嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   + ~5 N6 f9 k. S
昌記有那幾間學校選擇?
) G; M/ L. z9 s

/ B% P. T+ Q8 A我上星期去左昌記la$ B) B/ f$ i& {" X$ f1 i$ H
阿姐話東九龍既學校拒地刀有
& R' S4 M+ ~0 K; I我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。$ }$ }: o$ E3 d/ h* S- z. Z
( s& G- s- Q0 r
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
1 d  s7 E; y& c2 c建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
; V( M6 q7 c0 u5 u. M# }! S' F1 I; r& t' F. \9 ~

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
3 J7 _" O: ~" h" Z# V昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
3 d! H# w5 q% b6 W: l3 y! D# Q$ ^' B' ^% ?8 p: z5 D' s
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
% Z% z3 r, T5 g
/ I5 ]6 A3 r- L/ g) _
Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利
* _: ~$ O+ f" D3 V9 @- W) b7 K: G大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
+ O: J' X$ X4 K4 o% @  n; Q; s8 i3 ?我都買呀,但好驚。
5 i, b( T4 ~% q6 p
7 T0 N, w1 j5 V' o/ {1 }買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記5 Q( A! K' `; `3 E
真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   . P/ J! j. R  B
我第一次買都係昌記
& e2 D$ e: l- C, f! i* K) u真係估你唔到咁易
+ u# O, M4 Y. K2 p" T2 b' C
, F, Y3 O2 V( _& \昌記真係唔理賣比邊個的...
. T# ^% Q) |$ @4 I1 A3 ~& B$ i  `6 V蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
1 v7 @2 B$ [% u# U大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
( c6 C+ _; U6 Z, _9 S$ g但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   $ e# N2 K+ r# Z/ ?
我覺得鞋難買過校服@@
: \' Z" f  K" K9 ]& d& d  Z7 D8 z# [* M  h
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   ! B5 [* E% t7 R

j1 x) x+ |4 \- {+ E+ [: p) F$ k1 w
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
! h- s& V5 q7 Q" e2 i

% n# V1 L) S8 S2 ^- n) {同意5 U* o; Y1 ^3 o5 ~4 C
校服一定係難買過鞋 + m6 {$ V' P! n& w
& G) v: _% D! X! V* |7 V
校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋
1 T( W# w# J( e* Y. K所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大
7 }! s. }, N( G' k; Q0 f, O有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
2 O3 t% }0 c. c. h& S3 k5 p4 F如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸7 w) G: M. s$ r0 V2 H
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   * Q! ?8 E: q- X
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
# H; J: Y9 J, T+ F
5 _% d: B/ I5 q7 b
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。