嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   
/ L2 ~6 F8 R2 W( Q; W; r昌記有那幾間學校選擇?
. q; B# j( Y+ ?- q4 ^
7 Y2 r) O$ Z  e. u' D& O, s
我上星期去左昌記la; `+ Q! Z* ^5 x1 S6 t7 c; \
阿姐話東九龍既學校拒地刀有" v9 `7 q* L7 S3 q9 l  N
我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。. h5 k" V/ l  t# j$ n1 {$ M2 }
$ a0 y! Q) R+ t9 h1 J
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
& s; K; R2 w/ {建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
$ @6 L8 w+ d) U1 e
! K/ ^2 T4 I& S9 q[ 本帖最後由 angela_fung 於 2014-4-9 14:09 編輯 ]

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
  q/ y! ?. ~9 [6 F昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
' N2 ~/ C. Z/ f5 D5 S* Y; [$ [( @8 b4 k" v6 }  z! g8 O
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
4 o; R  a3 S  A' J$ G/ N1 }

& l# w& e' z; M  k8 U4 ~  \Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利, w: \2 n! ~6 W
大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
( P- k9 A( u7 g$ Q0 y我都買呀,但好驚。
! N' h: y) y' K9 F( i
6 W% I$ x7 r! m4 D  d
買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
9 d4 n: B6 S/ Q- ?8 L真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   * Y" Y' L, L% P/ Z  F4 t1 ]" B( l
我第一次買都係昌記) V* E4 I) y4 z0 f( C) L
真係估你唔到咁易
' e9 e* n" S# i

9 h" r2 y' p9 G4 t. l, }  c! F昌記真係唔理賣比邊個的...1 o4 F- M0 c( \7 M' s# G
蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
  Y( h8 K8 L) s" F大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
0 u. T9 d+ }3 I但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   & d9 ^8 D9 p1 ~6 D3 ?/ u0 B0 l
我覺得鞋難買過校服@@
6 z& b+ Q' d$ C7 s- f' x

+ ]  y# g0 z. z如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   
4 e! |+ o& j% L3 T& L
1 w+ G! b  }+ O1 J+ d* {7 J6 T8 n3 Z2 D4 R+ ~7 y1 K
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
- ]1 b& p6 L$ W+ d, B, y  f& X
$ m  g& V  x4 t0 p1 O同意
, @6 v/ o  k0 y校服一定係難買過鞋
3 U/ I3 g* V1 Z$ t9 t7 S& Z
+ a' t8 e' u# T校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋' \9 v; y! X8 b
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大' D4 t- R  A0 ?3 B# E- b
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
5 P# S4 W& Y, ]4 N! L; Z如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸) ^* v  a" T9 I: p: O4 i& y' i
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   
! A* }8 S6 e, g& U9 |去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
2 I( K/ \- a6 _/ x3 l, r) R

* \7 p) R9 J' i" i: E去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。