嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

: I- |' g* D/ L6 K2 t: G
+ h- J. G: p9 ?, m, @, N! |- g) P[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD% L4 m/ M% ~/ o3 O1 \
- o% G5 y- }- R' l  {! Y
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   - O0 E' h: H" n% j, k5 n
唔好食野law  xDDDD. I4 b( F! I% ]3 g& o* J$ [
& m. N- i' G$ l$ c- u- u8 X
心儀會同意的
& I+ \$ }) t7 y" Z. f/ ^4 O, T
同意
; k  f  L2 D4 e" [我之前減到差唔多20磅; z. U& O& U5 z# `" @7 G( E
係由我一日4餐改為一日兩2餐, R4 [5 l; J+ N) k& p
每餐既食用份量減2/3
$ C0 l  c0 ?6 H; o. o+ U* J5 w再加埋運動,好快瘦4 c4 f& l9 S6 Q; @

) n! S- y- e/ N' UP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
. D% G' U" _* s
. o, v! d0 z/ ?# y- W同意
# y/ E, h  \- x/ \' u4 k8 c我之前減到差唔多20磅% x2 c+ R" [: N5 \; z
係由我一日4餐改為一日兩2餐
. n" C' t% p0 a+ p每餐既食用份量減2/3
# a9 E" [  Z* {' H再加埋運動,好快瘦
/ ]  o3 F# i+ @3 H7 o& L  ^; K8 t. |, y. ]/ O/ w
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
. e, R' S" Z! v, D
" _  O/ D6 c/ X* Y
0 G7 m- A/ F$ j" Y& }不過最佩服你,忍到口唔食 & _# h6 b; A0 z9 U, r" S% M" Q/ R
我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   : `' f7 z' R; B  c! M: y% m
, i, X5 s5 H; K: K
同意7 l( l8 c3 @3 B# m6 y! A& O
我之前減到差唔多20磅) c3 p: i# ?8 O* B0 M
係由我一日4餐改為一日兩2餐
; b6 \, X/ _! P# e* n% D7 h每餐既食用份量減2/3
! I# B2 J$ U$ q: `( [# o, b( U$ r; a再加埋運動,好快瘦4 g2 z6 m0 L( C+ R% O1 E! q
  T7 q, B, @# y5 g. {5 e1 O% r, D9 K
% e) I7 m7 S" z9 E+ Z3 [, [9 q
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 ) h. D( ?$ q1 V  E8 j5 ^. R
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   & F3 F7 c/ K1 J+ E
我家陣一日兩餐 + Q& P9 A& `8 i+ A7 _: \
出mk食每餐最貴6草
+ F" C) Q6 G% C. j

! n* ^8 G. t) h. A% j7 {) V旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   6 H! f5 |" z& P" Q! O

: H3 H+ Q& }  l5 F
; r# _  y4 c9 [8 o: r旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野5 U) u9 r; ?2 q: h
最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   3 L2 r5 z, d6 }) W) ^' a; D
想像下$60係mk食得乜野
! x7 j' f7 i' V4 q最平試過晚餐20落樓
7 c  p  |% {: i3 B3 l, z! [
- E6 d; j; k  d" D
你去Burger King/麥記當然平啦.
7 d9 }: o3 F' x% b# @# f旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動' |# }+ s  ]1 W) O% ?% E; x
4 `! h6 q( r& ~! D' [8 {1 R
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動1 ~/ a: J; S9 }& X8 Y
9 Y3 [8 A# J1 b& D& ^
就真正係燒脂肪了..( \4 S* }1 y9 N% `! T
  S$ M( m/ c$ q' ?; {
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...# b7 b% ^% y0 E  G
7 w, c4 ]; Y. A3 c! N2 d6 {# i
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7) o% J; Y  V7 o. s. q" j- b+ Q" G
因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
( ]% e6 B8 x8 Z* U% c/ T# I, _  e0 O8 M& e$ Y
. c9 i6 O/ r: R) G* C  c
你去Burger King/麥記當然平啦.
2 a5 X8 a$ D8 {旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+
0 O- _% c/ Z5 lburking...自從隻薯條轉左之後就無去食
  Y7 Z! R- t: d+ Om記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   0 H: P! s& y9 i2 b2 A% `7 @

# R7 L' z+ d  f  Y. X+ W: R4 K8 y" b: p6 ^) D
. b5 {! J% H+ p4 E6 u
不過最佩服你,忍到口唔食
: B% a0 i. G& N, B我就唔得喇,我好為食
- U8 z( f3 @9 u8 P: J' `
←忍吾到x2
  r1 k! f+ x) Y. ?- H* \: A- I雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後1 f  _  Q6 @- t4 ~: D9 C
瞬間51-->57kg! U* a% Z# E+ K  h6 Q
p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
$ p% b" e- n7 p: ^我自己都估唔到!!!0 e- v/ z0 {4 }- O, C* j* Q5 q
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
; a& i, V0 n5 t% B" C下午唔食,夜晚食少少野. j, E! L0 `* v
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )% [" m: w: W. `
  d5 f( l9 P' k6 T2 b  }
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
4 z0 q9 u" {9 R& F/ t1 o5 f, [9 o9 s; Q" r! u9 Z5 F5 N
做運動很易長肌肉...7 \, g1 g3 }) b8 `9 W+ y2 g: g# }
還是節食著手?, G1 P. Y: V- h5 K2 _7 t
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   9 E2 C; u7 O  r
8 q7 Q! j: h; G/ o9 I+ e3 N( |
同意
: |1 h# ~. ^  `我之前減到差唔多20磅
, W  g* i# R  L- _" D係由我一日4餐改為一日兩2餐
) y, a% N0 ]  t  r每餐既食用份量減2/3) e4 D( [* k# E0 c% V
再加埋運動,好快瘦
' R- J/ \, g2 ]% H/ F9 o% A0 m/ g$ y$ S7 F  F; A
! _5 Z, ]8 l% l0 _% s4 B
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大