嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

迷里倉問題

迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?2 r2 u# |8 h% r- I3 s3 F
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?8 A# O2 f, y2 n, l
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗: D1 ^  |' u  @; `! ]- K
唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢

好似好貴..係咪有D文件櫃平D

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   7 T  E' d! [& z0 `& }; O
好似好貴..係咪有D文件櫃平D
! k# _4 x) S8 T3 D: g/ @2 I& R: B4 f7 p& d2 A6 W

+ Q  O$ t' u9 a% X. L的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。
- J2 P7 N# N9 n1 M1 C0 N& j
' s" f2 P  I# [! K租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。
, u8 d. d, N: G! P" C% {! g7 s# `0 c! p" F仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜,
- d1 j- j: Y; s: E' F5 x* {就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   
6 S7 T" ?: @( z' F我想問有冇人用過迷里倉?5 R2 ?$ B# Z- A' N" u
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?$ @, {$ x, q1 Y' A
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
, S: a) @$ ~* X& Z7 G" c  J' S- i( f( y1 t0 O. [. a, @. T  A$ F
要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
- ~7 w4 W8 h) |' y/ K; x: e
, m" Y+ l7 M; o唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?( \& w0 C, H1 r  S
佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   
: i) n. c' W. D: ]. k7 K: E! }8 _! L6 e' a
2 c/ a9 r% g( ]- `
要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
* E9 i8 m* b& w) x  h
8 Z6 J0 b" N$ `唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
1 ~7 w7 J# K$ {/ }7 k8 P佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
6 o8 W0 P- ^1 o
咁仲有d咩可以做住址証明?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   5 q" ]3 l0 f7 m+ R2 e/ A

% o  D+ s$ X- `咁仲有d咩可以做住址証明?
6 A" `% `) i6 w
( f; m- A# f( r! U3 H- U
我以前租果時都唔洗
: V9 s+ j. R) X; \  n1 }我估一般都係3個月內銀行月結單
( g: S4 M4 S( E' ]最好都係問清楚間迷你倉公司

要咁麻煩的咩?

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   
4 O+ c6 R4 A# W# v8 E  e6 }  B2 Z4 Z

7 a# x+ K6 Y, K9 p2 k- K1 c4 J& {我以前租果時都唔洗! ~( {( G8 T1 ?( P8 L7 F
我估一般都係3個月內銀行月結單
9 Y% T1 H- q$ j9 X: J最好都係問清楚間迷你倉公司
/ x; Y5 ~' n* I- `死啦 & M$ r: Y1 o& }# ~1 i( }4 u: M
呢d我都冇

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住/ o! P% g( g$ C% ^/ x# m
差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會! p0 p* Q3 ]. }
循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶6 [4 g3 {- R; ^* f
你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都: u) Z! t! C9 S& B% f& b0 c
七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
9 _( Y- L# r8 U1 M
8 h! |3 h3 o! c+ i# w, @5 @7 [% H死啦
) p2 {  q  g$ N" ^8 Z/ g呢d我都冇
+ \1 o1 Y, U+ C

" n: _, i# ?( y* c8 J信用卡公司無寄月結單俾你咩?& |. K( ]3 j( i/ b
一係索性揾間唔需要住址證明的囉

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   : g6 ?: {/ z5 u  e3 W5 Q9 ~
: b2 A. |3 b3 e" N8 n

/ q. l  X9 L' h. u( v+ G* b信用卡公司無寄月結單俾你咩?: t' g  L3 ~- U% a, C; Q
一係索性揾間唔需要住址證明的囉
, u, e* Q0 X( F& V: P9 R
有冇好介紹?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表   0 W+ z: O. [9 N; i. a6 a' S

7 i; B7 n7 X8 ]! j有冇好介紹?
0 t$ Z- Y' n. T* D* M; e7 a0 I2 k3 Q1 k' q% s4 v/ d8 n' b
你住邊區先?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
& c+ Z% ?. \; _, U. `5 d4 {- ]" @0 R1 X8 \; q0 ?
死啦
) c: q9 r( {2 R$ T7 ]+ _呢d我都冇
* W7 F8 O' `! }, ^8 F
電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表   " f# `2 r5 P; ?0 t$ V
! J1 F! H( d; W2 J0 g

& C; O- K- x$ ^4 m8 |2 i9 `你住邊區先?
) {) S; z6 B* N1 b1 j( f) z
深水步區

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   ; V' }3 p' G) [! ]  y8 z
我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
# Q2 \8 U5 k4 \* S5 Z
系? 你用邊間?" n0 t" j# m/ t1 J# d2 I+ z( A/ n2 E
幾錢到??

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表   # m. z' N' [( }2 h5 z2 h

; r$ p$ v2 H5 B系? 你用邊間?
' L4 z( V+ R# R& Y- k" ^9 D幾錢到??
8 H1 i( h3 s* U- H, a3 h, R/ j, e9 V$ d
一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣