嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~7 I6 _) m. m/ S. \, ], p" s
' j' K% A$ K. w: t( o/ d8 C8 R
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD
/ y- k5 H) y5 \6 m$ ]( ~
* I& X0 l0 \! Q$ @心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
- f. C# j- E4 v* a% l唔好食野law  xDDDD* b; x+ q( V' V; F3 _% {
5 [8 w; W& t+ K4 C+ h% ?. ^0 m
心儀會同意的
$ v- |' S6 h" F- W% u0 r0 n( x同意
+ r6 @1 `( w: i+ \8 R我之前減到差唔多20磅/ q4 D% C" _3 i+ F' E
係由我一日4餐改為一日兩2餐- R2 B  C; J1 s! p1 W# Y. {3 A5 E: u
每餐既食用份量減2/3
) j: C' t+ C8 @: D8 D再加埋運動,好快瘦% B& k5 d9 q8 C: k/ g9 R

) c* p8 o$ W9 M# ~2 QP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   ; Y# v# J( t; K* ^6 A2 k1 n

) j( O1 T# \0 P* h) i( c3 c; R; ]4 e& L同意
7 O: C! `9 E* N  B+ _! {我之前減到差唔多20磅
1 H3 M! W6 V$ ~. R3 y係由我一日4餐改為一日兩2餐
6 M: f$ c! j' r! {每餐既食用份量減2/37 z) i& x! S. A3 A  m- J+ H; n+ N
再加埋運動,好快瘦
8 M+ S3 `- }1 ?2 p! e2 i0 j/ ?0 U- O
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
% U2 `# n7 _! H

$ e" R. X% h7 O4 x
4 F5 k) h, ?7 _# p不過最佩服你,忍到口唔食 % H: Q# o5 U; u+ S
我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   + P2 H8 \( `1 m* b
5 i9 x+ f4 h- [& G5 H$ g" B: B
同意
0 v0 ]# {0 p; X% n! l, J7 V我之前減到差唔多20磅
3 x! z3 x: {  V5 d. ?2 u- c# r+ x係由我一日4餐改為一日兩2餐" P* M) X8 F2 z# F
每餐既食用份量減2/3
3 a7 v4 r+ p) ~3 l& P  p再加埋運動,好快瘦
% ^6 Y7 ]8 q/ X2 X5 C1 A- _1 R7 T0 n. y' M
1 D" t" r% J& ~/ J# T( |
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 8 x9 {% w5 {4 {# f0 d1 \
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
- x- e* {& H' I& k$ ^我家陣一日兩餐
9 B" l2 n- b6 c) H; t, F出mk食每餐最貴6草
% Z( P! c! s( L/ c8 U* m. C

# i9 b- w" q* `9 G) A2 |1 `旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   + V& w, \& z8 y! x! g
# `: h! H4 J) z2 O& L" R* x/ }

. e7 ~; A$ v5 d' c& X# w旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
  N) R! S4 d4 q" B最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
7 P" U& R9 L. X6 d% k0 m想像下$60係mk食得乜野6 R, }' `, |3 W9 ~# Z
最平試過晚餐20落樓
+ C% u1 I) l8 i2 `5 R1 t* F, G
) K/ ~6 U5 Y" l+ W
你去Burger King/麥記當然平啦.
9 B6 s9 H+ V5 N% r旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動1 l, `. Q# P& B5 J# A( y

( `4 }. i7 ?. T! D- \% S做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動# O6 f7 f6 @6 U1 D% M1 G' S
1 {9 V/ f; u% v1 N, @
就真正係燒脂肪了..: ^& Z) Y6 c$ E$ N
" e, J) _# |) r/ o# r, B
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...% k+ z  @1 v  y4 j# `' x
9 X( K* U3 I3 J' N) B2 ^8 P; |
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7  \5 S) \7 j' }% r! k
因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   6 Q& J' O4 e* H) U2 N

) ~7 P  z0 M( R; U1 P
! M" `; w" p7 w9 I你去Burger King/麥記當然平啦.  ~$ o3 Z. ^7 g/ l* t1 {' k
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+8 C  v% @, U* U9 y
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食
: f" t% u- ~( A& s0 U9 t; ~m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   5 W5 p3 j( E/ t4 I& T+ V: y0 X- w

* B9 _7 ^& Q+ Y' m+ Z; n6 X
$ f6 [, L" c& b2 L+ m) R& t
3 v- f5 z0 [: ~/ x* I8 s8 q不過最佩服你,忍到口唔食
3 G2 z8 T& x9 ?4 U" H  Z! k我就唔得喇,我好為食
4 L2 p7 n' j; ?6 m
←忍吾到x2
: |( S# }9 N. R5 f雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後# {8 I0 P, q  t" g
瞬間51-->57kg
- E& x! `0 c0 Y: c) Ip.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
  X. n0 S' s' z我自己都估唔到!!!* d, w/ u. u  {, ?/ P. q" [
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
* j/ ~0 p0 Q- A0 w$ t9 F下午唔食,夜晚食少少野4 P6 D& Q( z4 t% X) F# n/ N4 d, p
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )  W3 Q4 l+ i8 @

! ?" {5 t2 N4 U+ N但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....0 [# h/ i+ t- b
7 R! H& R3 {  r% i' C) \  N+ O
做運動很易長肌肉...
1 B) M4 b$ Z9 X2 V; U7 g$ {還是節食著手?% A3 m$ j/ E4 J1 T
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   & b/ x  \  z+ t5 x  q" J) z
1 e0 x! E! ~$ T- k" t9 V
同意  X1 i  @$ G; Y! E! b
我之前減到差唔多20磅7 b/ ]3 Q4 ^! c0 a: h' T0 K
係由我一日4餐改為一日兩2餐4 E8 ~, u6 C3 A9 v9 S- U# v
每餐既食用份量減2/3
7 R, ~% I% J# W) T( l再加埋運動,好快瘦
! E9 c) x; P- @, a, c- v+ x1 |" L" L0 c
8 m* Z" `3 O7 F% `+ I
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大