嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

( e( k4 @2 G4 Y+ t4 w
' u! i' f! i5 |: S  {3 g[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD
+ s& b! B: J3 o/ p$ t
. J; L$ e: Z/ W) i9 F; }/ s心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   8 K3 V+ f: i+ f/ s8 Z% ?
唔好食野law  xDDDD
  Z0 x/ ?" L; G% o8 m9 @9 x: s  H1 N  M1 _* a' _  g
心儀會同意的
. M% F# h( G, r7 Q同意& h% ?, P4 |0 Q1 Q
我之前減到差唔多20磅
: o6 b; {& W- C0 Z; x係由我一日4餐改為一日兩2餐, H, K( t4 j2 t6 u# A: U
每餐既食用份量減2/3
$ _9 a7 y4 y# R( A' u7 W再加埋運動,好快瘦
9 M; c2 |' d7 _, m3 |, @6 f5 Q3 f& l* O
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   - |: k+ F/ V/ O& D' N
) v& L- j" f6 l0 ]: J! v3 `
同意/ c) Y% v0 u9 D, [2 }5 f
我之前減到差唔多20磅
& Z. D" u4 K: G5 U' g5 m* X係由我一日4餐改為一日兩2餐
9 b, h: t  L8 ~6 w每餐既食用份量減2/3
. y; N) H" T9 N) e/ W再加埋運動,好快瘦
4 o6 o# ?* H5 Y/ @# C# W; ^
% t; r+ N2 y1 w2 e/ M0 B5 LP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
& q( P( F/ L0 d' k. ?5 P

' F" S& d, v' B8 C
6 H1 F& v) Q" d  O& K5 h2 }) B不過最佩服你,忍到口唔食
$ c4 E, P! X6 m& a我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
& a: \+ I8 m: `+ O0 C6 ?4 @1 d  H* O" n: [9 G# C3 P( K/ t
同意* p- I0 X" q5 z: l9 x, Y# \$ O6 _
我之前減到差唔多20磅& A* ]% ^# x9 ]0 e6 |
係由我一日4餐改為一日兩2餐
. |. H7 S! @! e% Z每餐既食用份量減2/3
) m  ^7 i; K7 e# w+ ]再加埋運動,好快瘦1 K6 d% R9 H6 K7 x6 F

% N3 D( ]3 c6 F$ EP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
* W6 [& R, M0 f, L食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 7 ~) P% M* v# N  i4 x
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   3 p9 @0 P& D( s0 }0 s" ^
我家陣一日兩餐 / j. X9 ^; a- T  O% J
出mk食每餐最貴6草
6 r% t" K  N7 M, B) s& h3 w8 v8 X  j7 g9 I1 O5 W) a
旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
+ b8 {4 q- F4 H+ j7 z" m3 u6 p
% B3 J- r* e- Y# T0 F5 q
2 r1 t% B* H5 q2 B+ K; \旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
: h" X' z/ E7 D0 {% B$ S3 c$ i最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
# R  Y* x/ B' f9 {想像下$60係mk食得乜野
% m' |( ~! p' }* r+ t) C, q最平試過晚餐20落樓
& e% r7 y" I6 h; V7 Q

$ {% L4 d8 f. X# J% O; g你去Burger King/麥記當然平啦.  [0 T0 h8 E. E$ Z6 h
旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動" K2 M' F2 p6 [* @9 H

N. R  F5 @: i做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
; D- @  y3 y1 E: j! `6 R: @- d$ }% t3 y, w
就真正係燒脂肪了..
4 }5 [  b+ k. k  K1 {& c8 N  U. S2 e: U! O( V" k% N
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
4 q$ k6 j0 o& k8 Q+ \0 f: I$ T
# ^5 \0 L7 B/ L- r7 k8 H7 b我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7! e- j+ r* R5 w! ^1 S
因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   ( w" D+ r- |4 U" \9 }
% P! H( l) ?' \
5 e% N9 v( T# @' u7 K8 j3 A) `) d
你去Burger King/麥記當然平啦.
# M3 J! f& S9 J0 N  @+ P3 {6 y旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+
- F5 p" W& b6 Q. I' J  Y  g  j! iburking...自從隻薯條轉左之後就無去食  i+ B/ \, p0 |. y/ U  C
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   # T; F3 b& m9 r- v' G' ?& ~
& |& |9 w9 D3 h! U
4 f9 z' M. o/ c+ |! V

0 P/ s: r3 O* b不過最佩服你,忍到口唔食 & Z* K4 P3 a( |
我就唔得喇,我好為食
" k5 p( Y9 Z# E
←忍吾到x2
" W$ U1 H3 c/ t. U7 p雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
) z7 Z# z6 E' z  ^! c! d" |, w8 w瞬間51-->57kg
0 i0 Z& E. w/ T. op.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
8 R) K: [6 X. a1 I" @, \+ N) O  X6 r我自己都估唔到!!!9 R) x" ]. G& I( T3 a4 O
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
3 T6 \8 Z# O& t* w: u* y/ G  |8 A) q下午唔食,夜晚食少少野
* J8 K' ^# Y( V9 l& R初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
# V% k6 _9 e4 X  V6 O6 F5 ^* K- U" x  b# Y' S
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....9 t- T2 B1 D  L/ `: ]! [! U0 _

3 q8 d! o" {# J) q" v做運動很易長肌肉...
5 F/ \: q7 J( \- h還是節食著手?. ]' w( z7 z! S. I5 g5 q4 N: y
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   $ w+ t0 I5 u: B& t
; ~" u# R1 ~! r9 u& [% x
同意
$ X5 Q7 ]9 k/ x! v6 l% |1 p我之前減到差唔多20磅  p5 J: Z6 o) z9 U3 z' I$ _' Z
係由我一日4餐改為一日兩2餐  q$ P0 ]  z  c6 `2 L5 i- A- N$ J
每餐既食用份量減2/3
! R" A1 y# m2 p3 c2 S/ G再加埋運動,好快瘦
) w& V7 }! \$ {. G  a- {* r
# y1 w9 `3 f- `' y: _P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
6 B, N, E  @  _
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大