即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒
! @) X8 y* v9 P1 K8 o- W% h9 I- w7 U) p# E
那就是5分鐘了呢0 S" i( @  H8 y7 d
* Z2 q, W8 `* Q$ K8 s
15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   , d( y. i  o# F
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
' X% Q/ v7 m# {  Q* e
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!
& N8 r( P* ]5 v) W' m$ ]5 W9 _( X每次想回都不能回!
3 S0 ^0 I9 m$ u! A可否考慮定在1分鐘左右呢?- U- q( {; b* ?! \) |
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
. F% b4 ^+ @, C# \5 y8 |; T% P, f( p" p# x4 X3 v: u+ g! T
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
8 q/ b" I$ I% z$ I  Q& ]& x" n( L' P8 g! j8 u, J: q( ?$ ^! n2 w" i! l5 ~
原來, 我已好幾天沒有上來了.................... P8 a+ J6 T4 C& y/ c
' U( g4 \1 S7 a! C  ]
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
# U6 |0 j7 W. \反正有建設性既回覆1%都冇/ [3 I6 [6 K5 w! `1 k- X" m
都係灌水為主$ b& S+ K& ~% Y: x0 U* \
  `( t) k4 j3 M8 G1 b3 d  d3 B

9 x& R4 A8 @& y6 y4 Z: y4 N, z
5 ?1 [& R$ j$ T- Z) K$ F[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀2 |" Y1 W$ @$ M8 f7 O5 c8 s! Y. d6 @
返工同灌水一樣8 E# L2 I, D. g! S2 S' ^1 I  I
3 v: n5 r& W4 |" X, q
叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工3 [1 Q6 s, c; s9 H% ?- S1 N$ V
爽丫丫+ }/ X5 A: |. Y* V9 ^

( s, L7 G6 j- }* [" ^' d8 U- P[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 15:11 編輯 ]

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
6 F; e/ m4 Q+ O5 }8 V6 x6 J4 a" U; k/ \% a7 `
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝7 u5 F+ X+ Z( o0 Z( U( X% t$ I" D
1 V) ]! u+ f7 W; \, b8 E1 c

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
) f5 D, J# A6 D" C6 {基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
2 b$ s- z8 f- {4 T. ?8 m- d5 j4 D
; A: v) l' E' [7 R$ N1 I! o2 |建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
3 K+ `  f2 g; n1 E7 C7 E8 u, G- p
論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!, a& [* a6 m8 u; z
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!3 {; P2 n! n; w- I& l; K
我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!2 @7 Z. {5 {( \$ M- }2 W2 G
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環
8 x6 n  }; V) D- e5 H3 ]又要鼓勵又唔比灌水
9 |0 C. r# S+ w  f. r1 v0 y又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢
8 y  i- u( \0 R+ L) q; F1 ]. ^又有人唔想搵錢又想物質唔使錢' D- l- R# j' C3 D1 ~
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
5 [4 v! e. L; z: r9 t9 x- B( d7 Y最終自取滅亡, 人類真on 9
% C# M. f& N% k5 t
+ k3 p7 W& s4 z+ M. E[ 本帖最後由 nickycd69 於 2017-1-24 12:45 編輯 ]

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明3 d. H5 {. Y6 L1 q
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的
6 R1 _! O  N: ^" ^$ {有人食免費野仲要挑挑剔剔
6 c7 c* r9 k/ ^) X: x多一個唔多...小一個唔小
3 B* T) t# D% A/ z  UForum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB; M" h5 R9 w; m% V8 k  K6 X' h
戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
- Y/ t! ]3 q. o/ I' G1 o
3 P7 V/ j" p9 H% d# _! V0 b* s) C8 L; Z" D. O0 u/ }
6 N% H! s# l9 D) c

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?- s8 O! g: v: I+ ?) |  J5 \5 H

# e6 s" q" m$ _) Y5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
* L% z* \4 \' v* T0 s要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^