嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

德望

德望

德望高年級係咪要著絲襪返學架?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
係呀, 其實唔止德望一間

um~ 但佢地果套校服襯埋絲襪都幾靚~

嘉諾撒聖心都係ga!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-11-26 14:50 發表   : v( k) }5 i; U2 I; @
嘉諾撒聖心都係ga!
* C8 c0 D' u& @# N) n! n

, R$ J8 d& s9 R+ `0 v系咪淨系商科才要著

引用:
原帖由 sakuyi 於 2010-11-26 13:25 發表   
; l1 W3 |' H7 u$ L5 ?6 ^% |4 N德望高年級係咪要著絲襪返學架?
( C2 q$ z( J( V6 n/ X4 b* u
* G4 ?+ ?1 J# ]7 H
今年開始改左中五或以上就要著... 所以三三四新學制佢地套高中校服仲著緊...

有無相可以參考一下

係呀,綠色連身裙嘛

我想問係規定要著定係好睇d所以著?

引用:
原帖由 MANYAN 於 2010-11-29 23:17 發表   ) T8 c( ]9 E' I3 Z3 ~
我想問係規定要著定係好睇d所以著?
& \$ o% ~0 v: C" y; a$ i6 R8 M/ b

8 i5 M. R( e. t4 M( m係規定要著... 但係夏天時有部份妹妹犯校規唔著絲襪返學

黑色定肉色先……/ o) r, ^0 F0 b, E8 X) J" [9 K5 a
我无乜常识,姊妹解释下啊,方便嘅话最好有相

引用:
原帖由 nuwkov 於 2010-12-1 01:42 發表   
6 R( J2 w3 o- s: g& j! h! Q, x黑色定肉色先……' f- S/ ?9 Y! C; E- f& |' k# C
我无乜常识,姊妹解释下啊,方便嘅话最好有相
, x; G5 I- l7 m- P; R& Q/ z' z# @+ s) M0 ?
其實校規就無寫咩野色....
/ ~6 O4 q+ S  g但係我見到佢地D妹妹... 著夏季校服就著膚色/粉紅色.... 著冬季校服就著膚色/粉紅/黑(厚)色

我就未見過佢地著粉紅色絲襪啦

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-12-4 13:58 發表   ) _: X+ v7 t! B8 t: Y4 o7 {  L
我就未見過佢地著粉紅色絲襪啦
. r  n, i9 H+ R' a' I$ O+ k' D# ~( l
HAHA~ 有既... 不過少囉....  

夏季應該係肉色,好耐之前,) N* ~2 C" b8 ^8 z7 ~2 z: D. ^
德望個website有講明tights of flesh color,7 g# j$ E4 ]. n, b1 _
不過而家冇講啦!
1 p( V& d  q* u& a# Q
+ X$ v# s; ~0 f! m7 e冬季我見到多數都係肉色,但記憶中好似黑色都可以. x1 C% l+ _8 j

9 y8 j6 K; M1 {5 k4 y1 j而家website有校服供應商資料,
# l8 w( q* S, S1 q' p* G7 o亦有講明校服係分Junior Form (F.1-4) 同Senior Form (F.5-7)
& `# ~- p# y+ q8 }, _8 Y4 ]; ~http://www.ghs.edu.hk/notices/Uniform_Supplier_website.doc' t8 N5 _8 h$ v) `* B0 Y) o- A

2 H6 N7 Z5 H8 G6 }- q學校官網有好多相睇:
' V3 D4 A% N9 H4 _4 Q' phttp://www.ghs.edu.hk/gallery_photo.html
! N! L6 G% T3 `6 S' I
: a; y* H1 e+ t) Y+ q: Q) T例如:
  ~# T6 t- m& Q6 m5 V7 O6 h2 [http://www.ghs.edu.hk/anchor/Gal ... Gallery/index1.html

n年前,有個唔熟朋友是德望生,
- E0 p9 r2 D( }: m那時的我對絲襪,高跟,boot等仍未懂得喜歡.
! d) {& }/ }: k( E+ D(那時單純地只喜歡貼身短裙)0 I* b) \8 R5 [% _5 o; m
所以當時唔太留意她的校裙與絲襪...
2 \: }0 h3 k4 A1 f$ K
- j- n, X& w  ?- q另外,校服規定要著絲襪係有d怪,& T5 j6 O" q7 Y! y% X0 j1 l# L. Y7 j* |
但,個人意見,
7 ?3 ?0 r' e8 l這樣讓小妹妹早d接觸絲襪這種好東西,
3 c9 c. D, C5 f9 a絕對係一件好事

人人穿絲,好吸引啊!
只是最愛著絲襪褲,不變裝;希望男士也可正常地著絲襪!

回復 15# 1677 的帖子

thanks for the information

支持 支持!