嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

其實...

其實...

其實你地成日講既咩7d絲襪4 [7 ?9 N. ~! q  w4 N
個7d係咩黎. r. W, A) h, B4 }- r; b0 c  p
7代表咩
4 \, e- R7 u* R  h1 K% _6 M0 Yd又係d咩黎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
係厚度。den越高就越厚
) E7 g7 ^$ R6 j$ o4 b1 Y7den 係最薄的
唔鍾意女人。只鍾意女仔

D 代表 denier, 係紗線重量密度既單位. 1D = 每9000米重1克, 7D 即每9000米重7克, 越大 D 數即愈粗, 絲襪會愈厚身. 但係你記住, 好多時出面啲 cheap cheap 貨色, 例如 80D 既絲襪, 其實係唔足 80D, 呢個要留意一吓!

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-4 23:52 發表   
: ?# j( p0 t0 p/ C6 P; _- M# X! A係厚度。den越高就越厚
' W/ ^- K; ~- |* k: _/ [7den 係最薄的
4 R+ _) q9 [+ m" `' t- Jthanks,, M- L; ]- v1 p( t0 ?4 Y
咁7呢個數字呢?

咁照計80d 咪80克

引用:
原帖由 ayumi 於 2011-7-4 23:58 發表   
6 I5 ^8 q8 c5 W1 X咁照計80d 咪80克
% Q2 b/ D. ]/ d- F% Z# A
80D 即紗線 (yarn) 每 9000 米重 80 克既種類.

咁7d 同 80d 咪差好遠??
' ?- Q! Z" ^, F' B3 z9 {  \& W3 b/ ~小妹都仲係唔係好明呀  T, J  A2 O' e, P
好亂呀

引用:
原帖由 ayumi 於 2011-7-5 00:05 發表   ( L2 t: I$ h% `! q
咁7d 同 80d 咪差好遠??
- e! z) o' O# \8 }+ d5 D/ [小妹都仲係唔係好明呀( w  T8 J1 N: w
好亂呀
! `/ q9 L# d3 F7D 同 80D 當然差好遠啦. 80D 既 CC 比 7D 既厚好多. 都係我衰講咁多嘢令你混淆. 你聽福田沙紀講啱架喇, 越大 den 數就越厚.
! e0 V5 Z, e5 y3 A9 [
0 B7 z2 j$ P' f8 I; S[ 本帖最後由 Daisy 於 2011-7-5 00:11 編輯 ]

其實......+ E( u% |' X4 Y4 K7 _2 S7 s9 Z0 d$ |
你買黎着過未??6 O/ m  p( j8 m0 }# r9 W5 G
: u5 y; r" B. i6 P8 x
總之數字越小就越薄
唔鍾意女人。只鍾意女仔

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-5 01:02 發表   * w0 H- `3 y0 ~
其實......
: C2 \* Z2 k4 }6 o你買黎着過未??7 ~: t' R5 Z( U! k+ t
. g/ Z6 u$ _1 U2 }
總之數字越小就越薄
, Z6 b' A/ k$ u9 e3 S, X問得出梗係無試過啦
, _: [* a9 Q* b1 }9 ^* e好想試下,睇下搵日出去望下先
7 ^- U* P7 U) `0 b' C6 MBUT ANYWAY 都係好亂,真係可能要試過先知
2 S2 Y, E; c) V5 X& E最後都要唔該兩位姊妹答左我咁多野

簡單例子:
* E- X+ U* |6 r& ~5 K& K空姐的絲襪,其實好厚,起碼100d,但去中環,望下d OL著d好透明的絲襪,一般是30d樓下。

den 太高會不會好緊的 ?
: E4 u- H" L8 u, `我的蘿蔔腿 , 還是不適合吧

除左針數之外6 g: V: F7 n0 V
Matt,Resist,Oiled ,Stretch,Shaper,Gloss,Support..........................
, _* Z  p' }" D, ]仲咁多種類嫁
唔鍾意女人。只鍾意女仔

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-5 18:45 發表   1 M0 S! X' ^. g9 u$ h4 E* o, O8 `
除左針數之外
4 N  k( z5 k' ]" rMatt,Resist,Oiled ,Stretch,Shaper,Gloss,Support..........................) l  V5 k2 }: e" d! P9 s
仲咁多種類嫁
* l7 b- c; X! n" b5 u6 T8 h
呢d又咩黎架

7D真係好薄, 好靚, 感覺好舒服, 但係都好易爛, 係唯一唔好地方!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

原來有咁分嫁

引用:
原帖由 marylok 於 2011-7-5 18:19 發表   
; w( J7 u; e/ _den 太高會不會好緊的 ?
! l/ b8 {+ U2 h: X5 k3 {我的蘿蔔腿 , 還是不適合吧
0 F2 e- {- A, o0 q2 e

' B( u" S8 \) z: d/ r- ?" S7 d/ s& n: V
著絲襪主要原因都係靚, 蘿蔔腿著緊既絲襪咪仲好?
~Sammi~