嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???: j) u" l( }# N& d. F
' q/ k% }5 c1 r8 c* W- d2 M

8 Y: t3 B& J# X9 x- P' ]& U屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
$ ?7 P2 i" r) I$ n' m3 {  \5 [- U
主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次
9 l2 n: Q+ l% z0 q3 ]
6 s$ [5 g6 o3 @3 v我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
: @: G/ {& i4 _9 L
( [: N' s% X# j' t5 P$ _- z4 u醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)) c, {% k, _# r2 h2 ~

# x: b1 P: d% [/ z有次和媽在樓下荼樓渴荼時,6 H5 D* ?. y7 y4 z. |7 [& C7 i
我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
8 S' j6 ^: M$ Y7 J+ x" f5 Y我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
$ [9 s/ `3 g1 o(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野). E: r9 K% R3 C* Q! A& y, E  Q
3 A5 O$ G$ G; X1 S9 }

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   8 ~) ~: ]: W' f, f
  見左報
9 f' W* M+ z& P0 f$ c# p2 E3 L
不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   % O3 j9 p* U  ^% P, }8 O3 {( f5 n& x
3 R6 E; p3 \' ^: n2 e9 x  g: s
不明白呢?
4 g6 G2 z* a$ c3 W/ Y+ T

- l9 M! J: r2 F% j: [+ ?' p$ Ihttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D18 G6 @# g  F8 G* x" f8 B

& f; ~4 R% U2 @5 {( {/ p" G7 z; C0 R2 v4 U5 l/ k

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
. t9 n+ z- b; b0 }- C* E/ n! ^5 T: F! X" |* P; }; F

- z# V3 t7 |0 i( ~: }# Ghttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1" c& p! j( W1 X( e2 w. M/ i
! H3 r& T- V1 M$ x5 n
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺, x8 _! s! l& [. a

: V  q- |+ K: P. S4 S
+ ?; q1 m; w# G5 @9 G0 Z) l# d 醫生要評估下我是心理/所以有排見???
4 [8 l6 L2 ]1 s8 @
6 Y- `; Z5 [& n+ S7 I+ z[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
8 @* X3 K. O, q' m, 醫生怕我自殺
9 F$ K2 [) I* q說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   % Y' Q6 _: u8 M8 E- ^: u* q9 M
# w) F% p+ n0 o) k4 L2 F$ M

9 _8 p3 r& W% g. f( z& Rhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
: O8 D8 Z. v1 x& L0 K$ a  Q4 ~
  ^$ g" X  i4 h. k' E, b
. i2 C- P$ c/ n- y1 e

4 Z$ g* ]& M# D7 K
% k# \# O. ]1 ~+ l# k6 ^
東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
7 W* W* a9 O. O9 T# V9 {
( Z5 h; J+ F) ~+ B

p! Z1 p9 [6 t& x) ~; x( a其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。) \. |' Y7 Z$ d# R1 O

醫生說要先處理家人的問題
3 v8 X4 R! q  h/ J& ~* z/ Q) F2 X7 Y4 {" J+ P" v8 |+ p

/ X4 H2 f- d. A. Q2 K/ B
6 |, [3 {# I$ Q& f  p* @- e9 `
& r' s0 I% s3 I/ R( c& r以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始. h& W* T* m* {- u5 b8 l' U
(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
& U& u. d% a- S2 J: }; c5 z+ b, Q今年29歲 7 Q7 j, j- E9 B0 g. V
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
/ P4 p& D" S( ?, H/ r; l
, L- G, S0 m! s! u# K 我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
2 U# P4 W6 N- t% E
; q' Z6 b8 N4 N3 j2 N5 [. z% ~我小學時真正想當女生
+ e# b+ H9 I: R( }1 o2 B$ N% K0 o" P. b3 K8 g+ w4 v$ o# W
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像. U. g# f9 h2 Y0 f. Q2 N6 e2 D+ f
9 |& X. |+ \  s$ B9 K" V: K# s" R
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)
2 M8 c0 B% L, r( C! L7 r5 D2 N+ G9 e
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])
3 m8 v2 U6 T5 P8 j8 u) H/ s# D- {
# b, v/ T3 _5 B$ |4 A叫爸媽打999
# A0 N. Q( t9 X3 d- @3 |( G6 f

2 h/ M/ ?+ m+ |0 K- X2 Z* ~(我爸媽好古板,女裝都唔比 )7 t  Q: X% r7 x/ Y! |
6 |$ w- V- D, z* A8 [8 `
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)7 a, {- }1 z, i" g6 y3 N# N
( q- ]0 [* J# [6 B5 l
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q6 Q0 b6 |2 o: z6 k: B6 q
9 D0 C6 S; J/ G2 G, w: C7 D$ b* \9 {
我中學時買到藥周好ra~:Q
( A9 ?4 q7 h" \% T, G1 b( v5 B( {9 N! C( G
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)7 }. H$ f9 o4 E) h+ s8 r
; J5 P+ P8 i  l/ E0 G- {
而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
5 P. m+ {) m$ O* ?* n/ `9 \  [$ K% v" v/ X, t. c4 A
男~我會好奇怪! N: |4 \1 k4 y( E( ]& K: q) }2 \
女~我只喜歡自己# F. Q7 |3 ?6 |' n7 q% I6 [0 T
5 S2 C% t+ p$ R+ o# a/ h
AV我想自己是女 ( Z% z: ?$ c$ ]6 {: A6 b
, y3 S( f3 Y4 Z4 N% U
(我看到自己皮膚一年比一年差
/ w; M0 H, U% f" x( v9 E, ^. h0 l毛孔一年比一年多及大
3 ?( u0 Y& t5 o3 @2 U' G5 H  d毛一年比一年多)
9 \/ B& h: P3 X" C' g* i
# t3 s: v2 y7 }) S我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚 # X. Y0 D. r1 }4 o& w" w8 l' d9 K

2 M* `6 q. L9 D6 t看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
4 m/ y8 H, b* y2 N* X, o' l. D+ J" s  y. Y0 z

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
7 ?5 ~# B1 x: v. a只要有足夠金錢
) J5 z. ~" Y: b& e; r唔會有變咗性唔似的
$ |2 i- D" }0 B4 k% o因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化7 ~! X% Z  v. R# d, r3 Z: g
脫走多餘毛毛、學女聲
* I; T; @" d, |9 n; Z& ~
( B7 j' H" l. r! F- B$ e* w: i' ~問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野# x; e, S. d8 H! f9 _
就只講留長頭髮一樣/ q: J9 D* j" T) c4 W
已經會令你搵唔到工

3 T: z& g- H8 n/ e0 _: h2 v# Y2 Y
  d) N; N3 B3 g! I7 {+ y
我都29歲 到現在都沒長喉結
1 _5 f8 C# j" Y% f% M4 E, J# B
2 U' c( m2 A! i7 I( w[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   
0 \( |* ]& n. Y9 G# x醫生說要先處理家人的問題
* {: t, {) X0 b2 J/ B
  O; A7 G, S( f: @: B
5 ^9 o3 K$ ?* S2 O- P  {- f0 K" ]

7 L* o8 z1 t/ A我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)5 b0 r$ T, g: d( ?' B+ s
今年29歲 . P* h: b& A1 {' r& A* T9 G
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG2 `% ]& a& q# J. P

$ I: K, S5 ]# g 我只覺自己得 ...
5 Q4 E% X/ J$ \% U% E  n# T
妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?3 R) b- P: }7 d/ x. M
如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~$ v* ?# \9 X9 R2 n) s
醫生點先信妳呢?0 R& I, d7 m' X! O, D
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
* O4 q; e4 N' @8 k8 |, w9 N- o  }+ K9 |) ~妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
& R1 E9 z' _3 N8 N即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
& C* u  ]( X0 r1 ?1 [食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~: W9 w( Z3 x1 U
仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   - L$ \. i+ Y9 Q! t$ m$ D/ t/ Q
其實.....
' ?' P1 Z! E4 m+ g8 j只要有足夠金錢
" G" H9 p1 R: [! z: F4 M0 l( D唔會有變咗性唔似的& g% k) P! S/ ]% a9 s' o- G. B9 }
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
; r+ I0 y* {4 P# Q% w* Z脫走多餘毛毛、學女聲- H9 n3 U3 i1 P8 e5 M. ~4 m' H
6 \& n; p1 H: m$ p% E$ [
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
1 R4 p3 |7 ~- Z- G4 C" }就只講留長頭髮一樣4 V9 D# T0 v4 y1 j8 u1 c
已經會令你搵唔到工:sw ...
1 W4 }& f9 e9 a. U- M
唔係割除喉核只係磨平~~7 I& {( \7 C8 t/ Q0 y3 P. n# \
有錢可唔可以令家人諒解妳?
. m+ M; N$ h- w8 [- z有錢可唔可以令所有人接受妳?4 @/ J& A1 p" u; E1 e" B. ?
有錢可唔可以冇人歧視?! K0 q  R  w$ ?1 B
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   * E1 Y. L: X" ~0 P
我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
+ J, k2 W8 e7 F8 X3 s* p7 f5 ^4 ^
3 g# f% u/ \$ j; L 我要做美女,不是女人 . ?7 N/ N) ?1 ~3 b) E( J
  ^, J. q; N5 [' w4 w
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人
  \6 ?& j6 L' D/ T+ i
- k7 I0 g  N, `( W1 [& F[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知# g5 T  V; A2 C+ d- Y; i! g
4 h' f& U( p! I1 [, V6 @

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   
2 e+ y" |5 Z+ R! o! R8 V醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
  L" [& E) B2 L- T
! u9 M! S6 N; M
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!