嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

迷里倉問題

迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?; {1 V$ Y3 E+ X  M: d) F
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
& e+ T/ b( f) Q' w+ p- |0 A3 S8 M仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗
! O) ?: t; r# W; {1 y( p6 t9 s' x唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢

好似好貴..係咪有D文件櫃平D

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   ( i  s0 k7 o/ y
好似好貴..係咪有D文件櫃平D
- U, F# }7 k1 `
$ x) z4 f$ x0 W, {( y

+ R9 y( q" f& I! x# a的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。0 b+ W7 K; c) Z$ V+ b1 t' @9 f
* t+ l' Z" r. A7 O  w5 k
租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。% m3 m# l3 n5 o- A  p
仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜,
! L/ i2 w6 L- E就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   8 ~0 l- q' {$ u, _8 {5 Y  m
我想問有冇人用過迷里倉?
" H+ O# n7 V- h6 Q) _9 [. F, v佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
3 |/ ~% N# u+ D, x! v* d) ~仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
0 z# X1 k3 a6 E2 }) z6 f' H3 R6 p8 E
要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎: d' W4 h7 F, m0 b& g2 x5 b  h

* R( a1 L, M  L. j$ `唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
' ?7 k" f! z& E1 p( L佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   
! G( J  A6 i4 f3 Z# ?9 W9 K+ X
0 C+ q6 K7 s& i
# R  i0 f, Y" @  x要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
& C% Q) X7 K2 ^- U
+ m1 c8 b0 d! E9 ^唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?
! S# l9 v6 ~: ~+ Z4 U佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
5 z0 A( N! ]6 p  E咁仲有d咩可以做住址証明?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   
6 O, N! e, E2 W1 u& Z
6 ^- i9 A8 m" ]8 U: u% f咁仲有d咩可以做住址証明?
4 G$ M- Q8 J$ v. d1 [
. ^/ Y6 i" k! z" d* L1 u$ @5 t我以前租果時都唔洗! K3 T! w& Y9 S0 k) b! _9 ]  l
我估一般都係3個月內銀行月結單9 ?( R1 h* n2 _6 G' ]
最好都係問清楚間迷你倉公司

要咁麻煩的咩?

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   2 `7 f7 c5 }7 m* x

: d7 V2 z# ^* D! v, `- \$ V& N- I9 R$ r5 r$ x* U/ T/ ^
我以前租果時都唔洗
7 T8 p! Q8 f/ e3 m8 S" r; _我估一般都係3個月內銀行月結單
" e7 Q  y) F" L最好都係問清楚間迷你倉公司
1 s) c2 ?5 e% F* Y: E8 ^死啦
5 U# j' g- {+ p' k$ C7 k呢d我都冇

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住) I$ ~# I/ P9 F5 `
差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會
; q/ i) @2 k$ f5 o$ P循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶
7 A' @" n0 z3 o* a8 P你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都3 v4 d% }3 _4 z
七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
9 M# T% C# K, v" F% k) x" X5 m2 \& Z: H! P( S7 X! G
死啦
5 }# @. h* Y' q1 c8 ?* _6 ?- }呢d我都冇
8 W3 q' I/ ^' i! t, x8 Y4 O

( h  y4 x5 Z1 c( e. [( s" O( d信用卡公司無寄月結單俾你咩?9 z% e; I+ w4 @6 d" w6 y
一係索性揾間唔需要住址證明的囉

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   
& \% G1 P- h9 G/ K; O2 I# v( k  }7 x4 Y& q

; P/ S5 K: `( L& ^信用卡公司無寄月結單俾你咩?, [) D: m. u: L
一係索性揾間唔需要住址證明的囉
+ d  ~! \, Q  X9 g
有冇好介紹?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表   ; ^) |* H( w$ k$ C: ]
, G  e& e4 _, a3 j: }: l1 G
有冇好介紹?
/ k) z' Q9 }3 y) T- t8 q' u8 j
+ ~9 l. z$ }! S/ F你住邊區先?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   ( H; W4 H! ?( }' m1 p  e

3 ~3 L( Y0 D- D! [9 K+ s5 [死啦
+ W& h: I/ x: T  K; R呢d我都冇
+ i1 S) E! E5 }* x1 B
電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表   ) L6 g$ t- A0 n1 A
" a7 U4 ^# {( G
8 _& {0 J/ ]% z# U
你住邊區先?
  e) J3 s, N& o$ I7 p: [
深水步區

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   
! Z0 Q+ @' ?* P2 w( x% s我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
/ D' ~9 ?2 P3 |2 i+ k) n& f
系? 你用邊間?
8 F% x% G4 c. e/ i8 U) W! ?3 k幾錢到??

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表   ) k- j  L" S* o/ c. c5 H
( |5 d4 Q7 s, `, C/ o
系? 你用邊間?% y2 a% ]& a7 k/ }/ n. d
幾錢到??
' A3 b" j+ D6 x! e! K4 a# u
9 o, m6 N+ k3 h- g- H, G5 f一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣