嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

其實男裝都可以著裙

其實男裝都可以著裙

唔知有無人想買黎男裝著
' R: |9 A# O% ?
8 F6 A1 F) T" {5 O. @; h[ 本帖最後由 under1 於 2016-12-28 00:01 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 under1 於 2016-12-27 23:59 發表   9 |! P3 B( T  b- }3 d; C& L0 a
唔知有無人想買黎男裝著
$ ~' y+ b1 I8 z( k格仔裙最迷人!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

只要穿著不用太女性化的上衣,加上男性化風格配搭也許可以吧。' C6 P" r3 w! p( K( o
穿著得像蘇格蘭風格也不錯。

5錯喎!

無錯,係可以著裙,但係我覺得咁著同男裝無乜分別!% p5 [$ ~1 u! |* ?: @
& D3 J  Q6 h& @, B8 R
引用:
原帖由 Miku 於 2016-12-28 02:28 發表   
5 u. E6 Y& q2 \: c2 _/ ?7 t只要穿著不用太女性化的上衣,加上男性化風格配搭也許可以吧。
: i$ [3 z3 ^; d* N6 `/ }  F穿著得像蘇格蘭風格也不錯。

著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2016-12-28 11:03 發表   
% M$ ~6 {( o6 ]0 o# T* _著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
* B5 B9 l5 d( D! p+ K; J, A

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2016-12-28 11:03 發表   5 `% }8 n- _- ]9 R7 h# n
著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
/ r; h  P7 |% R
係想「扮女性」,唔係「扮男性」

其實不嬲男裝都可以著裙" f9 A! m$ T* i" ~, S
歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙
. S5 h7 ^9 B  x: s2 A6 s  i( Z4 I2 y* e
但我始終覺得  s1 g; L3 F1 ]  u* T( E3 s8 t
服裝就唔需要分男或者女- x8 R* q. I* H
著得舒服,自己鐘意就OK
) s7 o( H. W) @: X/ D: l# V  P, d只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係表示咋嘛; R3 R) r* f0 g4 d
女學生校服就係校裙,男既就著褲,其實都係一直灌輸緊咁既意識俾社會( x: j  v/ M8 u6 o
4 [3 U' d' Y1 Q+ B7 w
想要改變
3 L2 A2 n- k5 n7 y7 I, _$ w  _就要從教育做起

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-28 18:26 發表   " Y4 Y  R! U% Y- K% h
其實不嬲男裝都可以著裙6 d4 [; G  r2 i7 z
歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙5 [4 N* o5 ~" P+ T2 S

: r4 E+ @1 f. U但我始終覺得5 Z& Z# S' w1 A( h
服裝就唔需要分男或者女( A4 V, l* U, f9 n0 p
著得舒服,自己鐘意就OK) q/ ?% A5 u. L0 S6 x
只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係 ...
  |9 d! `, |) H5 Q( a係 呢套衫如果你買黎 香港著好引來好多人望

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-28 19:15 發表   
9 [8 H* G; V! j! O+ x
9 B; R" P$ d3 v; }" M6 C$ [, W7 s係 呢套衫如果你買黎 香港著好引來好多人望
4 s! }$ _5 m* S. _' L$ Y# `. n
8 E, _/ T5 Q: ]
& [% g6 K6 b; L  [1 ~
其實我又唔覺呢款好好睇
( ?% [1 _% B2 @純粹表達下* a' ?5 T2 T2 a* S' r+ C' j9 D
對於男裝裙的意見/ }% S2 q8 c. \* Q4 E" S4 ?
# w' e+ I, c/ M
自由社會,可以不認同我的~

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-29 18:35 發表   
* j- J/ A( E) |6 {% u4 b$ B1 k( g9 R4 H- g
! K  ?9 T2 G/ @- r

+ ]8 j2 n/ p% {: G' @3 }4 m其實我又唔覺呢款好好睇
) U0 a4 K5 ?0 W純粹表達下- ~7 }) o7 M- U* A: H5 i" _/ X
對於男裝裙的意見) v6 Q: Y$ {0 \/ Z# Q6 R

* s" @/ N& v5 S- R8 U  J! u自由社會,可以不認同我的~
4 `0 I  d/ f- K' S
我都唔覺好睇,但見香港有賣,所以影左

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-29 23:29 發表   - j4 G4 Y2 ~- P% c

( i0 K' M) m; `我都唔覺好睇,但見香港有賣,所以影左
2 v! P8 ^- t, j* C7 v: P/ e
原來香港也有買,不過這套很貴嗎?9 a+ f4 p. K7 I! c
因為看來是一件男裝外套、加圓領TEE SHIRT配蘇格蘭格仔裙的樣子。

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-28 18:26 發表   
3 G' b7 R' V, K( \2 r# B2 a其實不嬲男裝都可以著裙
6 K" V  A- I& f2 o5 N; d/ L1 O歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙
. I* L; C1 Q+ d1 W9 I/ O! ?- a7 M( t" ^! X& {: b. R6 ?
但我始終覺得% o5 o& j! ]$ z7 {! K( A
服裝就唔需要分男或者女
% A/ S. L3 n6 }& ~7 y著得舒服,自己鐘意就OK8 y. O( n* R: M+ }  G# G" I! X* k
只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係 ...
: A, F# u9 q3 X2 u* \
2 @7 }+ x3 x4 e女學生唔著校裙未比學校請出校話佢唔正常囉, 天氣凍話可以著褲又有幾多個女學生真係著褲? 至於男學生就除左話劇/宣傳外就更加唔洗掂校裙, 依D係既定思維

引用:
原帖由 Miku 於 2016-12-30 00:04 發表   
' q- Q7 m; C0 B0 l' Z1 f2 f9 \8 C6 G& ]& @  s0 c- Z5 p
原來香港也有買,不過這套很貴嗎?9 `1 u3 ^. @6 a& l& L; f
因為看來是一件男裝外套、加圓領TEE SHIRT配蘇格蘭格仔裙的樣子。
, e( R0 H% R& W: k' t
唔知價錢 間野係 IT

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2016-12-30 00:04 發表   
& `: a( L; x0 r4 W& l1 l: i$ W5 g5 O' S) \+ h" a" M7 W( a3 o

1 L3 B1 Q  k, i, d女學生唔著校裙未比學校請出校話佢唔正常囉, 天氣凍話可以著褲又有幾多個女學生真係著褲? 至於男學生就除左話劇/宣傳外就更加唔洗掂校裙, 依D係既定思維
/ a" O6 u! v* F6 I9 i) d
( l; b- |3 X# l* j$ w

" n  t) g2 J" E' u其實呢D 就係要改lor7 p8 K$ P0 G0 ^1 m; n
個教育係咁的話,其實灌輸左佢地錯的知識4 s# q$ ^' x- j# J
* Q4 `7 i1 i& ~8 h% b& L! X4 j
所以我一向都認為要從教育開始改變

好正bo....