嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   
" T% y2 ^6 s: s昌記有那幾間學校選擇?
+ M0 ]. B1 Z, E$ i4 n% z5 `

9 w8 b1 S- x. P1 U$ J* O# \8 U( m我上星期去左昌記la3 M0 V/ Z) u! r# r) |3 t
阿姐話東九龍既學校拒地刀有
/ V  P6 m: N/ K8 y我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
# Q6 Z- h! r8 }3 o3 E% \4 U1 U+ G  H' f
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。+ ?, D: c& X% B& y5 p+ }- `
建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先; L* ~; t1 ^) t) {1 G& m$ ^- \+ s
7 Q. m7 x8 x0 o! P0 d, ]

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
+ l2 P1 W9 H+ Y8 u* ^- G' ?昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。  y  ^7 x, n9 u6 }8 p, @

4 T" e2 ^) q. c! B5 m' ?+ A$ t1 }但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
1 E( Y! @( |& X& v& F' Y
3 V+ L) l% O8 ~: t$ u: P  j( D: _4 {% oZoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利3 d& ?& K/ G7 X' F
大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
; p  q; ?0 l3 r7 t6 r* Q$ U我都買呀,但好驚。
9 [5 t# ^) ~" \* V) i. ^9 \. y

2 ~6 E( {- Y1 v, g# C5 h買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記/ W2 Y# d1 I9 `
真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
1 ^: V& V$ c9 o9 e我第一次買都係昌記* C2 N- |! [, ]& T7 I
真係估你唔到咁易
0 e: I& _+ o# }3 t! {( A( I. i: ?. k- j
昌記真係唔理賣比邊個的...
& y3 }' ^" O. W, N蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下" F# A* z1 H' S$ S  X1 ?. w* Y
大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
3 R$ h( ^5 @& _: @  u, E但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   & T9 \4 {% ]* y1 K* M
我覺得鞋難買過校服@@
( M; ^5 ~% Q4 |4 x5 M: O- K
, H, a( K( H; ?/ \3 F. @& @如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   7 C# V% m/ q, m& U. i+ z; D
+ s* R6 _" B1 q2 l6 x
5 ?" ?9 A5 |3 E/ E
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
8 ^- c, C; S/ J7 l" F/ f2 C3 p0 J" o7 t; s
同意
) ^# ]) @9 l3 o& T. F. C$ V9 g校服一定係難買過鞋
% m' w( g6 R1 O! H5 v  g: Q% r$ A  P0 W9 N# W9 D4 a4 c% a
校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋8 j6 m% S2 ]5 K! M/ m$ B, \9 P
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大4 v3 y4 }8 V8 x3 ]3 R
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的1 p* t3 x5 B2 r: o4 ^7 h
如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸5 D+ J* U* x) g# Q5 A8 m' t, C
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   
9 b3 \+ s/ X# z  v3 K" E去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
1 L0 b3 j8 g& D
" m! O% @( @4 m/ V去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。