( z$ I1 k  r

- _" c% J8 n! ?2 l* M5 h/ k呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的' z* K1 ]. h# s* V+ T
& A: ^, q! T+ y5 R) V! B5 H. ^8 Q
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
% G" r! w. l" u6 v
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~; ?0 I3 m7 k# ?2 d7 l4 E" u+ U
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
/ N+ ]; B0 v1 L: r( p9 j5 ^
0 ?' ^" {. e/ H' S9 F+ c' `8 w大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
! f# y8 I+ v/ j/ l. u$ }5 _6 G多貼一些吧我想看
$ i3 e/ z1 {; L5 W0 [/ z3 ]  r
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   
9 H3 z# s: B3 t
8 Z& I( h3 _9 Y2 ^- v又唔係好睇,貼黎把鬼
) \, D( b( y8 B8 g/ z; n咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
( m  P: }/ C: q1 B4 N# F3 Q9 z) ~: M+ R" l6 S8 N# d% K
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
$ I% t; o1 M" u5 o! a7 m
6 t5 m! u" G; v0 g
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   4 H7 c1 y* _# d, s; i
* q0 \" J# K. s/ G
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
! Y' {' V  Q, D) f& y* T  {) l' [3 E. A& Q4 ~- d
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的* H: i! U2 B- n# I' q

, e. ?/ M: B$ R& r# e( G$ o嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
/ a" L) d1 \& ^) P8 b: _: B0 f' {

/ |+ X( \) Y: a3 jBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   4 T/ ^: w2 Z" l" V3 T- v$ b! ]
! V' `  e* X4 {% N1 O$ d

1 |  [: `6 ~* M# D" g( n" IBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
8 n. a5 E8 M' i
我都是分開的耶~1 s' n- j% P1 p( g
底霜是濕粉嗎?