嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

買鞋問題

買鞋問題

小妹初來報到,有問題想請教大家, C# B& z% v2 i5 O; }
本人只係新手玩CD,衣服同襪都膽粗粗買到
5 x) b0 T( M& X0 m; K/ t" I但係鞋方面真係非常難揾,就算睇啱都唔夠膽去買
; J/ w7 S  P, i7 b所以想問各位平時去邊度買鞋
4 T. i% h& D! e. U& V! U# r+ ]1 }(小妹特別鍾愛細帶高跟涼鞋同細帶高跟鞋)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我買鞋冇特定店舖(鞋店多數有我size), 睇啱就買, 否則驚第日搵唔返!
我是乖孩子,我不說謊話的~

對我而言反而是不一定有碼~~買鞋比買其他東西容易克服…

你咩嘢size?
暫停寫入

你們真好, 知道自己size.... ^5 _; }2 K/ c0 i$ M
最大的問題係, 我連自己咩size都唔知...

尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,
( T) N( u. t4 ?3 y/ k有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我

引用:
原帖由 paulai 於 2014-8-19 10:53 發表     c0 h; V# I. }! `, o% ~
尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,
% X, a8 Y  ~) V* C1 x' z' `* r有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我
) {6 o! }& u+ B2 X6 S) X2 D: k" H+ ~% f' A6 _% j1 x6 D8 l
咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 11:08 發表   ( u+ r  O0 ]  `8 B. A$ ]- f+ u! ^4 {
" R, `! @- Z  t, Q% @% H2 n% {

7 O4 _9 Q, }2 K6 o# H! t咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!
- _0 S, O8 ^* ?, v對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…
$ @/ c# N& K6 ]6 R+ p/ d% R( x
" Q2 ]) _7 Z" m售貨員可能只以為是買給女友…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 12:47 發表   
  t) H, \0 C6 W" N
8 [* ?9 _; k* _6 R6 R$ M3 }7 f對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…7 A. J/ R9 Y, G1 R& w
8 n  k; g7 Q7 l# m' M7 ?+ Z
售貨員可能只以為是買給女友…
4 W- e, x1 y: m% Q) ?5 u' w0 l8 E* w8 U( @6 L
其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 13:04 發表     E# t% z$ p  G
  l" ?/ K, G9 A+ c( O
* G9 L8 A2 E/ s- o* b  q
其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!
" j& A& l7 Z8 z0 [1 N5 f' W7 R
個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 17:55 發表   
3 c, \7 q2 A6 r- C% m& j" ^9 A% N$ c+ s, F3 P3 R4 F) K
個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…
+ M# b% _4 L: h% S, a& l
3 J, x) _, k) K$ ]
buy lingerie is more easier.. ) x/ D0 y. o: L6 }2 N3 I) P
$ ~; ]1 ]3 N1 h/ S
but dress and suit.  now can buy on-line.

直接買如何cd物品都無野好怕。。& D( Y6 N, U4 ~
就系鞋,,,,,42碼arrrr

真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手

很難克服去買女性用品.....

Many in Tao Bao ar

上網買,Z字頭,衫褲鞋襪都有,價OK。

引用:
原帖由 芷羚 於 2015-10-24 07:41 發表   / A* a- g7 X7 x, M- O5 O
真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手
- R. w8 |+ w5 b8 H5 V7 R/ i! a. I2 k3 _
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c.w4002-13835634240.91.1037dabcDEOJL3&id=545863672381
3 @1 r- Q: ~% S$ W* G# R淘寶啦,最大44碼。

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48