嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

其實...

其實...

其實你地成日講既咩7d絲襪+ F' w( e9 @5 [$ s' X: X
個7d係咩黎5 S$ E( |: j! O
7代表咩) \2 t9 b& V: p& |, q$ D
d又係d咩黎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
係厚度。den越高就越厚( \: G4 Q1 i" u
7den 係最薄的
唔鍾意女人。只鍾意女仔

D 代表 denier, 係紗線重量密度既單位. 1D = 每9000米重1克, 7D 即每9000米重7克, 越大 D 數即愈粗, 絲襪會愈厚身. 但係你記住, 好多時出面啲 cheap cheap 貨色, 例如 80D 既絲襪, 其實係唔足 80D, 呢個要留意一吓!

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-4 23:52 發表   
) t/ M1 L3 P1 d0 ^8 Z係厚度。den越高就越厚8 b8 B0 [$ g' s! v& Z( Q" D" R
7den 係最薄的
, y7 ^( q: a( ^3 L8 A" w- C
thanks,6 N, S& w# f3 z7 Z8 `
咁7呢個數字呢?

咁照計80d 咪80克

引用:
原帖由 ayumi 於 2011-7-4 23:58 發表   
& K( O) H. w9 U1 Z咁照計80d 咪80克
5 v! q) n& S) d
80D 即紗線 (yarn) 每 9000 米重 80 克既種類.

咁7d 同 80d 咪差好遠??
% n# H! W% ^: R( G* K9 J8 q& w小妹都仲係唔係好明呀: ?" C" ?2 U5 Q* k
好亂呀

引用:
原帖由 ayumi 於 2011-7-5 00:05 發表   
! A' Q! X. @) C/ a  |' t- j1 a咁7d 同 80d 咪差好遠??
" K1 k8 m, }, ]小妹都仲係唔係好明呀
+ b4 {+ [7 i5 b' ?( G, o好亂呀
7 _# w# `( g2 e' x* I# t) g) \  t7D 同 80D 當然差好遠啦. 80D 既 CC 比 7D 既厚好多. 都係我衰講咁多嘢令你混淆. 你聽福田沙紀講啱架喇, 越大 den 數就越厚.1 t6 ~, z# c3 A: @
! D0 ^7 }/ @$ z, V! E. C- C8 y

其實......0 h$ `& x% ^- U7 o# e$ p
你買黎着過未??
4 `& E* `7 U( u
, h& O; s  A8 H7 Y) l+ _總之數字越小就越薄
唔鍾意女人。只鍾意女仔

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-5 01:02 發表   
9 N& m7 R0 ^# e2 M其實......# [; S; ^! p$ s: x( X
你買黎着過未??
, w; K$ g, f1 `7 r! N; m. P: v: E# c0 v0 D9 h
總之數字越小就越薄
( E% W) \; g3 s" X2 n. g* c
問得出梗係無試過啦
* {% v) X4 T- T( L8 ?好想試下,睇下搵日出去望下先
/ ?; a) M3 @% u9 BBUT ANYWAY 都係好亂,真係可能要試過先知
, w- N4 U! d" l1 s最後都要唔該兩位姊妹答左我咁多野

簡單例子:2 V) |& }* |$ ]3 Q
空姐的絲襪,其實好厚,起碼100d,但去中環,望下d OL著d好透明的絲襪,一般是30d樓下。

den 太高會不會好緊的 ?
& h& D* b6 Y* {我的蘿蔔腿 , 還是不適合吧

除左針數之外
& \! d& r9 V+ o  g1 C$ D! N7 j* eMatt,Resist,Oiled ,Stretch,Shaper,Gloss,Support..........................' f2 [; I2 p& i5 n' |
仲咁多種類嫁
唔鍾意女人。只鍾意女仔

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-5 18:45 發表   
9 i! y* f; w6 h8 p& m1 M除左針數之外* F/ X7 H7 ]" }" S. A. }2 V
Matt,Resist,Oiled ,Stretch,Shaper,Gloss,Support..........................9 b+ E; z$ N! G8 j9 K
仲咁多種類嫁
! ^8 K- n- a; E9 J3 d1 v, q1 I' y呢d又咩黎架

7D真係好薄, 好靚, 感覺好舒服, 但係都好易爛, 係唯一唔好地方!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

原來有咁分嫁

引用:
原帖由 marylok 於 2011-7-5 18:19 發表   
! C% y! z  ^" Q3 h" ]% Eden 太高會不會好緊的 ?# U/ _1 C  K6 ^8 i0 {
我的蘿蔔腿 , 還是不適合吧
6 E8 d1 i1 K) L0 A% d
! w5 Y  U' M  l9 i) a' t' e7 ]
* F7 t5 K+ L2 l著絲襪主要原因都係靚, 蘿蔔腿著緊既絲襪咪仲好?
~Sammi~