嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~( c( H* Y/ ~% }1 Y9 c

" l, j* i. Z5 J6 u, f; o, C[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD8 {# a3 `0 u/ m! Y* `

( V6 @7 I6 G0 t5 K$ T- E1 B) [心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
+ |# ^5 U! e2 j# `. m唔好食野law  xDDDD
8 L) W8 V% M3 `! U. h% T6 v$ X
8 M7 F* E3 B. q心儀會同意的
  ]+ G, X3 W' b' {" {同意! D8 z* ^9 e" l3 s+ f- K
我之前減到差唔多20磅
, e- J' n7 N1 \, c) x* l係由我一日4餐改為一日兩2餐4 X& E: j3 W4 x8 [# _  k* n, E
每餐既食用份量減2/3
1 h1 z8 M& L8 N' O& b& f再加埋運動,好快瘦* W+ f2 c* f( ?, s
1 E0 o1 n2 i& h: q' A7 V3 [! `) L
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
* T. q% p0 t% M( `) F% ^; \5 F3 t
% p8 @3 a( f2 c# m同意( y1 w6 K7 y$ u( g5 Q3 c* ^
我之前減到差唔多20磅
+ }  y0 [" z& @係由我一日4餐改為一日兩2餐9 v- C6 Y8 F# x. E; x! r
每餐既食用份量減2/3% |' l, [, v3 }  A# P$ p/ Z$ F. v
再加埋運動,好快瘦
* f* t& A- m& e& s3 A8 G2 Y, B$ u0 a  P) [3 N! p
# C7 N. ?7 S: E+ d0 F/ M( t" Z/ f) J$ k
$ n% k7 U9 I0 N: Q0 Z; N0 I* `
不過最佩服你,忍到口唔食 3 o- O! A1 m2 e  U5 l- n4 |* P
我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   " ~& V5 P) |/ i& ^

+ n  m/ p. @. C) _% S" D1 h6 \同意) y, j. Q. M; Z7 N+ F6 I6 C' b0 R' h) j
我之前減到差唔多20磅/ P! Z1 S4 H" M
係由我一日4餐改為一日兩2餐" [6 z" T0 M( f8 h
每餐既食用份量減2/30 w8 w7 M; q+ w1 m
再加埋運動,好快瘦
! ]' J3 {1 F! H  J# E, K. f' L) \% Q4 z
/ v5 B  R# B; H) x4 E1 m# @
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐
* [; Y! U5 V- _+ |出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   4 n3 @+ }8 g8 v' W# l
我家陣一日兩餐
  d* Z1 z; e' Y" e8 s: N3 @. a出mk食每餐最貴6草
, R/ F' U" n4 s# q& N( y

! @/ [2 X( B8 W6 m. B5 O' l) r' K4 [1 L旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
1 x$ A, y2 ]* h0 d0 L- d7 h5 K  o7 q, M+ i; \9 c% _
6 P4 r- Q2 `! B, X2 K) r
旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野- V! o$ u: m* L. }
最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   5 S- B, t( @2 s1 m6 V9 j) I! }
想像下$60係mk食得乜野
. g1 A$ H* \5 B5 i最平試過晚餐20落樓
5 f% v# \7 [3 d/ n3 |; q+ d! W. T( P* R# R1 V, W
你去Burger King/麥記當然平啦.
* u4 X1 [. [" ?* f1 |# U6 j旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動: {. o$ L! N/ ^: ]  e  ~8 d, a& {

. \  d; ^) A6 I- n" o& A* V做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
7 h7 ^& S: y+ m3 P6 v6 m$ ^% I5 n$ O
就真正係燒脂肪了..+ x4 C  N0 t& I) n( q) q
9 e" v4 G# Y- T0 h5 Y0 r3 {* A, r. P
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...* x% P  f: d3 j" y/ P; H1 l

% Z5 x" @( H' ?" [1 @4 c我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.71 s/ `& t  Q, P- D) a( O, S
因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
9 Z$ h- j0 v  m" \  j2 `1 e3 i  i& A6 Z7 X2 p

& R2 k! F2 y) W: ]你去Burger King/麥記當然平啦.! e0 j8 N- q9 c& J- I$ O# t
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+5 x0 j' E  ^' v; ~5 U  o5 ]
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食0 x# `5 @/ T( `' o# O7 P
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   0 w! C# J# V: X9 u& P; k

' J0 L0 v5 o8 m1 f: o; Y5 P; K+ O; T
8 q; M- ]* ~" M9 T
不過最佩服你,忍到口唔食 % L; b+ |; l; \4 l
我就唔得喇,我好為食
, q1 ~, q6 J. o
←忍吾到x2
$ v4 Y) n' L1 U- z& W) f雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
: E) m* P# S5 t- }* U0 ]( v瞬間51-->57kg# W8 \3 u; z' f+ N8 a) {0 }/ h7 |$ Y
p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!0 T& v; `: U5 Q8 h! ~
我自己都估唔到!!!( m& b* c$ Z! H0 M3 p
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
! Z' \% R) s- R& r1 T下午唔食,夜晚食少少野
! |) x. b7 E8 T( Y9 F9 p# b1 v初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )% D: M7 I# \- o: x2 @# D$ K
9 C( W: G: o; v( O+ f3 S& |8 h* D, ~
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
# U+ M9 S3 G7 x/ h4 H1 o9 [6 k6 G4 S3 Z+ k+ m$ M) J2 l$ K
做運動很易長肌肉...) r0 ^7 m0 m. [- ]8 `  o9 l
還是節食著手?5 G( M( z2 X+ Y2 a' a7 X; J7 W
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   0 t0 {5 v/ J- X4 K' E7 K5 ^* K
4 l. ?" L3 p/ ^7 g7 ~  F& ^
同意
, C+ `/ z3 B$ Y6 \我之前減到差唔多20磅
+ l( Q/ p5 c- ^' D6 u" h3 l係由我一日4餐改為一日兩2餐. e, m4 W2 ?" _
每餐既食用份量減2/30 ~, }; ~6 k- V. ?; _2 ^1 A
再加埋運動,好快瘦% o! |# k+ t* g% y  f& u

! S, n4 i: j6 C  ^6 z7 A. OP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
, Q) K* i) b, L, a2 C% t3 D
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大