嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧0 x9 B- `6 w" ^" M; S6 V7 b1 Q  _
大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"
5 C7 E# Z  ]. m本人比較愛美6 \: |7 S6 `+ e/ A8 E+ b
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY( I0 v9 d- q3 U2 ^( W
所以一定要化得輕手
/ v* l3 u2 t8 I& C# r: \有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
4 Q+ }7 K( S1 k; ?我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
! p+ P# X& {( p# @. Y但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用  H9 m! X  n$ H) W  j% r
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   4 {+ K# ^) n6 s+ D5 l* B
其實有的@@"
5 [# F" O  w5 a5 X! y: I& O2 Y9 z3 A本人比較愛美8 B! g& t8 j+ c% J( l% Y- W  ^) U
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY3 X% p; r) P" [
所以一定要化得輕手
$ x' N, a7 S$ D+ C7 e有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
8 ]! q; E- }0 Y- a我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈  N7 [0 T; Y3 \( z* W9 s0 `! q, d
但其實機本 ...
, Q! A# D  r" ~4 Z4 G% m$ W: B- v% t香港好似好難找吧
' I. r6 g  ~1 i6 R淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"
/ m- q; b% `' O% ^& Q4 j很多地方也有哦3 `& J: r9 p* ]3 X" L; x
有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
# ^5 `$ |6 v0 U這就是在香港買的@@"8 C( P8 U# Q. i" M4 i% z' n- d
很多地方也有哦
4 T# k" |8 |2 o  [9 b有興趣可以發個圖片給你看看
! t1 Q6 U6 z2 I& I1 S
我比較想上網買~
: S  h( p9 L: Q& o, g; x* ]出去買怪怪的~/ a" B0 N8 ~, Q5 A+ ~5 |1 O3 N
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
3 d* u# m5 d: O( l& `" z比起用女生的效果會比較好吧~
$ x% W. R+ I& ]0 {- i# r到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   * V: ?0 S' t' Z6 v& V' \
: I1 w# Y8 E( z8 z6 y, T
我比較想上網買~
$ g) m$ K7 _% |" o6 V$ J出去買怪怪的~7 ?) E, X, A$ v: r
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
8 o- K. U9 q+ ?2 q比起用女生的效果會比較好吧~
4 S2 ^. y) e( D$ j  ?+ Z8 _到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
% X; T: E( l" _, i3 I/ q" e遮暇的東西好像沒分男女吧
; ^3 u7 i9 F+ S$ P0 _4 X, }其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"' o! f+ Y; w8 K& H
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表     E7 I0 o  D& R

$ |0 ~5 V* e) K! G遮暇的東西好像沒分男女吧 % P' T6 l, ~/ P: u" [  b
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"! F8 {- a9 `! W1 B1 X! A: B
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
- p- X( B: z8 v( `' V) f1 _! Z" c比你講到好想買添∼: ]+ d6 \8 f2 p8 a+ {
請問有無多d資料呢?( X: o8 I2 X: R9 _0 n& ?
不過最近用了很多錢
% ^2 U3 @, w* p. \6 x又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   
/ o) B2 h+ U, W2 ?$ O) S" S* P# d0 r1 T- F
比你講到好想買添∼
+ T. V) x* n/ s, G4 x7 O" F請問有無多d資料呢?$ \! l6 T" j0 V2 @6 M
不過最近用了很多錢+ E, O8 k" q7 P: S) z2 \# S; b
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
9 B5 ^3 T- N" I; u+ l. P. p7 K網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
  k% o. g: \2 N; }6 g2 ~; o
  _: h  b/ _1 K網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
4 m  K# K& _5 G! L- D0 D( e
我平時化妝唔用BB cream
% V) ?4 `7 x. |' i如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?1 a  U! X& f9 C, }% B
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   6 u; K3 L' }2 x
( D# ?# D5 ?! W' c
我平時化妝唔用BB cream
; v1 J8 X# [! }7 t如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?: q! q- A# R! @2 R% a. B/ f; W
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
$ u' o* l' [% H) S我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉$ w1 I% f, N: W) K
( ~- x- s' K; _; k. [2 [/ L
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
/ ^3 Q4 P/ \" [  e
1 O4 h; {$ p1 C3 Z1 G嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   ; Q( U8 G4 r6 l% Q" ~4 M% l
* b% h; U4 W  x' B4 W# }/ B5 J3 x: H5 Z0 m
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
  n- K% ?7 Q- B' Y4 X7 S/ F
" |7 V. t* [! q0 [呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的3 e3 }. h* u: ]6 t6 A# E/ s1 R
% X6 x  }  j0 x' z4 |
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
! }2 p: b- H6 i: q5 s* ?大部份都係貼圖先可以加CD點呢~! ]# V9 T+ t* Y$ |
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
" l7 x+ E* V1 O3 M& R3 k" L& A1 D! w- p; X- e
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~- V* p8 t8 y9 \- \
多貼一些吧我想看
: I9 G% r) o1 T; H; G
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   ! Z3 {0 q; L, E7 p, M! I6 A

6 {- m* X) l: f又唔係好睇,貼黎把鬼
, E/ B7 A8 s  r2 N咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表     p' s3 L7 L9 L# i% b5 o, H' N

3 c* b& q& `4 C2 I5 }& p, h網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
% e  T) v# D4 i: {' e
1 i8 p7 U7 z( @* [8 C) l% p' H8 S3 z
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
7 {( }' ~2 ]2 B$ b4 g/ n& Q
; p  C3 i/ G" ~9 F3 v4 o: |1 e我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
& ^  v, u: |- m+ \" k5 J" X3 [6 g. U" B$ S
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的7 @3 s& p9 s8 L  B# F! A8 P, f" W
9 D5 |' a$ Q2 {; J! D8 W3 n' g
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
" p8 L- f/ e2 Z! Z1 F8 [. Y) v
* A4 s* a  Z+ F; |( uBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   5 S8 n# o4 ^  }! v" i8 _- T

* `" ]: u4 Z  U3 S/ {
: o. V; \% l7 g8 FBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
" H' i5 G- y3 R2 h) v9 {/ \我都是分開的耶~9 B" w" i0 g) I& V
底霜是濕粉嗎?