嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧+ R; E& r6 [$ N5 v( }7 i
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
5 k: r0 b% f1 ]# P5 R0 r0 y! n本人比較愛美
* }& v& ~) t. p5 h' t就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY& v2 s4 q8 S% K% C9 ]4 ]4 A
所以一定要化得輕手
. t1 P  E0 }, p; v) Q0 g3 A有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
, k6 a8 |" ~3 F我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
# P. B( l: F/ U; ?0 e* _但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
) y$ j$ n% K7 F7 u3 P: [' Q7 K6 K同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
# o$ U$ b7 S0 _+ ~+ n' M其實有的@@"" t; a6 j" U9 V$ N
本人比較愛美
3 y1 |; r9 Q6 X3 S就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY: \" C. g* d* N( p/ ^
所以一定要化得輕手# f8 n6 r" a) M/ S1 v' k$ r+ P9 N* [
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬3 P' F! X# Y" }7 P& K8 u% q
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈: L3 z+ R6 d$ }; e' A5 i) e; p( i
但其實機本 ...
. j7 d* Z: C7 \+ B, A* k2 c9 Q
香港好似好難找吧
  O/ Y9 s  N0 w7 P淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"
  D4 e9 S( C* A% V# X9 T7 A很多地方也有哦' L1 X& _3 Q- s1 f/ h
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
1 d" c6 e( X. q4 D' R& e這就是在香港買的@@"2 o4 A& ~. [  x9 o. {0 E4 O  m
很多地方也有哦
% y7 k& X* r5 K. l有興趣可以發個圖片給你看看
- u1 [' k; f* a* s9 b我比較想上網買~) c- P2 V5 i+ @7 _' T& ^9 I
出去買怪怪的~
  b, Y) f- g% N  w! P9 I& S; _想用男士用遮暇粉底等等來化妝/ e7 Z' \& F; u; x# D' Y5 S
比起用女生的效果會比較好吧~+ {& r  t% m. ]; b1 Z4 u' ^6 N
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   ' k" x" l% ^& ^* e; C
" Q' ]3 \4 }% u$ X* ]
我比較想上網買~
6 P% U, _8 ?, `* o& s: h出去買怪怪的~9 k8 y2 {; j% M1 |+ E. U7 G
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
. m$ _8 ]" j0 F比起用女生的效果會比較好吧~
/ }: L: J/ r& g8 M到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
- d% T) t8 Z; Q) U; h0 ^4 \
遮暇的東西好像沒分男女吧 6 C. R5 B% q1 U- j* n) {8 H6 {
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"( K' K! H3 o: \7 N6 d$ F
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   4 K0 H% w& A" t, O% U5 L  x
, {4 A' x+ ^+ |/ Z$ r2 L
遮暇的東西好像沒分男女吧
) ~  \5 O4 p4 _% ~# ?- z! e% s其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"# e' E5 G' W, Q( U
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
0 C, p8 p/ G- [6 b6 q2 W* b比你講到好想買添∼
1 @4 n, x; C* W0 P請問有無多d資料呢?
( Z: u3 ?: ?- F) f+ M$ J- X不過最近用了很多錢
; L' U. n. F; d- G又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   8 e0 l4 Y4 z* X+ T$ c8 b5 x

7 G5 i& ]3 U7 N# T) ]比你講到好想買添∼$ e. ]: o9 S) M
請問有無多d資料呢?
* Q7 Z% F# g7 s$ r2 q7 ^% c7 |不過最近用了很多錢
& `0 M) L" z8 [( W又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
9 b$ ^9 n6 ?- _* }  \
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   % o2 Z2 O' |2 I" b9 h" P

, A! j& n5 M+ A5 f/ Q3 d3 B2 F網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
, T  z& J# Q: {) w9 h我平時化妝唔用BB cream9 r8 ]1 E8 G& V
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?+ g$ E) j8 i& s
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   ' D9 ~, Q* z3 v- @# ]
: ]4 F! J9 W% y
我平時化妝唔用BB cream) n# ]) x- Z% t8 x+ p* Q
如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
; B1 ?1 I  E* u2 W2 g6 H' ~/ U呢個牌子有粉底等等的東東嗎
  Y' x# l4 r8 w1 b+ m0 q1 d2 m
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
, ]: Q; U1 K/ q2 a0 n$ w. _
+ p1 e0 a$ A8 e1 Y  m9 s  q. h呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的: {# l/ y9 M" X, J$ E8 t4 ~! c
9 o5 D7 G; T  ~( G. ?2 S3 B
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
. r( w- S7 h4 |4 V& P/ c( y, R5 N+ ]1 v! L
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉# v0 E7 y4 C7 |& q5 f
' k' n% z0 y- Q; A
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的5 f( x; h  c  P- Y% p

. d9 [& g  q% T8 |* h8 |( }0 O% c+ p嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
' B. \% i" \$ _; Y) R# k
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~' L% z. m- e( B; B; P; s
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表     ?) w! z0 z8 ?; c* F) A

" a9 c6 ~+ ^; @& L大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
, M. W/ R9 M* p! G多貼一些吧我想看
! N, f3 a& E; Y' V# F& t# h- @又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   / J5 t: y/ t) n) o8 \+ h

4 X4 ?" |- f4 @5 c又唔係好睇,貼黎把鬼
9 X  `! j0 W; s咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
, T+ H6 U7 M" s' f& l# i# h, h6 Q
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
4 @0 q. p" Q. t
- {& Y8 U' A! U. N* Q# b3 b( a "卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
9 H0 Z$ W9 S( r8 G( z/ G
* C+ x' }" H' D- u8 h我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
; E: G: O! Z1 \/ j, m
5 n/ j+ G) j( L$ {+ P5 M呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
! {# j4 K4 _+ d. B5 L6 {8 y7 M2 N, c' k; M# Q8 x3 v1 g
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
. T3 s7 d; y2 k0 w- P  i; q0 N4 I

" z3 ?0 h$ f; I* `1 CBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   * e0 [7 u, _% L, u
0 l4 P3 Q7 {! A/ b0 f1 u3 M

( ?2 r! Q: L* \. `- K- OBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
+ v6 c+ e- D1 y
我都是分開的耶~
0 v- ]$ v4 S# Z* X2 c底霜是濕粉嗎?