嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧1 f/ d# K; ?, ^+ M( y% t& ~
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
8 @+ p; _# `& y5 O, E本人比較愛美
: C) N) b7 u: z就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
' T: N" ]& Y6 \: g2 u( {所以一定要化得輕手+ c1 [* O% ]2 z) v- `3 g9 ?
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬+ M8 u( x4 S, G9 |8 |
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈, T( b9 f; L7 H, _- w$ M& j6 o
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
- x1 s' Y, E4 Z3 \# ~8 D同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
3 O2 F( v6 U" c& c- Y+ r0 k+ S其實有的@@"
( r! ~. Z* X" D9 Y3 B- u% u0 Q本人比較愛美
. v5 p& W; [& I# \2 _, I就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
5 W0 D& |9 w% _4 b- _& O) p4 J3 i所以一定要化得輕手
- H* [) P5 c' a' l" k/ r有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
; R/ ^# a% ^" a- J9 {! E我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈( L# B, S# R5 }- J
但其實機本 ...
# }; ]7 n; g' A4 r香港好似好難找吧
, J2 @: P9 q" y* }. \淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"9 J# n8 l  [) D& x; L
很多地方也有哦9 N1 Z4 ^# k& f
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   4 }/ G+ z" X' S7 D: ?" @
這就是在香港買的@@", ~! z: y9 H5 D, ~% l
很多地方也有哦4 L  k2 U4 a9 u9 |+ N4 _) q
有興趣可以發個圖片給你看看
9 z& B/ L* ]0 u0 B* l- h
我比較想上網買~; L7 t, y1 c2 D1 e2 j& B
出去買怪怪的~( O/ Q) j$ c6 B* y6 Z* ]- i* U
想用男士用遮暇粉底等等來化妝" t* n6 \4 C) \6 Z; i
比起用女生的效果會比較好吧~
( O7 ^' A: C# h到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
+ Q& i9 U- m" y: e8 \
& E- y8 b3 t% C3 a. c; \1 z* S我比較想上網買~) R7 h& Y) z$ W
出去買怪怪的~' O# _2 {1 Q3 ]8 _
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
3 s0 P1 L) Q1 ?6 t比起用女生的效果會比較好吧~: Q( R/ j' h. i) p, I9 }
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
. s' g! N/ `1 R5 ^) u% M
遮暇的東西好像沒分男女吧 . F( N" P, N/ z+ t4 P# ^
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"& E- ^$ ^0 S# P3 _. Y
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   ; u  j% P' S  {8 p& R+ h" ?
$ b8 O" U8 z, D0 O+ \7 F- r
遮暇的東西好像沒分男女吧
/ M; G$ A/ Y  s4 Z其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
: }/ f, O7 P. c( A# [% |價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
$ w( P0 s  i% h3 e
比你講到好想買添∼
+ L/ `$ }- a& n& y4 A: `1 m) O+ Y請問有無多d資料呢?) s2 e7 `0 h, p- y; G8 z$ M
不過最近用了很多錢. X9 p) O9 y- f# r* ~
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
; |/ ^3 Z- ^4 Y3 W8 h+ ^7 h1 [! R( y7 ?* _# Q7 y" A
比你講到好想買添∼' s; u% |9 {* e6 M& l
請問有無多d資料呢?. S# T6 c% T; s+ d
不過最近用了很多錢
* C* i! D. n# n3 l5 k/ L3 Z又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
2 `1 o  x  C/ i4 w網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   " y& P$ ^! n7 n% G. Y1 H
# o- U, H: Z) O- l! a' R
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
. _/ G6 O7 Z* O1 e
我平時化妝唔用BB cream0 Y% [$ `! ~# F0 ]6 h- C
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?' J# @# D8 t  }7 D- I
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   / d! ^9 R: k  o9 F8 i
$ [" h  N4 c! m0 w3 q$ y
我平時化妝唔用BB cream
! Z- y1 Y7 T$ D# `1 u如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
% O- J# S8 Z4 H9 H呢個牌子有粉底等等的東東嗎
+ A' {* ]0 z, Z2 d' F2 j  u+ g+ I我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉% k, m6 @9 n: m7 {

) V- N, b& P  X呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
! e/ M3 t' v& P. y$ Y1 G  [0 l
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
8 o6 L1 {. E' W1 ~  B, G/ o
: t% j9 P% E! b. ]* E9 p! S我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
( G" i2 s( \( L* @% r9 l/ v$ d3 f1 `, w* Q6 `8 O
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的$ j5 J4 R) Z7 H
/ N9 @3 W; y1 ]; K
8 f- ^$ \; e* Y  l. i2 ^
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~# O0 Z3 [' H6 t! t* S( I' U. b* \! u4 M
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   & B# H; J# q9 I8 q. E8 y, e
; G2 i- R; I1 I$ L) R1 {/ t- G
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~0 r2 T9 L) M7 \9 {3 K
多貼一些吧我想看
- B. w& A; m0 p' Y4 O又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   
' ?. A; O- ]4 M' [" H# \2 W, O8 m+ I6 H6 ^" B$ N# J& G1 S* {1 T1 u' ?
又唔係好睇,貼黎把鬼
3 y: x8 C/ ^6 _5 P+ [1 T
咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
$ a. C' L6 v% m3 V
; i: \" G0 b3 y# u0 \& Z( ^網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
" B% L: `2 E( x  h! w3 `
5 U, y0 _5 F( ]0 q
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
1 |" Y$ V4 {( _+ o3 L  [! H- e+ y
5 _# p/ m) N$ _' T: o我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉% \8 T9 t/ u. `

( l/ O5 C/ S( x! _* X3 k: [呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
2 Z" R: Z9 C# D. N' k3 F1 P+ g! B0 {: Z+ p) }. D
& y; p2 q' H- u% e- C7 I# L( G
/ c# d2 P5 m* i+ H) g$ l0 h: A, y
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   # {+ C" H& b) Q" a! W
- x" Z# K/ H2 b# Y: N7 g( n
* d5 `* P. p, |  j5 }; `3 ?
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
& r1 n- U* H$ D: Z7 U% K2 ~& z
我都是分開的耶~
; g9 D. ?" E& o; J5 T底霜是濕粉嗎?