嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

5 _( O2 S" Z' L# D; N" f, H) l. I$ [- P, i. ]- O# D! G
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD: V' a, K( n! E' r6 s3 Z) J' U
$ l( ?6 t: W( {1 }- X; o, j9 S
心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   ' r- ~3 L: j% b0 ^" I3 f( X
唔好食野law  xDDDD# t& o7 P% a) o( o

' g% Y) v$ I( S# ]2 x2 `心儀會同意的
) l" D2 j! U# k( V$ j+ A3 |同意
. f$ E. e+ a! x& S我之前減到差唔多20磅! W9 s8 j" R1 M7 R* K
係由我一日4餐改為一日兩2餐
5 h. P; @, W/ ^* m- h每餐既食用份量減2/31 I$ E# ]( y# ?, o) w3 a3 V
再加埋運動,好快瘦6 ?) S: B. z' \

3 V% V) n8 k) d5 O+ B1 h4 kP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
2 c: F, [0 ~% R+ f" g4 y, G
- @& }# ^1 a/ f6 r: j- @同意( \4 H; O) q: k- k2 Y! V
我之前減到差唔多20磅. u: v4 ]! P' C# T8 e: |* P
係由我一日4餐改為一日兩2餐
* P. I- a3 g, K" W8 O- w& e9 d* u6 X每餐既食用份量減2/30 f) N6 S3 a9 I, }+ B8 Y$ L  R
再加埋運動,好快瘦
3 h& ?6 {5 O% ^% a) ?- q) N) m/ |! n* i& a" K- @" j
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
; s& @! q2 M# b, m: ^% R4 r
1 w* `7 x' b$ f+ N/ W9 c4 y/ s
% Z6 `( G% J2 k) @# q不過最佩服你,忍到口唔食 3 }9 t2 q5 N, i" |& ~- V6 j
我就唔得喇,我好為食

引用:
; u: R$ Q9 U7 f5 a
. A4 t6 P( q4 r' X( n) @7 a同意
5 {8 X  {: R$ B$ _) X我之前減到差唔多20磅
8 J5 Q" `8 ]' T9 T, ^# Q係由我一日4餐改為一日兩2餐
. z/ G3 X  N5 ?$ ~: _4 `: c每餐既食用份量減2/3
0 V2 s4 y: Y$ ?$ [' F再加埋運動,好快瘦
" w1 Q9 y; a0 V; A) |$ ~, p* Z" I+ g9 {% L, T
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
7 J( c* w- L6 {8 }/ d- \& {食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐 2 y) p- V3 P9 d6 @3 l! T* x
出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   % y% t. `  l! ]. [0 \6 b
我家陣一日兩餐
$ P" Q" A: Q; R  c* {出mk食每餐最貴6草
) \9 G% \- V4 F- x9 i2 p

0 i' _/ U% F+ v# a/ ^6 A3 X旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
6 b3 U- o; U- v& ~; u- Y
7 `2 A0 A4 c9 u5 H) B6 m- X
  S7 B7 p% T2 p6 o' `) P+ J" o0 h旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
' ~  @1 j$ `$ R# A- ~最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   1 N" H" g9 Y( }$ j( c( h+ V  O
想像下$60係mk食得乜野
3 x, ?  G( Q& w% R4 n6 _" H最平試過晚餐20落樓
8 e& N: g( q. i, U( y1 `( }" T
' J. \. i# v5 v3 q7 q$ l; t- o你去Burger King/麥記當然平啦.% C9 m  ]6 m0 i& S& R
旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動: t. `& C) L( ~9 L1 }
  Q8 h6 M/ e3 S2 g7 e% }1 n
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動
# y5 k6 a! Y2 O' e. i" g
: U& V3 N. L# o8 X; R0 |' U6 E$ S就真正係燒脂肪了..
6 X" {; W4 y( j; I; I6 x
1 T5 i0 Z! n& V節食要節得其法./.盲從,只會受罪.... ~! j5 E+ S1 f

m! l  r+ Q4 _$ E( d* B& |我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
8 s" o7 G. `, \- C& n7 i) r4 \+ c因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   8 r' a& @; [" S) q  e8 {1 h3 {5 A+ x
/ L8 i* M) v) C6 ]2 Y+ J# M8 \4 Z- D

; r# I# S. Y: P你去Burger King/麥記當然平啦.
1 L" n9 ]! J) X0 e) N0 ~旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+
. b# ]. g( n3 l6 G- P' v4 Fburking...自從隻薯條轉左之後就無去食, s7 _( o. J" S  ]5 Y/ b5 A
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   6 \- ?$ z9 m# J8 S! o3 @
* q" r) r. u( X# U' L9 H- l5 @
' \  x4 Q$ ?0 p1 Q" W

: d, R( |$ r% s5 Q, G/ t( H不過最佩服你,忍到口唔食 0 ~! C2 \3 w2 d* _( J
我就唔得喇,我好為食
* f( I/ m! Z7 z; \* m5 _/ m( V, o←忍吾到x2
' Z, `: a2 R7 Z$ W) s雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後
6 E# m; V  N# Q% V& N6 ~瞬間51-->57kg
- q  a3 v' J0 u3 Wp.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!$ X* }0 s$ h# V4 D
我自己都估唔到!!!% @9 S/ W0 q5 H2 O) y3 {
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
: n: W7 }3 K5 i: S3 G4 H4 k8 `下午唔食,夜晚食少少野6 H& _3 ?% Z; L9 A4 ~+ c
初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )( }0 Y7 R; B# C, t' ^

: m; c8 w2 u9 l& k+ ]但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....
" m9 Q. ^2 p# _$ s& L; h7 Z; E! o% D! ?1 m
做運動很易長肌肉...3 x" v& V2 }, P2 Q4 t% r
還是節食著手?  q+ q7 V+ L" d2 X# T
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
# U$ d5 ~$ s7 ^& P4 }$ [6 k3 E1 t3 j, M7 h' W; S6 Q. K
同意$ r& i7 X7 D5 R, J3 N( E
我之前減到差唔多20磅. ^  x) |# P: D3 r
係由我一日4餐改為一日兩2餐; b1 {( n# ^" L# ?5 g
每餐既食用份量減2/3
6 _( p0 w. G, s再加埋運動,好快瘦0 h& ]4 o8 _1 v& z( X

/ }0 C: f6 h- DP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
' ^8 E5 W) {0 M4 S7 d2 k" w$ z6 C我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大