嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???9 u8 V5 J7 U8 q9 o
  z* B' K3 C- q# X# ^
6 X0 |* Z. y2 \) x# }1 s) y! S
屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生' f1 k: m' @' Y- q
& t* L* X4 k9 m
主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次
3 j- Q. M1 ?1 L
9 N9 s* K+ S/ Q! O0 n% v我怕醫生太主觀影響到家人的看法,5 M3 [* P8 |1 g* D! _
. z' `5 t9 c/ h, T' B6 |% [, s
醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
+ q  e# K# w0 q) l+ C
: U3 S0 g" P! B, B6 _有次和媽在樓下荼樓渴荼時,7 F9 {1 z$ r. \; O4 G3 N; C; d  p
我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
$ X- F; G6 _5 `; p. {4 p我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
7 P+ d1 G6 v7 i2 Y8 y+ z(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)
6 d* D* Y) q( B/ w# U4 Y3 U  @+ n. z

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
9 ~8 R% b) _$ L8 x" P  見左報
- M  p. @3 R& X9 A8 ~不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   # G8 I+ \4 i& i4 B8 B* C% o

) C5 |+ b% n1 X: ~% z" a不明白呢?
$ |- U) Z9 M7 l: U; A! [9 F$ x, @

/ k7 h+ A! N& f8 Q- Z# |http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
3 ]& X3 z: r, Q* m
4 N* x0 d/ I) x0 m3 i
: q4 K+ i& d" b% r0 S( h6 S[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:24 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表     M5 ?: D& \. j7 u' I( Y
2 H! k& D3 ^7 V8 \

( E) H5 Y4 f0 ^http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D14 k& c' V/ W4 ~) E! q
! y% ?4 Y3 B5 W1 e& C$ Y2 g是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺
! L: c$ K5 g0 {3 H/ b: S5 g' k7 p1 Z

1 e$ W  A) K- H! a! _+ q1 v& e 醫生要評估下我是心理/所以有排見???5 T3 W% {+ g, J$ A

" B( [! N/ z! u. Z6 `[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:46 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
: E; J$ d: e7 d' C: h" {4 ~, 醫生怕我自殺
4 ^7 y* p' s( U9 Y2 _2 k: @6 Z
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
+ k% Z- ~: P1 K. f: L( J2 ?# @- s: d
" V- Y. [& S. A1 y7 ^3 C8 w3 a4 {9 c; D- _+ m+ N8 d
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1) _$ W" m% Q6 X) K0 g
  N& v! b; T$ m& W- E

) v) ?' x) Z5 F
1 f$ T* h( ?# g( r
  Z+ l# y6 L1 x. Z
東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
! o- ]/ l$ `$ |% ?
8 U* u1 w6 o8 }$ |7 r5 k- `

; r- r9 O9 }# n( [* K其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。
5 _9 ?2 K) L- a) R2 M2 b7 u

醫生說要先處理家人的問題
- G0 V) D6 e1 @6 l/ J& _
( S7 B: N7 S' X: w0 m( r4 y
2 y. W) y( p( G2 u/ i3 _; b  l8 q0 x9 f% Z4 t1 v
- Q' d) O) |+ o. d
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
2 _/ t: j7 o* ]) Q- c2 h(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
( e& N4 H( _' R' l6 w3 _今年29歲 - R9 x3 E5 N! _% S- W
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
! Q) Q0 B/ N& O+ I3 d9 y, C% y& S% b; C5 w  ^( O, @
我只覺自己得60%像女 (我個頭像): e8 f0 J8 R! |" \1 d- W3 ]: Q0 Z
# V3 D) P- e5 }+ p' I# o& T" Z2 k
我小學時真正想當女生2 c& T! M' b* d- U! j) {1 |* T
# m. H+ E, R# R7 p1 G; _
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像$ _0 i+ `4 R5 }  ~8 N
; F! @8 Y1 m. n( Q
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)' K- G& Y# U+ Y& J& q
5 Q" v: ]) F* W' ~
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])
' N2 m* ?$ f% T! U
, a3 ~% t. Z+ W5 b- S叫爸媽打999
1 m3 `' @% F; d
( J. k4 f! x" p& |% ~7 V% _) y1 `8 F6 S9 ]
(我爸媽好古板,女裝都唔比 )0 U: v: Y2 n+ p  m1 i* ?) z, @8 W

3 S7 ?1 ?5 D; Q* T! K) D7 r現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)' {4 z* ^; h  R- g; r1 O* h# A/ v% [
$ x6 H4 @1 {$ U% W+ ~6 U! J
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
! U/ V- W0 i! M. O: Z; O3 A8 \. ^4 K0 i, Y4 G
我中學時買到藥周好ra~:Q
6 z1 N# J( _2 {
' o" T3 B( L* w% L' Z現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)
( ~2 H7 Y4 R2 e* h1 ]" @( h
% K% ~  J& H. Y# g& x+ k" E8 ^; Z而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
! A! u- s& K$ h1 S2 Y( L
4 i$ S, H7 z' A5 a+ R0 e男~我會好奇怪6 {0 A% b7 t$ I
女~我只喜歡自己
; W9 t$ [" n( d" q& p, s
2 ~- }/ x7 b5 I9 aAV我想自己是女 ( q( f* q# s/ `% B- t# f7 ]

. k: k* @& w3 s& L7 [  V7 d(我看到自己皮膚一年比一年差
% ~% ~5 W# E; e9 |毛孔一年比一年多及大 6 c5 @9 L/ S9 h) M
毛一年比一年多)
% e1 }+ _  Y; }8 c% z+ y! k6 e+ X+ d  T8 c+ }' E  h4 ^! }
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
* W5 a4 L$ g' r6 s; q5 F' G% }0 \: f6 }+ W* V1 g2 L
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
4 H" b( G6 Y; {0 i5 q, `9 F9 e2 Q/ U# z9 d* p

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
; h5 r+ H; q* H只要有足夠金錢
+ [3 K0 c; f" {/ V+ t% w5 A唔會有變咗性唔似的
6 A& X5 @* }) b3 h' C因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化  r/ _3 g1 H( U+ N( f+ a
脫走多餘毛毛、學女聲
$ }3 n# d7 T8 g: Y4 q
8 [& T( l1 q3 G' }% q' f! `問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
0 Z6 ?* W5 v$ B2 V就只講留長頭髮一樣5 P1 G& t, l3 r, D$ \' c1 B
已經會令你搵唔到工

2 N& o! ^" P. E3 f! v0 `1 a
" P0 s5 H0 m0 D5 v4 f' |2 E
我都29歲 到現在都沒長喉結
. x4 t4 i1 \+ a0 |6 h
' H8 q+ ]/ i, A' |6 i[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   
' ?: c! ^2 N! q醫生說要先處理家人的問題! ~$ o4 o0 a; Z7 u, R7 g

( J8 w" Y2 i  _: d$ X4 L; w. u; @$ v' I0 Z
% Y2 Q" C, K) I7 z- Y
$ i# y: g0 `" @  n
我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
$ F: L" E* [- G& x6 Q今年29歲
$ U* `  N# K+ {$ U& K高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG* y; ]& I* `8 Y+ x" T' y& {
2 U9 L6 h4 V8 Y6 I- W
我只覺自己得 ...
6 N- ?8 b$ }8 z. v
妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?0 o$ n0 v- h* h0 `2 W$ v
如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~4 ~7 B  w1 ^0 @- n
醫生點先信妳呢?( X5 ?2 A$ W, ^  s; P$ a( Y/ f8 @! k
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~1 X- y. ~7 x2 [- ~
妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~
4 g2 O- O( k) V9 D5 Z- |6 E即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~' x( ?/ b0 L; N. @& s5 `
食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~
" I: l7 n! J  w+ \- i4 }/ @$ Q! i# ?仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   - E8 I, ?! r. X: Y" K; B; k
其實.....
0 Z0 {' h5 D8 K- N只要有足夠金錢
/ O- T& |# O% q! x+ `唔會有變咗性唔似的
' ~6 A% q3 e" }1 \因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
- ~# G. d6 H4 M: h, b: |9 `* k. }" K脫走多餘毛毛、學女聲
1 H# l/ i2 [9 C1 l5 j: Z/ C9 L) N; f- ]3 P$ V" H
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
# R! d5 V7 w. \/ l% P就只講留長頭髮一樣
# N. P5 Y; O' W9 d- q9 J已經會令你搵唔到工:sw ...
) z$ k# F7 P- I9 ]
唔係割除喉核只係磨平~~8 ^  z2 x# c3 R$ i3 M
有錢可唔可以令家人諒解妳?
0 f& A/ `" ?3 |* Z& i0 {有錢可唔可以令所有人接受妳?1 t0 U/ [' _8 y  H1 ]% `
有錢可唔可以冇人歧視?% k" M3 j% j. x  C! c
有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
: v& M( u/ l, @) Z7 x! t' N我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
% z2 i3 Z8 W+ C2 }+ |( X

7 M2 @& |7 p. ?) t 我要做美女,不是女人
# r5 N  |, T  ~
/ _3 C! z6 s% j$ d- J* t! A有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人3 X# \1 j' P1 [6 e5 ]* I- s

: ~( C8 [- W5 T6 P[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
8 }. S! g/ d) g2 V; \) U% r7 t" |
  h4 e) Q& G9 U/ N3 Q* i[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   * ~4 F2 B9 j  [5 D  w+ @' g
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
+ w' ^* k% w; n4 B# O2 }4 t! B
0 c; J) o+ a+ t& Z
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!