即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒
+ T) ~, v6 z1 I$ f' ?; W! J& L* M# s: X
那就是5分鐘了呢
0 ^, C1 m1 a  ?4 X, F
3 O6 l0 L" T% d( T( [( _8 ?1 d; L15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   
' O2 g! m& D4 m$ A5 L% s! O個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
8 v* b* x6 @  R* a$ ?& L: H% Nhkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!0 w- T* V7 ~7 c. |5 [
每次想回都不能回!$ o4 _8 |1 I; E; G% i  ]
可否考慮定在1分鐘左右呢?
) `5 n9 w) Z3 V" C. Y$ R可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........0 X* |/ q$ N% V# v

8 k! R- l! d) ^8 k2 y/ L9 c突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............8 z0 ?4 \& P9 @5 K# m+ g
5 g* m. q' R5 \3 ]$ n* Z2 _
原來, 我已好幾天沒有上來了...................: O; \$ F$ @5 J& r2 g
; I" c. d- H9 s. m
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
& H# A8 ]  X2 C: I反正有建設性既回覆1%都冇
+ c. S; [* N) a) I7 `都係灌水為主
2 F' S4 X7 _1 T$ w% H9 {1 @% Y4 J# O( d
& S+ A$ I  _; T
2 w- F6 q7 G6 X) j

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀
( ~+ V( k# h: ~% X+ z返工同灌水一樣
* h. y$ F) b. R& V1 z, X  b# V
- A/ F, _! q2 U0 V2 {" K叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工. U$ @" f4 s/ |) D: w6 w$ Y
爽丫丫
) i" \9 Z6 y$ S! e2 |: f/ _) Q1 {/ y2 M

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
9 X, T4 P( B" H  `( Y# H% K- q' ?; F1 j/ W
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝& E( y9 \* I" n; B0 x0 z, S4 ]; _; z
9 f( g: }" w) o& g; F! w

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
) O% p# P- s! n2 w% H/ g! U3 {基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... - P& H$ `0 _# f4 v9 W, [& m( Y

( n8 c4 p7 z: r6 f5 t, V5 r建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
3 F1 J/ A8 [2 `9 c6 E; @; m) v
3 n5 g( M6 w) X/ U: @( ^/ u
論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!
0 A6 @* m4 ^4 e7 H但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
. b4 v6 m, E' @7 K4 \) G( E. H我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!& z5 R& B) @% r7 a6 ?" o" X# N
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環$ O' q; P- f; D8 Q4 m) e5 H
又要鼓勵又唔比灌水) l; w! t+ L  _. m1 s5 Z* p5 J2 `
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢
' V3 |) F7 B  r  d* s" e3 H. f又有人唔想搵錢又想物質唔使錢3 f" u* ^! ?; U9 i/ o# u2 V
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
- S* G3 [5 N* e& ^9 W最終自取滅亡, 人類真on 9 & v) Z7 X+ P( @" U
4 J% ^( j4 h. Q# F2 V

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明9 s" M) O! q. F: U/ N
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的; y% w$ y. I3 d2 k* A3 V
有人食免費野仲要挑挑剔剔
4 H9 ?: X5 N( S0 M, |# p( m: W- V* D多一個唔多...小一個唔小
4 a. \1 Z+ H% J5 K' ~6 G- HForum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB4 S# }" _/ a  z( n  r% y1 I" S
戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
6 L9 Y# W' e  ]( M: t  @: P, w$ L8 z5 }3 j$ r1 u
3 F* Z8 h. q  Z7 c6 ^
* |; K3 r1 H0 W/ W

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?
5 Q5 Z) z" ]/ u3 I, p" @% C, r, w2 b) L  F
5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
, \% G. R+ Y. H1 o# V3 U要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^