嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???

想問這個是不是好醫生???2 m4 \0 ]9 B4 Q- [* Z  W' i

' C6 @3 ~' q" L" F5 r. Y& _
" H* g+ D* f- Q& h! @6 t! A屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生# x& s" p+ ^+ O( N
0 o4 n; R5 Y- o
主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次% T/ R* I: b. A  I

( W, l7 i% p7 f' g我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
7 N, U8 f( R. ]' s4 |3 l
; r+ {/ a3 h  m9 {: L( v醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)
1 {4 E' [. y  W; C- q8 {# }9 O$ W" O  p- [6 [
有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
$ E% e8 Q/ c" i1 v7 t# c( A4 i我手機上網看新聞<有趣的新聞>,
! z9 i& V" P5 `, Q/ x我見幾得意我比媽看,我媽面色大變, {' L. |/ l1 z; Q. W9 }
(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)
& W- Z: x4 e7 G% u" c% N( Z
/ h' Z& Z" y0 ~[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   + }3 y& ^5 [. |: {; H/ X  }6 |
  見左報
  P0 X) ~. r$ j9 M9 [不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   # C0 h6 e" Z, F" J2 X3 y

9 o0 b: M: j" D8 E6 k6 X: W# S不明白呢?
5 D7 Q- @  U6 B2 k4 `2 {" H; [) r$ [
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1# p! Q. u7 B5 t0 n& y# K

) R/ @+ _$ q2 U4 m$ \4 P& L* r- i1 v; m6 c5 u- t6 q- B3 m

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   2 ^/ U) T; a/ c) t" t3 `

* q9 `/ {4 |% u/ R8 Q! w. R8 Q; Y- D' S$ ^
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D10 i/ g6 B1 O! N9 l; I3 }8 \% ^
# H+ }3 w* N( K! V7 ^( s2 `& K5 {是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺
7 p  w, |5 L( [. l, v$ z: Z6 t% B! v& T0 k" U% d, M0 ]" _( {( t
5 f# ?. f  j7 F$ r' I, B0 b
醫生要評估下我是心理/所以有排見???
1 I2 B! H$ B! o3 ~* [& F7 C+ S. [4 w' Y6 r% _. N+ O

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   ( Q' g- t6 G; d0 a( O. x' n
, 醫生怕我自殺
, H8 K( I. y6 x* m% T, s
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   0 b: A. U$ r; o

- X5 t; a3 N/ r' L% j, T+ k: S8 x1 s. s1 |/ M. ^
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
  j% E& Y" e( O9 p' W
: l4 g& g. I6 h$ L8 E

: ^+ L+ T3 t4 Z1 [+ t) L1 c' w- w( I5 J6 ^1 \. \% T
1 Q2 a$ B2 E' A9 [/ w" K
東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。
5 V; S1 Q( T& C" r
! Y5 J" i8 q" x0 }6 ]

3 J1 D/ C) a) u, [其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。* u& p2 @8 h  y! r' F% ^3 e  O: P! d

醫生說要先處理家人的問題) W$ j: x9 [1 r- \1 }# h: E
$ }* @! O$ l6 S& q9 [6 s

J* y1 N$ Z( H# ]: L  |$ ~% o+ C- B7 |/ E, Y

0 k0 q" o. Z; d1 H# Q4 _以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始3 J. v$ |' u7 h" H! R
(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
+ v4 |1 {/ _: P& e9 b, p' v今年29歲
' W' s1 C5 ^- ?. b, \6 B( @高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
* b5 h" U' r- ]( H! }5 b. c0 K; A% a/ x: c  Y+ M* X0 X8 r8 M6 c
我只覺自己得60%像女 (我個頭像)
+ t& f: k( w; m' t" Y' E$ T+ K5 d# I/ t6 B1 @- W2 D' F# }) y4 K
我小學時真正想當女生
) L) \+ `# s7 U$ x7 i
, h/ B- C4 B+ G4 {( _現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像
6 h' o, G# [. ~1 B- Z8 S1 p% h$ }" O8 E4 }
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術)
6 n, k+ o7 G/ S5 c5 D" `/ m. n2 |6 I( R/ j8 w' h
我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])9 y4 M+ s0 I9 z

/ O5 P- s% M$ V2 I+ l叫爸媽打999) R; U8 D- P3 F* ~) N4 G
0 E9 R" m8 `+ l

5 {- D8 d7 ]; ?& j5 V* n(我爸媽好古板,女裝都唔比 )& ]- v6 B8 ?! \
* C  ~  V" B" Y5 E0 l" N
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)
3 W5 o, f) k4 j$ f; r7 _, _' w9 L+ m7 {* G7 @0 c; {
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
/ a9 ^: n% P8 ~9 \6 c' a7 X8 ]6 y3 e" r+ G* v3 ]! ?3 C. y4 b, X) N
我中學時買到藥周好ra~:Q' {3 a  @' j& D2 k( q% B7 }& L
* W/ N7 W# d6 d: D
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)
% f$ h1 _, Z" f7 L+ E# n- l# O$ i% z$ `2 l4 R- D# v
而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
# W- X4 ~- Y& l# z- P, X6 z
  t7 Y9 G  v+ \. j* p; i% b' n6 m/ L男~我會好奇怪! E4 k2 \6 ?7 M+ G: L7 i
女~我只喜歡自己0 W6 H1 g7 m) |8 y
' p4 g/ \, U% {9 g4 [  R  _
AV我想自己是女 5 t; h4 A  b4 \- M+ p1 `

/ j5 Y* P1 q! O. S(我看到自己皮膚一年比一年差 % S! p- ^( c, e4 l2 u
毛孔一年比一年多及大 / H' [( O- g7 f5 N/ j2 C1 N+ V3 r$ y
毛一年比一年多)
7 W2 V0 |0 ]0 I0 K- Q, D/ l- i% m- ^. M' g
我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚 " y- u6 t0 m  J
  n2 i7 {; E5 W
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
  E5 Y, p+ T: C3 p
/ W1 X" \- }9 l* \( W1 o, O[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
& A3 B; d. \# C& [% V+ _5 l只要有足夠金錢
( `; P4 q* V1 ~$ l6 a% h, O唔會有變咗性唔似的
* x3 ~2 U; z, L5 n# }+ G/ a; j* \因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化# u$ a* t3 U9 ]/ |# z( `: y
脫走多餘毛毛、學女聲
1 b7 e$ l' U$ k' ?5 ~4 s$ k; f1 Q. y# C* {- r  ?. u
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野% X, v" a8 p1 e% q  n# S* Q/ _1 O
就只講留長頭髮一樣6 u7 }, K( W3 |% C
已經會令你搵唔到工

! k, A7 E* \& U3 l5 m
% V9 X' e: `# J5 u我都29歲 到現在都沒長喉結: ?4 j0 y( b( v! ?/ S) _

# q9 ]0 [3 e9 C" y" N8 h[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:52 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表   7 K6 a6 g0 J2 ^; V6 w
醫生說要先處理家人的問題2 h) Q8 }1 ]7 X! Y9 u5 K. {5 F0 w- |

Q" x: g- b3 ?* p0 `
4 H! W$ N7 T7 b$ f! u( x. @  u
; t% X9 R/ i# y; g( a: L
( d5 t- g4 q0 y0 ]7 q2 g7 k我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)
* q0 R6 N/ X: U+ y* Z, I今年29歲
9 M. \/ o/ a! H高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG: P" D9 N7 H# H, L

: M+ @8 b" M% i5 T$ C 我只覺自己得 ...
5 \3 N8 B3 {: T妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
0 @3 w& k3 E  Y- {/ }2 D1 ?如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~# r6 r: P- y) l5 u, S6 {" j2 f" I% r
醫生點先信妳呢?& {2 h1 w6 t$ P9 E" F& b' m
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
' e7 I$ j' D! S+ b妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~7 S( i$ }0 ]! ?" v  k0 ?
即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~
/ Z& d' Z2 y+ ]6 i食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~
, ^) d5 }& g3 w. q. l仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表     e! v! D$ I/ w
其實....." A  s/ x3 u# r# V: }) y) W
只要有足夠金錢
9 o8 f: q1 m4 J/ }0 _唔會有變咗性唔似的, t* o, o, s) O7 G, r1 K. B
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化2 m$ K9 X/ Y( k
脫走多餘毛毛、學女聲: z; `- a) K. C0 c0 z. s
3 R- T% X/ n$ D9 Y3 H! E6 N: g
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野
  p0 D: R& w1 u; W5 X9 ]5 l就只講留長頭髮一樣
* `% y, a, Z* A" E- w4 v9 b已經會令你搵唔到工:sw ...
3 a5 w9 H9 `( ]
唔係割除喉核只係磨平~~6 u) m6 E- E; ]
有錢可唔可以令家人諒解妳?
4 g# d# k% \& L3 l# i/ w" r有錢可唔可以令所有人接受妳?
$ i) I9 ]5 x  z* d: q) r, \: R9 y有錢可唔可以冇人歧視?
5 O; [" |  G* O0 D有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   7 K- n6 t' G! C, Q( G/ k+ g% [3 z
我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
6 z- j3 A: t; c9 x

9 u% N  d' u1 `9 G 我要做美女,不是女人 * a1 d3 c8 ]0 Q' ^
7 O0 O/ u* O0 C  h" N% J9 }7 u
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人5 L* J- \, @7 [5 S

' d! B: I0 p2 o4 f: ][ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 13:28 編輯 ]

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
1 L$ O) V% B' K. m  [6 D5 D& x, r
% F5 s0 C$ `! |) Z, z[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   # T2 x2 D. d% S- y6 j
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
- j- _" b" q6 x2 z9 G; Q8 F
5 E( G5 N% j5 n; C: E& _8 [4 n. e% U
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!