嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~5 L* E0 M5 a/ s! X# A- y

. U+ D2 I; B; A; ~[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD9 ]' U$ `9 y/ k3 Z. V; B% |
, b' s* z! g  U% t% [
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
  e/ F! g6 o, K3 X, C  O唔好食野law  xDDDD
. s0 l; [! \- H- W7 u1 B
2 f1 v; P* k# |$ T4 l0 j0 m心儀會同意的
1 z9 N* ~  R5 c3 R同意8 [: j* }8 b" M4 j6 f( S
我之前減到差唔多20磅' _7 W+ M* I9 t
係由我一日4餐改為一日兩2餐0 C/ P1 k5 [2 n4 u4 \, X# Z( z3 ~
每餐既食用份量減2/3
5 U6 Z4 V5 w* a. t再加埋運動,好快瘦: [+ u3 O8 K8 U7 W

8 C- O  d& c: c) J0 J1 CP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
/ [, }7 @5 y( a
0 h' x) x/ Z; {! ^  x) z8 P1 ~同意
8 \; `! j' o7 h我之前減到差唔多20磅5 v$ D8 Z7 E% V; H. v& B3 m7 t4 T5 P5 A
係由我一日4餐改為一日兩2餐* H5 j  Z! z4 g8 v* r" o; N. y3 a
每餐既食用份量減2/30 \; |9 T' {; ?5 E  L# q
再加埋運動,好快瘦
# Y5 H( [5 `: E) i2 K1 z! \
, Y& S# W1 A0 {# {1 ?8 C3 m1 K: u2 A) zP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
; N( X) e( k( }, b* ~
, L: q% k' Z4 n5 }
7 ~5 o. ~; u- A$ J* x不過最佩服你,忍到口唔食
3 Y; p$ B8 `. K/ O$ d我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
# V) d2 I: m. H$ i) b/ N: `3 l9 |6 ]1 c' ^6 g- M% a! c
同意; k- |- n  w  T' v- m
我之前減到差唔多20磅
; b8 c5 F, \* h係由我一日4餐改為一日兩2餐6 r/ H/ Q8 V. g* s, n6 d8 z8 }
每餐既食用份量減2/3
; v" V" H: q7 x) T% m再加埋運動,好快瘦
5 i1 j9 l3 e3 V7 Z4 B; d; w" ^# y# L$ F8 [8 `- q( |& _0 ]
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
( |' d9 L1 y. g; o5 `4 Q/ q, _! L
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐
* W: |+ [& T' K, P出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
5 h) T& q! y  O6 ~$ P; r7 P我家陣一日兩餐 ) W5 n8 n2 o) u& K" N( H8 q
出mk食每餐最貴6草
" N2 N' _2 U- d4 |- e/ D/ t
! p/ V$ g( M+ S& V- g旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   8 C) P; w3 @) R# _- g3 B

n. R: d6 z" Z2 H. V& a! x  M+ O" f+ g7 b
旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
$ z! x, Y/ i; J最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   ' K4 N" T2 y# [: j7 E9 U/ {; x
想像下$60係mk食得乜野
( L  H# g5 V2 S0 L7 l2 r最平試過晚餐20落樓
7 b1 O3 s: y6 V4 a
& H8 {2 B' U: v% J/ H- k
你去Burger King/麥記當然平啦.
7 U" y# b, `; h( m+ w旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動
9 h$ j( W( l+ Q& |4 L/ m! k) U
. S7 W7 F* J# D2 O' C, `做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動& _) ?, A7 S8 b! Y7 }; C3 ^( _0 I

0 `" K& L% E. [; O" q$ o# j3 ~# }) a就真正係燒脂肪了..
0 ?) I: F- O7 M2 c# {* n9 U' p( r2 l/ s7 j5 O, N2 ]- @% N, O( C
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
. e5 ?! G( Z; K9 v# @. M% r2 i5 n7 L& v# v3 [1 V5 Q8 m
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
7 x* M# {5 r" J. n1 V) v因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   0 U4 m1 w/ i/ b" w: C2 n/ C  G1 O# ?
3 t0 O$ z5 t( v3 ^* f
1 j" w. X0 g4 S7 Y4 W
你去Burger King/麥記當然平啦.3 v! V. \( ]9 e+ I
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+. m! `6 l% L( ~7 w7 |# n
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食
1 r$ P( q9 p0 E8 H% ^3 n7 Sm記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   
" F* A: x: a+ T+ F1 w: I) z/ g
, r5 _& `( u2 F; c. w7 h* _/ c4 L6 }

) M6 u2 s7 l; ~; q# ]不過最佩服你,忍到口唔食 8 R, `4 Y* ]: a& J# U
我就唔得喇,我好為食
2 K; ~" o' B+ u: c" I←忍吾到x2) N" }5 u0 l4 y3 w* s+ V( g' z
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
8 B1 f! I% C# I瞬間51-->57kg
; X4 M, Y( }1 v' f  C- _& `$ e" Ap.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!8 l' L( J" }2 _6 A' y0 L
我自己都估唔到!!!
: P0 {+ c& F$ v哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野, H; g9 z# `3 }( X8 Z
下午唔食,夜晚食少少野
8 {6 f0 {4 N: z0 O- f$ m6 q初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
8 t4 U$ d4 J. B. `; p
- A& q5 @# k+ t8 U4 I但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
1 ~8 y; g% h0 `  ?* [9 Y, d  m) J
做運動很易長肌肉...$ X! K* Q* s% ~
還是節食著手?
: C: X9 z+ f7 d# v像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   3 @% q: s  S9 H" W) d
. C* u! h$ i% M  ~
同意( o4 m) ^* n( B. U; y' F8 \
我之前減到差唔多20磅8 _2 B2 p, E! V# l# v- X0 s* R8 Y
係由我一日4餐改為一日兩2餐4 i% ~$ _% ?6 V  g# W
每餐既食用份量減2/3
% l1 H$ q1 ]1 w. i再加埋運動,好快瘦
+ j/ G2 B% S2 s# U5 D: a2 ^( K
2 g+ g/ p) }( ]$ UP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
7 Z/ B. z* z; g' c2 d我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大