嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

& V$ [+ `. Q7 h
1 h3 t3 V0 X, }[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD! F1 ~: d8 F$ r
4 r4 S. C; b0 R( X( F& @& c
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
: X: g) N- c6 O% a唔好食野law  xDDDD7 k% t" @8 f, P7 I; [  h
. U& {; @5 @2 f% l5 X4 X
心儀會同意的
$ {5 F& f' n# f0 @, y; ]
同意
- O# B, T' K+ M0 ~; j: w我之前減到差唔多20磅
* c( y* z$ u8 }係由我一日4餐改為一日兩2餐; w' s& w5 z$ H+ o6 _8 Y8 Z! o
每餐既食用份量減2/3
" T* N$ X6 }" P/ a8 }; F$ X再加埋運動,好快瘦, D; F, O1 M/ Y
, D% @7 q: W3 R, E1 t/ y3 n6 c
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
/ U& P  H& B) J8 ?; s$ F' N- w% `8 G- T: e3 O
同意2 D! J7 c2 l* q$ k9 r4 j
我之前減到差唔多20磅, P; U5 P/ n7 L& y) k+ p% G
係由我一日4餐改為一日兩2餐
% E! h) |0 e% p每餐既食用份量減2/33 Y- e0 u0 ^( ?  v: K" V
再加埋運動,好快瘦. {6 C% X- S0 \& e7 _5 T6 v

F% D* b% C) x3 |P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
4 H9 I/ a& F" \( D0 j( d& M
: p( z& S2 i0 B$ s* u4 ?" z5 R5 N , U$ n9 W1 s, V) x. S" r
不過最佩服你,忍到口唔食
, E5 T0 s1 Q0 ^# ?& O1 K- J( G! W我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   * S+ j3 k2 i  C7 J5 v

3 n0 z) [& k# {# ?+ k- Y# T同意
) D' p- ~) h! b4 r! t6 I我之前減到差唔多20磅7 e3 C6 h/ M$ P) s/ D8 r
係由我一日4餐改為一日兩2餐9 n$ }: u6 U3 W& D- O* n/ S! Z
每餐既食用份量減2/3
: |$ Y4 }4 z4 E! M+ ?5 c再加埋運動,好快瘦7 `- ~' u5 a' J2 T' R
4 k# y9 Y$ S7 ~& s1 J
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
$ P' c3 V+ I! E5 O+ _+ T# i
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 - Q6 Y$ x. U( p8 h  g
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   * R; u; b1 D) h; F2 w
我家陣一日兩餐 3 t1 R' Q" H8 J5 I- ^; `
出mk食每餐最貴6草
8 ~  t) Z, F# T! h9 k- W- s1 ?" a) E0 T' M" I/ U7 X' |* d
旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
4 T7 j9 B) e# ]7 A! K
' |8 L; o3 N3 o  `$ V2 w% ?( D
4 ?/ L+ E8 g% D3 \: u旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野7 M+ M3 r3 d9 S
最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
8 i/ l. d7 O# w0 |/ p* o! i9 _想像下$60係mk食得乜野
- W! U- K, _" U7 ~6 g) o$ ?最平試過晚餐20落樓
7 O2 Z; Y( G8 ~* Y/ @
0 s; E" i% @+ N( z" I! W你去Burger King/麥記當然平啦.
3 n( w3 h& W3 ?' A/ e4 m. Y: m旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動& c2 f; M" U; B# R# r3 w7 t
8 q1 L3 t/ Z3 K, C8 W
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
! T+ b) \$ R! E0 y, m0 i
* I$ W$ r8 ^2 x/ ]就真正係燒脂肪了..' _' x7 D! ?5 _
& F2 b7 n( q: ^1 Y
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
" R3 v0 W& o/ _5 d8 j2 n* d4 |+ k
! n# h$ e' H3 n0 d% q) U* E. R我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
; j, s' v$ W+ g因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   7 M$ S, p4 `$ i7 P8 o" P0 c

( Q+ P: U& q% O0 ]0 Z$ k
& d4 V/ m1 R2 r. o$ y) j你去Burger King/麥記當然平啦.
" O' G/ a+ V, h* d6 s8 T旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+8 I  R. F$ |/ Z
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食+ k& M; g2 [9 `- c% [& ^4 `( w
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   , ~% P0 a1 H; L" W: w
: j; {8 {/ C$ t$ D0 Y( N. e$ r, _. l

8 K' ~+ O% K/ U( [0 h8 K$ D8 W
- }5 F& n# x# p3 ]3 |5 o. e6 ^不過最佩服你,忍到口唔食 / O( W; o+ ]0 `2 ~' g. Q
我就唔得喇,我好為食
; ^' L6 r' T1 h5 I2 ?
←忍吾到x28 @0 k! j* H% J0 A6 D/ e
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
! {2 `; `$ U( H3 Y瞬間51-->57kg
+ P/ n- S. f4 z' X$ @5 I4 Np.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
7 i( ^- ^+ `: q( a我自己都估唔到!!!1 t% Q, S; Q2 W; \8 G) L% [* s
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
& `% v* `  X2 T8 v/ p& I下午唔食,夜晚食少少野- {8 a/ X" \% b; e
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )9 _1 }: k0 L- }) F* O/ K

# h- ]; B2 d" x# v, d但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
$ G5 ^8 c" F9 f' x% q8 y* B
8 `; Y' F  p! |0 d+ f9 o做運動很易長肌肉...
& f9 b. l  v* g8 I還是節食著手?1 j- |/ S3 E9 N1 o3 N0 K
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
) g% s, R# j1 d3 R5 d$ ^4 c. y* D
; b: h$ m! F$ @( u. Q# A) Q4 i同意
! R$ I: b; B7 U) `我之前減到差唔多20磅
& e# i; X7 r1 {& j5 D係由我一日4餐改為一日兩2餐* W' a1 J* z. |7 U/ q$ R
每餐既食用份量減2/3
/ @; D( ^4 O: f! G  E再加埋運動,好快瘦
0 f/ s9 r' o, r# j  v
3 S  B4 }( {% D0 }8 LP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
. g' L' Z  V7 W
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大