嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

德望

德望

德望高年級係咪要著絲襪返學架?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
係呀, 其實唔止德望一間

um~ 但佢地果套校服襯埋絲襪都幾靚~

嘉諾撒聖心都係ga!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-11-26 14:50 發表   6 \/ r) H# x0 `7 `7 L; V0 l6 c* R! L
嘉諾撒聖心都係ga!
9 I' D, t3 B9 O% T$ F  l& {; u$ b0 L( e, y5 D
系咪淨系商科才要著

引用:
原帖由 sakuyi 於 2010-11-26 13:25 發表   7 T7 j% L, y1 |0 g2 R* P) @( w2 C
德望高年級係咪要著絲襪返學架?
! O) k% v; i$ @2 p! Z5 f0 d  X
& I- n, ?# {& X7 T7 i$ n4 M3 {/ b% u
今年開始改左中五或以上就要著... 所以三三四新學制佢地套高中校服仲著緊...

有無相可以參考一下

係呀,綠色連身裙嘛

我想問係規定要著定係好睇d所以著?

引用:
原帖由 MANYAN 於 2010-11-29 23:17 發表   3 e9 |+ ^: ^5 \/ l0 b/ T1 \2 V
我想問係規定要著定係好睇d所以著?
7 w# {0 E  B7 k7 y

1 K& p  ~1 @6 K1 Y/ |" b' f* I8 m係規定要著... 但係夏天時有部份妹妹犯校規唔著絲襪返學

黑色定肉色先……
. q; X/ c1 _5 e- h我无乜常识,姊妹解释下啊,方便嘅话最好有相

引用:
原帖由 nuwkov 於 2010-12-1 01:42 發表   
9 |, K- Z3 {+ B8 M黑色定肉色先……0 l8 s  `, ^, b5 [% \$ t% b7 R" A
我无乜常识,姊妹解释下啊,方便嘅话最好有相
: f! V  V  b/ G# a: }8 {( B

7 b" x$ i  v$ e; G其實校規就無寫咩野色.... 2 c/ q& m' S' ~& Z) G1 m" T
但係我見到佢地D妹妹... 著夏季校服就著膚色/粉紅色.... 著冬季校服就著膚色/粉紅/黑(厚)色

我就未見過佢地著粉紅色絲襪啦

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-12-4 13:58 發表   
  \3 P8 q9 g5 b我就未見過佢地著粉紅色絲襪啦
0 x& ]# p$ `% h: \" n- Y
6 r8 g" T/ ]9 p8 a( }4 N& [& k
HAHA~ 有既... 不過少囉....  

夏季應該係肉色,好耐之前,
2 J) r. n8 g* H0 {德望個website有講明tights of flesh color,
- ^( E1 J) @. Y: b不過而家冇講啦!% o" X" j4 q  B: ?3 |

: U3 I7 \+ _, g9 K  T# Q. \冬季我見到多數都係肉色,但記憶中好似黑色都可以+ l! p0 q6 `# t' j
- G' ~2 b/ P/ k' c5 W% _6 E  E
而家website有校服供應商資料,
0 K; c8 J6 }& P/ V" z* ~亦有講明校服係分Junior Form (F.1-4) 同Senior Form (F.5-7)
( R1 s$ Z$ ~1 X" P& O& j" vhttp://www.ghs.edu.hk/notices/Uniform_Supplier_website.doc6 k7 t# |3 e5 G3 {& G, L% g
) Q% w: Y" M! _2 }* X+ S1 X
學校官網有好多相睇:
2 A& R0 [2 h' L+ M# M( U& lhttp://www.ghs.edu.hk/gallery_photo.html
7 M- |; \% @7 w5 _# `
( j* d8 Q% j" I! \- l9 S/ J2 ]! t! `$ i例如:7 o; o4 N7 q8 ]% a& o7 r4 I
http://www.ghs.edu.hk/anchor/Gal ... Gallery/index1.html

n年前,有個唔熟朋友是德望生,% a# O: _6 Y5 C2 V% C- ?2 T
那時的我對絲襪,高跟,boot等仍未懂得喜歡.1 [: O! }. h# Q4 \
(那時單純地只喜歡貼身短裙)
1 W  b: H! V/ o- b/ N# ]# i, C所以當時唔太留意她的校裙與絲襪...
/ v# ~) c8 K* ]0 G3 _  l1 K4 D6 m
另外,校服規定要著絲襪係有d怪,
0 u% @/ d6 E" E. }! f但,個人意見,
$ g3 {5 o* g0 u2 \1 u這樣讓小妹妹早d接觸絲襪這種好東西,1 f4 t# \# X3 }2 k
絕對係一件好事

人人穿絲,好吸引啊!
只是最愛著絲襪褲,不變裝;希望男士也可正常地著絲襪!

回復 15# 1677 的帖子

thanks for the information

支持 支持!