嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

9 n' S5 ?8 l* e2 N. g
- U0 t4 k( W2 E$ h) |[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD. b6 T( w/ P1 M4 \9 o& z/ Q
% J( W7 [- A8 [. Q/ X* d
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   & W( R# F( f; r& e
唔好食野law  xDDDD
. e: [: O+ W" G2 l' {4 n6 \4 q# H% _6 T4 D
心儀會同意的
' L( D3 U' Y$ X1 k同意
2 ?, ?0 N$ B/ ~9 S  k3 p我之前減到差唔多20磅5 Y3 F  @1 |9 K. u
係由我一日4餐改為一日兩2餐
% l8 F$ r' M2 K每餐既食用份量減2/3& J' D/ k4 s5 q  V, H6 G
再加埋運動,好快瘦
6 Q4 d5 e- d  w3 k- Q
5 ?/ `- S% ~2 e7 R2 J8 R; K0 ~. }P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   : v& D5 S8 ^* h

, Z( _* E" i# F  Y同意
9 j  K* s* I8 l, p$ [& @我之前減到差唔多20磅
5 ~" P& _- F( Q係由我一日4餐改為一日兩2餐4 l$ E2 j" o0 {& {
每餐既食用份量減2/3
. T% e* o" t/ ^, s再加埋運動,好快瘦
7 ^* ^( O9 S! @/ C. o7 |, e- t# o/ Q, B( s$ u* ?) U$ P
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
; `+ Y: ^3 p+ T' Q" a. d- Y: G
# b; m! @" y+ u5 A
2 S/ D& x  |5 n+ y- n4 |: ?' H
不過最佩服你,忍到口唔食 2 q$ R& S( m" n3 D7 z$ i
我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表     j4 l7 l, \1 s. u& o5 a/ R6 W! a
4 ?5 Q5 a( x6 R+ s4 d+ Z
同意7 Y5 }: Q3 B- |0 }. j7 B4 F
我之前減到差唔多20磅
' Y* T& q- S0 R1 z係由我一日4餐改為一日兩2餐
3 X. u2 \1 H- C8 e每餐既食用份量減2/3$ M! |- K4 [" H0 ^8 z6 Q
再加埋運動,好快瘦
/ o+ g/ f. x! j8 z3 G% `. ]2 ]& t1 L$ t4 f
. E; |0 A- \  t- F" q食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐
; b6 z/ X/ _! N$ \- K# D$ ]出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
; Y- _4 J# H6 {/ Z' N& C- y我家陣一日兩餐
: o, q6 }  k6 q1 O( ^出mk食每餐最貴6草
6 @6 }; s- K( @- P& u! M# y  t6 Q2 n8 A2 d: g' t. h9 x
旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   & G0 i2 T- ?  s2 e2 r9 r: g

; r* u: I* }% z, h& U6 I: U+ D
2 g) [$ f3 I. t7 V旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野, i" Z! H0 @. d# d& {( a! [/ D9 _
最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
. `0 h+ N( e& L: Q( Y+ a想像下$60係mk食得乜野" F* }  V, |2 R' _) k# u$ G0 k/ e
最平試過晚餐20落樓
1 L% u. d% N1 ]: }7 T$ q& {+ I* m% c% R- C
你去Burger King/麥記當然平啦.: p+ e3 n. E/ T
旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動( Q" x( O1 t0 ]) W/ a5 I' P/ r( _6 C! Z

# K# q/ @, K- s' W2 N  W做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動7 n* Z  m+ k( X. |
' G$ ^, m+ y/ z
就真正係燒脂肪了..
! q: \) j$ b% Z! {; q
6 N0 X8 s7 K5 N" r& I6 y1 W4 S, c節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
( K3 ^5 P, j1 Z) `% q6 N
( b. N. T0 R- ~我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
6 V% b  v! |9 A因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   / b( q6 m8 a4 [3 F3 K% |
8 u1 G( s, D2 r% W; f
8 G1 `9 K9 s. F$ E3 A  F
你去Burger King/麥記當然平啦.
( ~6 P5 E/ g& b/ V( e1 ]旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+* f+ K; N" h) g4 v
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食
: P8 F" m7 {( p5 p2 x  x7 b' ]; Ym記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   
/ c. W! r3 g1 ]
- a0 M& A% o2 g2 g; m$ f* [" ]) i  N) |; e- T" \7 M

* h) b' u4 j5 l7 H! V不過最佩服你,忍到口唔食
8 ~0 J9 P0 ~$ r1 l我就唔得喇,我好為食
. L5 u3 a  d6 `( n4 Z  `/ [
←忍吾到x2
& ^% @7 q% m! A3 x) t: l) ~雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後# i# s. y! v- J
瞬間51-->57kg
8 k  A5 R" K5 S" a" _4 g: n  Np.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
9 ~' d7 O. b: X9 O: t: `( R5 g" I% Q我自己都估唔到!!!6 r' q9 N) A7 o8 ~$ t$ u
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野6 l: g+ ?, E8 z* W$ b
下午唔食,夜晚食少少野6 @0 K2 f# B" q$ Q+ _2 v% e
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )$ ?% M) w: Q  F2 S4 W) Z
1 l0 z. O3 T2 k( n  ?) a
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
- j2 v6 k9 p" O1 J  A9 }. S& w7 I, @
做運動很易長肌肉...; G) U0 `, @0 e- e8 \" j
還是節食著手?
9 ^/ u8 T! h* _! ?3 O像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   , Q& T+ p0 q( M0 Y( C

5 H. Z# ^! @  m同意
- {. u3 z1 c5 ]. ]0 B8 \. c) y我之前減到差唔多20磅
* w  @; c- L: i8 i2 D! G4 s係由我一日4餐改為一日兩2餐
" M8 p! _, X0 T' w* ~: _每餐既食用份量減2/38 _& C4 v8 }4 [& `2 r0 D. R
再加埋運動,好快瘦: v% H: u' T3 u% g2 g: R- G
/ t+ V! R& d6 \3 `5 f5 e
- W- Z" v) `5 ^; c) S' R9 c3 l我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大