嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

迷里倉問題

迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?; U8 S) B3 s! z
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
6 p  ?' E+ h# c9 [+ a5 t5 ?仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗. u, c# c3 P2 O. N7 Z
唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢

好似好貴..係咪有D文件櫃平D

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   
: Q7 M6 d& v+ R' n0 T好似好貴..係咪有D文件櫃平D
- q  _, c. K  U+ E: Z' Q  {

2 W/ n8 l3 S5 [; {& T! i: `& {
  |. O# Z2 i5 u+ ]8 d的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。& o4 C1 W0 M3 Y" z$ @' |( e9 C
+ ~: n7 T7 f$ \6 _( v& R
租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。
1 b% q5 }6 _8 t3 T" S1 ?; [仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜," W2 ~! c0 L1 {( v' U2 ]7 Y
就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   & {5 ]. O# E% k% a; x1 V) Y
我想問有冇人用過迷里倉?2 W$ c- D# ?- b8 v! v  B8 e
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
7 r6 ?* E% p$ H0 |仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
, g. L7 Z/ X7 c+ W

0 _; u$ u5 j* u3 h: q6 Z要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎3 j# R$ Q  s- d- b$ M: \

/ ]/ S! V& `6 Z唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
& I/ ~/ K) M0 c1 C6 [佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   5 I4 I: m# \/ P, ]. d3 N
0 f$ p# b# {9 ~  ~

2 n! ]  p& @/ F6 h$ z$ X, k要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
3 R  ^" _8 g% p2 d4 b4 G* ^+ z' X) I& n
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
+ w0 ^; r3 k! s7 E佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
/ n- V/ S# ~3 _  q% N9 C
咁仲有d咩可以做住址証明?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   
, I1 l1 P) [5 o. b$ S4 O5 q/ ]' @* @4 A- y
咁仲有d咩可以做住址証明?
% o% N- [: a, D8 a4 N, ^8 |# m# X) c$ g5 w+ h% \; m
我以前租果時都唔洗6 A, f: m2 [( ~
我估一般都係3個月內銀行月結單+ o1 v- i" X+ m4 |1 a8 F
最好都係問清楚間迷你倉公司

要咁麻煩的咩?

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   ) Q; R2 b- c7 ~" \7 @
; f! X, c- A2 x( n* z2 u, D
, q7 a& @& y( {
我以前租果時都唔洗8 d' T* t, o! ^7 A2 s
我估一般都係3個月內銀行月結單, i7 H) z8 B4 V& `' l
最好都係問清楚間迷你倉公司
1 F3 w8 r1 O- H8 }; Y4 q( t& G死啦
9 ~0 I/ K. i/ \! E呢d我都冇

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住  w6 {# y; P; P1 d+ q9 a
差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會9 ?8 Q! d& \) v
循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶
: r/ s& }" v' O3 R% X# L% c) z你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都: `' X4 c9 |# k& Y% x6 A3 w
七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   ! n+ f5 R4 X# `& f% F
1 d- y1 e5 j# P$ H* W
死啦
" o% O3 e. j5 X2 ]呢d我都冇
! k. P& Z! f; P! b

7 {- R$ }; V3 x+ b' _信用卡公司無寄月結單俾你咩?
+ t. v7 M7 w6 C5 Q3 z! w6 {" k一係索性揾間唔需要住址證明的囉

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   
. m8 }( }0 r3 L- u. e) c
& A% Y3 t- [/ Y( T) v5 t8 r- ?: o8 f" B4 q/ B8 t% \! E
信用卡公司無寄月結單俾你咩?
3 B' R, ^& P( ]3 e一係索性揾間唔需要住址證明的囉
+ m$ r$ ^  F* |有冇好介紹?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表   1 ?- ~2 q4 F/ u( v
, N+ E. ~& t8 E: }& A
有冇好介紹?
$ I% G  o6 Q3 s8 b% o/ h: h
* V, A; g5 D0 A0 |5 J你住邊區先?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
' L  o% K; J, D# K
$ ?. {1 P* l8 i8 f6 E% V死啦
" Z# C( F5 L$ B, b9 l呢d我都冇
; Y( d2 o0 b. B% U' Q& d, _
電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表   % B6 K7 k8 W& C% E0 W

* V5 {& C. }# G" g  ^0 O3 z5 W2 l1 X2 c9 V
你住邊區先?
& r; P. q8 l8 z1 |* y9 r
深水步區

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   / ?/ a9 z4 L+ T7 }5 u$ w( i% [: Z
我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
5 {; B6 C: B/ N, ~) a. P# W  I系? 你用邊間?& ^$ A% z. i. x: C" z! F
幾錢到??

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表   
8 c# z% j: {" T5 S0 r
! V/ \- Q* p6 j3 f/ j系? 你用邊間?) c9 ?# r+ O" W: D" S9 l
幾錢到??
: l  B: j, Z7 G1 Y8 ?; y3 ]  z$ k
4 G  E' ?2 o9 J0 a$ X5 |6 ]
一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣