嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?
9 J# }, O, D$ L! z2 h7 ~1 R我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。) B* H  D, }" G5 r
: s4 t0 q" }. Q
或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
! g$ |0 G' y6 n2 R. w1 ]/ q% h5 g- g- b) n. P1 C  Q
盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
覺得好的就按一下感謝吧~~

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多

我用開有個代購都ok啊# Z- e0 p& r/ y" f" P( a2 U
可靠又唔貴& }  k& e% g5 U" U3 o# M
一個賣家只係 HKD15 手續費
# Y/ ]7 p' ]4 L4 Y# r(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
; I1 @  S, c, g% ]; d/ u之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費( u4 v1 c& G& L, y9 F/ p6 N
唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊
& D  q1 x4 q2 T2 M( q1 R- d' j) P乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢# n7 W% q* H& A! Y9 w" i! X
不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨
) ^/ k& @3 i( L4 }- P  J3 V4 K之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)
$ e6 N, V; M) g& s" b% l" @$ y唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交
( ~* O2 E1 l: G' S5 r: i" C, H9 p- e) X) W% @' z
係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   : }$ n9 r: {9 a4 `- K8 U1 i7 U
台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
+ i) o% f: L% O2 N, z' ~0 }' H' u# R1 P% W7 |% B" a
大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   
; R# p% i  Y& R( r3 V我用開有個代購都ok啊
; A- V8 F7 y5 S" ^6 |可靠又唔貴8 W" I$ t) U7 d6 o7 W9 {
一個賣家只係 HKD15 手續費+ S5 A* X/ I+ w5 B* f" I. @
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
1 ]) @' J" A( O, \' T之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
% e  m0 r; e; W+ a& u9 o. N% B唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
  a& j$ b. m, n  |  I8 P
: w6 `! C% r/ F& _
是哪一間代購?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   % m' r8 j( T, {5 [/ f! o
$ R4 b8 u, q' p% U1 Q1 ?* g. j

# ^4 g! u: A" g是哪一間代購?
9 S+ J/ L- `+ d! _: I# u' o9 Eshopping-go-go點公司
/ x4 _6 C  B: Z) }Reg 左做會員, 之後再填代購單8 c: \" [& B: |- y8 d' ?
跟住佢會覆你 Email 報價
/ q& V% A. g( n) t$ x' a覺得價錢ok先過錢, h1 y9 P, o& t
過完錢佢就會幫你落 Bid
" E9 s: L' k/ W+ n$ R% a3 `1 H
- ^) v' u( F& R* p4 j! V最後希望你最終買到心頭好啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   0 p" B5 u6 M, H2 d; Y) e) P
  }% j: K+ M5 q4 _2 K
shopping-go-go點公司
4 G$ t8 N: r% A# \) ]" h8 _Reg 左做會員, 之後再填代購單
7 C( A0 ]6 s+ B, Y跟住佢會覆你 Email 報價
7 w$ l8 f) J2 f" V! K! K覺得價錢ok先過錢
/ R2 b: H' X0 c& d! O7 f: g! y2 E: j過完錢佢就會幫你落 Bid- |/ f5 p0 ?" A% q/ o& T$ U

" N7 W* U" D1 `最後希望你最終買到心頭好啦 :)
8 t6 V8 m2 P5 T7 N% b3 Q9 C& q

( R8 U; Y, n/ o+ C5 e試試先,謝謝你。

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   
9 u$ v2 ~4 }; ]) z岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
3 {9 |+ r# Q7 z% o唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
8 k  z. `0 [: c3 O) f你填完等佢報價先啦7 m$ i" E8 G3 C2 h' z
反正報完價都仲可以唔買
, b5 y& J; q! r0 E( p' t+ M5 P! ]; C' ~! M2 u  u/ Q1 o0 ^
祝買野成功啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   
2 P4 R. {2 K7 v) B: g
, l/ l' d4 x- w) s6 S唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
2 p; ^! p5 @+ i# r" ]3 F你填完等佢報價先啦1 |* f' b3 ?6 @$ G8 h
反正報完價都仲可以唔買
: P! y$ Y4 G/ r9 s! f  n2 M* m
8 L, D+ x6 Q# Y0 p祝買野成功啦 :)
5 u( U- B  ]+ b0 Y# u0 r  D4 V- o- B' D+ k" M% [3 f/ @
填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助

想問多一樣,大約幾耐會回覆?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   + ]8 ~: k5 c3 m5 F4 V# a' p
想問多一樣,大約幾耐會回覆?
0 L" v, R$ j  R, A& K2 [  X
3 _4 b$ [9 M) t" N
唔駛客氣3 }" @" E. m2 B6 v2 P* w

( J2 _! {- ~- a" Q" _0 A8 i好快手的, 聽日日間一定會覆你
) q, j4 ^8 V* o0 ^" S( W* x  i/ k總之係日頭開工時間基本上都好快覆
" _9 h; A8 Y0 m- l& o" Z聽日留意住自己個 Email 啦

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   
$ z) c0 O4 ^. s* U! S. P  n) A8 b4 v- C+ G* g6 @+ u6 r

% H. t1 s) s0 D3 B- X唔駛客氣* j' n2 H( B4 r

$ o  `9 `! }4 c好快手的, 聽日日間一定會覆你
5 E( h0 Z' Y. U$ H+ f1 T5 s$ F- y% p總之係日頭開工時間基本上都好快覆1 p) B( K- a' l3 \
聽日留意住自己個 Email 啦
" ]# N) A9 W0 n$ r! |9 W% a* z3 {/ N* v
知道,期待中

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   
+ v9 f- R3 ?/ i" \6 |& f台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
  H" {0 [* X. q+ d$ L

$ E, V8 X$ z# j其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴