嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~/ Y" X$ l# r  P# H

2 K! h5 f, \- V( q[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD
5 A6 }' o8 M" j. k; |3 j6 R- a7 `2 A
- K' n5 {# C0 ~/ J- S" y心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表     y' O0 g% h. [6 z- Y
唔好食野law  xDDDD
* R% j# j: q" u1 o5 `7 m' d  q  I$ Q2 E+ ?" d2 ~1 Y4 i
心儀會同意的
' F8 l( {! F8 n+ a同意3 D+ V  @: D" K$ a  C* u  m
我之前減到差唔多20磅+ ?# \& H* M4 x9 p8 O' |% g7 h
係由我一日4餐改為一日兩2餐  y5 `' W& p: l' i7 G# `9 F- l
每餐既食用份量減2/3
. y# d- e4 X! z3 k! f再加埋運動,好快瘦
4 Y5 r- H7 d0 M) w8 ?; U# ?3 T: I2 D/ `; c* x  n
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   * M& p$ [: y9 s: _
1 R% P/ n- J! ^
同意  f$ c2 R- e% L9 E; t* u1 [
我之前減到差唔多20磅
6 ]/ x3 r/ U8 I係由我一日4餐改為一日兩2餐" M) m+ U0 [0 j8 B
每餐既食用份量減2/33 z2 `$ ^6 q) P' P( ?8 d( E
再加埋運動,好快瘦
% T  g1 S' T& A. h/ X* Z* x# s# [$ J# O
8 D% s/ T1 w0 c& g7 ~% |% IP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
  w& g2 V4 G+ Z, P7 v4 U( S( f

8 M* W6 p8 e. i! a4 J; x5 i " ?. s! u( \8 H- A1 K, E
不過最佩服你,忍到口唔食 * V* T1 c% w! p) ]9 F6 L" i% E
我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
  F7 n/ O& {" h& I) G3 f
/ i: r5 I8 I2 n8 g同意( j& u3 H7 a, y0 C! V
我之前減到差唔多20磅* Z; P! W$ s. W' I0 o1 p
係由我一日4餐改為一日兩2餐% ]: j  h' o; o6 g8 M  Q
每餐既食用份量減2/3
, I5 l6 F% k! Z5 I! U7 ?再加埋運動,好快瘦, A1 q/ J3 C* [" n8 K3 V
9 c3 E0 m: _, d1 P  U
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
+ k' {% i5 t8 H6 j, m! @
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐
: |9 u( h+ K; c/ c1 h出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   " j( _, D) \/ ?$ i6 ^  t0 M, g
我家陣一日兩餐
5 D6 F9 P1 P7 B/ j0 e. u; x出mk食每餐最貴6草
* r6 S6 v' O0 }; f. ?

- ~6 q- a' c, e& w: t旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
' R: [* T8 l8 a' X7 ~) R
7 E& O: U- K% w: g5 R9 t; i. }( v
& R5 H" G' T, J2 I' A- S5 P" ^旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
3 u6 X4 w. E  s& C& e最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   0 }+ _. u1 ]0 V+ g2 W
想像下$60係mk食得乜野; H% ~. |1 s2 d  g$ ^% v
最平試過晚餐20落樓
, `7 C, Z5 m9 G* P% a7 M% R: s" ?' i
你去Burger King/麥記當然平啦.6 H6 `1 Z6 X# z  K$ U$ H9 r
旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動; R2 j4 ?7 ^. P# b+ C3 R
' A% D0 ]7 d$ f7 F* ^) e. `
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動% L9 @$ Y  v; Z6 Z* v
  O+ E: e4 g& s" v; b" I* v
就真正係燒脂肪了../ [6 `* k$ H5 p+ h8 X

$ }. M. e- U* t' f# ~  k節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
- U/ |  c$ b; x
/ _/ k7 G4 X* d: z& _我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
9 t0 t. ~: u5 H; f4 v# A因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
( u! S4 g" \! q) A: N' L& K# P0 ]7 m. L* N0 \6 e

9 Q8 H% y. b- v$ z' g1 z( e你去Burger King/麥記當然平啦.+ b( {7 x* v1 J' ?9 i% R: D' H1 h
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+& [' l9 I) u2 m# Z6 ], X
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食- A& t/ A  D" I" x: @6 X
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   
: Z7 C7 k6 N( ?: \# G0 \) m
6 X9 l' S: T* m* v, ?* ^; Y4 ~5 W1 [5 f2 o

v0 {4 G2 q9 Y' D/ g1 S' b3 {8 V不過最佩服你,忍到口唔食 . Y* y$ V/ [0 W) B
我就唔得喇,我好為食
7 X: r: d  A' P9 ?  E
←忍吾到x2
5 v  ?4 o" S+ H/ N& x- Q: D雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
7 R3 F5 j. n) v3 i( H  e0 s+ W# Z2 X瞬間51-->57kg, X3 r% b' w0 |2 n( G: s
p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!5 u! ^* I6 o' u! R: B
我自己都估唔到!!!
! f/ q8 P& h1 `0 R) ^/ i7 p哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野; q) K8 L4 `4 t: v+ s) ?* w
下午唔食,夜晚食少少野
% h% L3 o  x. f4 U初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
) R& h3 ~- [1 J4 E: i: T/ d, \# E+ Z+ j3 D% a8 Y- e  L
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
% t6 }) t& {0 ?9 }. a
  A6 y% M) U* V做運動很易長肌肉...) p8 i: Y+ h% M' y6 I) I
還是節食著手?: @! y9 _# q: l+ |4 L
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   - B3 h8 @  S6 o7 \3 F4 Z: R- r

( m' n* t. _2 o% w6 a- F& K同意
  c/ U' b8 J& a. v# e% v) `7 _我之前減到差唔多20磅) W7 D3 Z6 U% `* h8 P2 V. A
係由我一日4餐改為一日兩2餐' p: b' w, q' n3 }3 L
每餐既食用份量減2/3" K5 Q& U, `+ Q# w8 @
再加埋運動,好快瘦& D9 z* E$ S/ t- {) X; x

) r( h, ]$ s# b1 S4 j' t" M: V4 h4 uP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
  e, S8 w( K# W9 [% G
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大