嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   . C' N# r! v4 j; `
昌記有那幾間學校選擇?
7 B% A$ B9 ]- Y' ?6 b9 l
0 v+ N4 ?# D6 w: r3 l; N$ p; J
我上星期去左昌記la% Y1 t- q- H4 B7 t0 R1 J
阿姐話東九龍既學校拒地刀有# l; y/ [# K8 V: m7 v
我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
2 P$ H) c" f  \4 ^. g) o! R" a
1 c1 S8 B' |7 r! q但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
6 c) W5 S( V$ }: T% Y2 o$ w. z4 @建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
0 w2 ^1 g  J: n
4 e+ E7 ^" O7 \) X; Z) V[ 本帖最後由 angela_fung 於 2014-4-9 14:09 編輯 ]

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   % s& W) L) E8 F2 n0 P: j3 ?
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
- `* n7 o) h+ `( h3 c& y* t  |+ r) k8 h
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
' ^/ b" t* w8 A* }4 l6 K
$ u7 S/ Z6 \  Z1 Q7 V) W2 q
Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利7 X3 n! N& W2 @+ _/ F( A% B; M
大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   ! Q1 h$ I( o7 }$ Q4 _% d
我都買呀,但好驚。
/ Q, \5 m! ^3 N/ Z! Q4 Q$ s% Q6 k. R
9 ~/ E0 Q* M. q7 n
買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
8 G9 C, r- o0 L9 u' Z真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
: z; A; ?4 U, p% q我第一次買都係昌記( u) e& w+ [, T) H- n
真係估你唔到咁易
! |/ S3 ]7 P( b9 m% e1 b8 H; G$ W! u) I" ?% J  Q
昌記真係唔理賣比邊個的...
* k( V) R) H0 _6 d$ y+ }* |蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下3 }+ ]  ?4 [2 y7 W% O* P' R2 t
大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
9 O2 r. D( `2 B: {但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   ) ?  p* G9 p" u0 X7 \0 R
我覺得鞋難買過校服@@
& ^7 l6 z- d, a6 `5 |% i+ g

) _. y" R. _) h9 B如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   2 \- R$ E9 k" R! C7 q2 f3 s

9 D: j: \; g$ Q  G; O$ t7 q! T) q- a$ B2 K* ^. Y- M, M
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
9 r' K- Q- Z! H

! {- d: D7 `. ]5 S* }, ^- N5 I$ }同意/ p; G; w/ v: s% @! f4 E
校服一定係難買過鞋
* T, X+ m7 ?' m
' `* Q, ~+ Y$ x& x( z0 L+ Q: G校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋% u& {% c% Q5 `0 w
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大4 i9 R8 F8 b, E& H7 a! r
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的9 A! s0 ]) B0 q+ }) a9 O
如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸
/ z: V4 i8 N0 ?' E- x* z2 t) g, |btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   # d& r' e$ S: _* U7 ?+ b
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
! p& ?: G3 z0 e
6 V; G5 g# E. m! T
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。