嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?
7 ^2 G, z- A3 ?3 P9 w' u我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。  W  c, h# ?, n5 k1 _- y; [. V/ p, `

5 Y1 ~% a) j# F4 h. a0 P或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
/ K% K$ D1 o6 u/ U6 h6 C' w+ {) ]0 r1 i
盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
覺得好的就按一下感謝吧~~

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多

我用開有個代購都ok啊# d: T3 x" ?2 a2 c! ]5 C" D! `
可靠又唔貴4 A& d' {2 v2 `1 b# l
一個賣家只係 HKD15 手續費
" D1 H' n" ~0 M! t. R; ~" I(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
# U1 ?$ D3 o2 }% |0 Y% W# o1 s之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
" }! M7 ^- X: }  ^# d) Z唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊
2 R$ t3 |  r; U乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢
& p; W1 y, f# s7 ^: x不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨! ~$ A1 E5 ]4 m
之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)
! e- c/ c) W& V" ]3 J唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交
2 C3 l% v# H$ r1 E0 m) I) p. ~! \$ `- T. {8 `1 ^) D
係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   / z: L0 c0 v9 x' X- Z+ h
台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
1 U+ y% O# R3 C5 x2 Z5 p# V
" }7 X" `4 T+ Y大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   , n6 Z9 \! p. G  P# u# C
我用開有個代購都ok啊
' B( w5 `$ s7 Z$ {, N6 B- J) x% u可靠又唔貴8 }" w( l5 f8 _
一個賣家只係 HKD15 手續費
. |1 C  |' z2 @& O(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
* B' I7 \8 \  y3 G0 O之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
) H6 N, o4 Z8 a1 Q唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
4 T7 s3 a4 Y9 B; Q/ W* ~
* c/ n: [- h3 Y, B
是哪一間代購?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   . |, b( Z9 h& h8 e% d% L9 }4 F
2 z! @6 t  T- u: V  Y
3 x) \2 v. Q7 J8 D, b; V6 X
是哪一間代購?
) q# A& |2 }/ Q; Y& X4 `* o4 m
shopping-go-go點公司  z# A! ], T/ A' q3 ?; _5 D1 x8 e: R
Reg 左做會員, 之後再填代購單+ a# _" Y' f5 P4 V$ }( }
跟住佢會覆你 Email 報價# L+ m+ G5 G7 p& O5 n) S
覺得價錢ok先過錢
  z9 W/ ^+ a3 S$ U& h' N  @過完錢佢就會幫你落 Bid/ Y1 W9 @2 u3 o! o+ H7 q- p

. X4 O) A' r) ^最後希望你最終買到心頭好啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   / F' M" v* ?2 h. |" Q  G/ Q
& O! H( U: w. T$ V4 C/ X
shopping-go-go點公司
! B6 R( P7 r5 |3 u+ ]+ `  M. ^5 aReg 左做會員, 之後再填代購單9 O9 C: |9 T- F( `8 Q; v
跟住佢會覆你 Email 報價# S. C5 X5 u1 K4 u3 k$ b$ k
覺得價錢ok先過錢
) a- C0 o6 ^% _: U2 a6 T過完錢佢就會幫你落 Bid
# c, S9 J9 t* C; e  K
7 r4 ?( C; L$ n最後希望你最終買到心頭好啦 :)
5 U6 e2 |4 l6 O4 a% H* B! L9 t) t4 b
試試先,謝謝你。

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   
5 G6 ]# r) \1 C2 n# i0 [岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
- t( x9 m# _1 p
唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
8 r) a3 M1 g+ q: N' h7 P" `9 k; Q你填完等佢報價先啦
( b: R" @" ?6 V6 @! N( V反正報完價都仲可以唔買
" ~3 p  T* @7 _( p3 J- E5 Y4 @$ q/ Q# c$ g( r
祝買野成功啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   
4 D; D& s8 ]0 L6 L5 @' `
& U* m$ X$ ?% n唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家; N$ V; t2 b8 }" t
你填完等佢報價先啦
4 n% j* y7 f8 `5 k) y% _/ d, j/ x, F9 }反正報完價都仲可以唔買& \6 z) O) _6 }3 A7 g, g
* Q3 b- ^4 O# w; z
祝買野成功啦 :)
: c' {) t4 h" k
" ]3 C" t: i( L! F8 F1 B. Y
填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助

想問多一樣,大約幾耐會回覆?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   
0 X, [% G: X5 E1 r8 A* z想問多一樣,大約幾耐會回覆?
4 I9 _7 V+ g: s/ x& b- }
: Y/ r, G% r- l9 ~唔駛客氣7 ~9 Q$ l: `8 G: R
1 X* ~, F# x7 B% G: m
好快手的, 聽日日間一定會覆你
9 \  Z$ ]( d: y: J% ?. _總之係日頭開工時間基本上都好快覆
5 W" }8 U6 K. {' ^2 l* @/ t0 L2 ^聽日留意住自己個 Email 啦

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   6 c2 W4 D0 R$ K

: O$ v! j. X9 u' w# z7 z  c0 ?; D/ O0 X7 i! Y/ B% r  `
唔駛客氣
- K$ Q# \+ S( \9 `3 V4 c7 x+ l* w1 `& ]0 W& P9 `) `
好快手的, 聽日日間一定會覆你
9 }3 i& n( d2 z" e) Q' x/ o總之係日頭開工時間基本上都好快覆
" a' \8 X+ c5 D+ t/ s8 [) @聽日留意住自己個 Email 啦
5 j% U! a) q, }7 i1 N8 {' ~2 b

& M4 f9 f$ o0 Z: i知道,期待中

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   
0 Q* n; q$ m" n  Z$ b4 H台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
/ p4 Z. T) G' t+ Y2 U) P0 N) M! U. A
; C6 d% E3 _" Q: B) m: U9 l
其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴