嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

迷里倉問題

迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?
+ \2 c( O! w& E佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
4 _5 O. K* ?/ ^( D# E- U1 c仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗, E: A% K6 p( `  O; _6 u3 M. h
唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢

好似好貴..係咪有D文件櫃平D

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   + s7 W. ~( o- s$ {
好似好貴..係咪有D文件櫃平D
+ R, H' l! [. D/ |4 T5 }: G9 ]' T  {

! v. r8 H+ X! j1 v& E的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。* v$ G3 B/ d4 J9 B

. j+ k" I* Z6 l. d$ y& e/ P& g租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。
+ F1 V6 Q) e- y仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜,
0 W0 z) L4 ?; O6 D& l1 v) c3 ~就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   
! F& k3 L& D1 z) R! x1 _我想問有冇人用過迷里倉?. E8 j' I) o( e9 {
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?& g* J. \+ X  P. ]
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
4 s% d$ n( v$ e

* m5 r4 e/ ~5 F2 R# N6 g) V& y要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎+ @# T) k9 m, u! t3 }: D

$ H- e2 y7 F* r/ p: n, j唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
2 [3 b( L5 u2 m3 Y佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   : A8 l& M  B# Z' L# K/ U/ |; C

5 p7 V$ l0 w# E4 ]3 k( t2 F$ g# s9 W) d
要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
2 i9 ~* J8 Y' `' \8 z5 g) y4 @/ [$ g9 a
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
) L; ~& h7 ~0 [  H佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
, x7 M$ ?" [' A1 h1 n& F& X咁仲有d咩可以做住址証明?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   6 {; X3 J3 ~0 @

4 P' B9 j  D' G+ e, \: O咁仲有d咩可以做住址証明?
) ^9 \: R% v2 U+ B9 V+ v: W+ c! j* e4 [$ m8 r7 m1 c! p2 \
我以前租果時都唔洗+ \5 d  h4 V( I5 C$ P0 W7 g
我估一般都係3個月內銀行月結單
# M) b0 H* j! ?* P最好都係問清楚間迷你倉公司

要咁麻煩的咩?

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   
0 [! l, D5 r: B0 e! K* F% B2 f9 w
" p# S& \& a" H" B* `8 \9 ]  X# ~8 j; P$ a
我以前租果時都唔洗7 }3 B. ]/ N$ Y1 }5 W, n
我估一般都係3個月內銀行月結單. {* P$ b7 @3 ^1 ?
最好都係問清楚間迷你倉公司
# K/ ~/ E' [; d1 b  P* R9 b死啦 3 E' j: f, Q1 h, g* o% B
呢d我都冇

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住; ~; A. ~, i/ |0 _& p8 [
差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會
2 t' s% z1 l# |  h循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶4 h  V0 `/ y& D* u0 U
你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都( Z5 L$ p1 s/ g1 H( P* d7 f
七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   : o9 p" E' h7 M* }0 r( G
0 B) ^* h: k2 \
死啦 7 z4 m' Y( T7 b$ B: h7 j
呢d我都冇
( E3 W6 m  v; _* [* O) _
6 F( b  Q2 {1 A5 r
信用卡公司無寄月結單俾你咩?
4 |. I5 e# ]: o+ s' |; B0 J一係索性揾間唔需要住址證明的囉

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   
2 }+ t$ P+ O1 w: @/ Y& N6 H4 r+ r0 y
* O2 S5 [# T4 ?' ^8 I
6 B, F( `* [& M" e8 e) ~信用卡公司無寄月結單俾你咩?: Q1 a' k+ B' R
一係索性揾間唔需要住址證明的囉
$ s5 O4 x& H) `  B有冇好介紹?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表   
9 p0 r  B. q: Q3 K7 a7 i) n
  y  A) i1 o7 ^2 D$ Q有冇好介紹?
5 I! t/ \) n& x- P2 T2 U
' a; I) D/ W* O' m
你住邊區先?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
6 ]5 P; @1 R5 |  k% o3 ~
2 A( y0 @4 y: `2 t2 z2 Y- R1 y死啦 ( Z6 g' `9 {) X+ t, F" C
呢d我都冇
- m5 ?2 v# D/ v電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表   
% r  i3 o" c: T& A4 |+ R1 e
6 ?' ]" K2 r/ A4 c. Q, o, `1 _% Y, F- |% \
你住邊區先?
( f* x6 d( V" |& B# V深水步區

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   , @; q3 y2 b. k6 B
我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
6 b1 [# I8 ?) F1 K, n
系? 你用邊間?
4 K5 E3 v+ h9 y, n4 n幾錢到??

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表   
! ?+ L1 G. A$ M! w# H
# B% m' ]" n4 F- G0 i) f% B系? 你用邊間?
1 `$ R9 O% m* o$ I9 K' U幾錢到??
) J8 s2 z6 [4 j* n5 F

3 W, s. {- c% S; K* l9 u一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣