即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒
, R- l6 u  U9 k! x
2 r7 f- K6 |8 |2 i" i5 U那就是5分鐘了呢: _' U) t/ ^6 U

" l  E2 g2 n, A5 O1 F# F15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   3 ^2 s9 h# t* _, X: G/ `; V
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
4 E& ~& |- ]8 H. U2 @- k
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!
1 S$ s# {1 [3 K9 a7 R! n每次想回都不能回!; i) d* j' N5 a& d
可否考慮定在1分鐘左右呢?
. X2 D( O: x! B, r% r+ w可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
4 j1 q% ^6 c0 j" o  r" q( l* ~1 g. c# r4 C5 {
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............- C0 ^& c1 N" ?- u

# V4 y& S9 O6 F9 f原來, 我已好幾天沒有上來了...................
/ R, n, T# B. v  ]7 ]1 Z+ z6 {5 P" O$ x% B; W, X& A
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右& x% s1 Z3 E7 q/ W. @0 Z) l
反正有建設性既回覆1%都冇+ ~9 _: D" i$ w; a
都係灌水為主
$ C: \% O& [5 S9 z
6 P" r) Y* r+ ?5 d8 U0 m
/ J. p+ o  ], [, ^/ w' J3 T# ~, Z; q4 ?2 G

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀' K+ v2 x3 A! r8 D4 l7 m' ]% {. ?5 u# o
返工同灌水一樣8 y/ `! M3 T8 Q. E

* y8 [# Y# O& |4 \1 F2 {' C5 B叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
) w$ l4 r7 ^! N. o; H( P8 |爽丫丫
; Q% }4 x* l; L" O
7 ?! @+ `# A6 C, I* q3 E4 M[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 15:11 編輯 ]

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....   c5 V, I; |! \( z4 I( t- k$ L
! k+ X6 M: j) B8 n
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
0 c. w1 S; J4 v' M" Y- [. O  S. O3 u( k; ]

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
5 ]' {# F3 v2 o% ^+ p9 }基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... ; ?2 w) E# _# {% T' x3 p& I  b7 P. S4 h

' n9 \  I& R- S建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
2 L3 }8 [# p0 h
# v5 J2 [/ H+ D1 P4 y: ?
論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!/ ]  l0 b) [7 D; b0 Y
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
2 x% a( Z% ?+ O: G' f% D我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!5 o  g. L$ R6 h( B0 e. `
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環& @; q$ z0 X- {2 x
又要鼓勵又唔比灌水
3 s; G0 z; c, S, O/ Q! ]& w2 t4 }又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢- K- k; X( j8 ~. U3 O* b9 v' J
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢: w+ Q+ K7 D7 i2 y6 X
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦; K6 k. g& d- ~) B
最終自取滅亡, 人類真on 9 # o9 H  G7 B0 m. i+ \

6 |( I9 _2 p9 l" G# S" z. [. c- E; I7 T[ 本帖最後由 nickycd69 於 2017-1-24 12:45 編輯 ]

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明) C1 R  q+ q1 `9 y8 j) G, q
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的. }& v4 R* w6 ?. k5 L3 k! |
有人食免費野仲要挑挑剔剔
& S. h8 Q: a+ H多一個唔多...小一個唔小
6 o# e; |0 g  z9 D! gForum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
! ~( ~5 U: S9 ~7 f戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
+ f( H1 Z  d2 \- S) \; ]; `' s1 N! U+ ]: L

) S% b% q9 {+ v; `7 ~9 J' q
$ x* ?8 d5 E! x& b[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-24 14:05 編輯 ]

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?+ u) V0 K6 ]0 @* \  n, H9 A
# i- V% y- r1 i1 S) L" I
5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
8 Q! A& @! u' h+ Y3 |1 N要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^