嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

迷里倉問題

迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?' u% `3 M& E4 y( k! a2 F1 d
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?: u8 W- }* P5 [
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗* T" @# R4 |6 V* N2 @) y
唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢

好似好貴..係咪有D文件櫃平D

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   
+ {7 v7 ~1 Y. d/ y  n  p2 Q9 \好似好貴..係咪有D文件櫃平D
1 D: m, \( V7 g6 [/ r" V7 J
9 C6 W8 L( M1 J  O; o: w
5 _) R: N1 k5 H3 \/ I: o
的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。
8 j3 l5 L' L1 w, w$ H1 x8 ^' e+ U
& }& F9 C1 H+ m$ U租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。) w5 I6 R6 I6 h+ R3 {
仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜,
% w$ L5 K  r6 U! x1 E/ W# O就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   0 T5 [5 o7 x! l- M
我想問有冇人用過迷里倉?
% Q3 x" K# c% O, [3 L% z佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?/ \% I. @% W* a" G. R# g  ]
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
7 W; X; t( n4 B5 o* e
% K3 Z2 N4 f! ^要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎; T) y: n" A; b3 L8 f
# q/ y* \2 a( |8 a# Q# g& P3 A* e
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?( b6 n" T$ m0 C1 f+ E' [
佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   
: x4 [  _& u2 [8 Q4 z: _) n# k$ n
0 d/ K; q. ]7 z* c) ]! s5 ]  |7 S  l7 m
要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎& @3 b3 o9 v7 L/ U' m
- G, L& s; ]* L4 Q
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
4 G" o% ]$ J4 a8 G) r9 V佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
, e  H9 `1 O) ~' B3 g6 k% k咁仲有d咩可以做住址証明?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   
4 A( {9 a; v. T9 I
; D3 a" q' Y9 X2 y- q. ~. l咁仲有d咩可以做住址証明?
1 K2 F+ O6 P  j3 d
& h" H! u. f" q1 f" x2 d
我以前租果時都唔洗
4 @9 H1 t7 N4 ^% Y我估一般都係3個月內銀行月結單
9 K/ p" t3 X- R, ]+ b. G. F最好都係問清楚間迷你倉公司

要咁麻煩的咩?

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   - T2 ], g* V; o% M
. U- c7 Y" z4 k( R( O' z/ ~

% Q. _' N1 Z9 E/ z7 n我以前租果時都唔洗
6 W# w, \, ~# E$ ~: ]( l我估一般都係3個月內銀行月結單
) }: {* t  f7 B+ c4 U最好都係問清楚間迷你倉公司
# e' }5 c7 v" I5 B8 C% s
死啦
* {7 Z2 m. @1 x# |3 ]8 O: U6 X! `" [呢d我都冇

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住2 [5 M1 ]  I8 z0 n- H; O
差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會5 L$ k) F+ D( ~1 b2 f- `- I3 t
循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶' M7 |, }$ [: P3 F" B" ~! `- H
你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都- q+ X% N2 Y" a4 u9 Y* D
七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
& }0 q7 [! N3 b$ |+ q  G: M1 O2 B! F1 ?
8 N# z% X! T3 E7 E- y死啦 6 e1 K3 h+ n6 n% Y
呢d我都冇
5 B; L! f7 W; p# ~( m8 M/ V( o% G
信用卡公司無寄月結單俾你咩?3 A8 t1 t: z* v' |) l0 \: w( g
一係索性揾間唔需要住址證明的囉

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   + H( J" g3 [) j

. N2 a0 R5 `: i6 A# \7 b. c! d4 S# D# @# s3 H+ |4 y
信用卡公司無寄月結單俾你咩?  |, R; R  M( u
一係索性揾間唔需要住址證明的囉
1 O3 E: [4 p8 u; ?) N% N
有冇好介紹?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表     v5 x) S# |/ f5 M4 i& b$ f
* ^1 ^& P0 w. R: p
有冇好介紹?
) w! l8 h, [# j$ }* ?# q: N; n
9 R5 d+ ^# N7 Z' P' M你住邊區先?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
2 D1 \2 B  m. q+ j+ u
" ^  k: H1 H* X: b死啦
; T& |" W- x& w4 i呢d我都冇
( I: B$ g$ c  [  s( ~! u電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表     I2 h3 B: u- \# |+ r4 |
6 H. d, g7 ?: R! L" n" a
4 X: F6 j# k1 ^4 X5 X* }
你住邊區先?
% V! U6 N# g" u! U深水步區

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   : l4 w5 h2 {, P& d5 L  [( _* u
我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
$ P, a  t* ?+ \系? 你用邊間?, |5 {" m% K; m
幾錢到??

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表     f. G9 A- b  [5 k& i( \

0 U( `6 H& F' V  f- O系? 你用邊間?
! W5 Y8 ~2 c  j/ T% [- w+ K2 m幾錢到??
% n2 a4 G6 z1 w, U9 ?. o. ?

- A' t; t. W0 m" r5 a  g, p一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣