即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒
. \3 }3 E8 @1 A% u- _3 N$ u) V! R1 k7 D; K
那就是5分鐘了呢; v  m; l, q' I7 ]

) v- H) s. U  @9 O15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   
5 W8 h/ W7 K1 r0 b' D- i6 k! V) z個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
  x+ ^9 q  h" y1 t: o
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!
" T5 |, z- C5 p% k7 K! k! r9 X每次想回都不能回!
# F' M* T4 v& @& E可否考慮定在1分鐘左右呢?9 M: }" p$ L' {! m- `
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
2 V* y6 s! [, S; \$ u6 @$ l5 B3 h( n! C7 P2 p. U
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
0 \% \  I' a. m6 H4 f. p- ]& A' f* e2 ?6 d: J. u* y
原來, 我已好幾天沒有上來了...................
5 M5 K; i1 M, K3 [4 i2 W( x% X8 l
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
/ ~) B* P! `0 m+ W* E) R* E反正有建設性既回覆1%都冇% A) E" x- @$ l+ I
都係灌水為主
, R* F# |0 {+ y0 n4 B" C" n$ @; C, Y* p4 e2 `9 q4 `/ m# p* d5 H! O

/ x. C; A; A4 E$ v" r& x7 _8 Z: b! j% [9 ?

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀
9 G0 ]5 c6 D" E. e; f' [返工同灌水一樣
( Q0 N9 D, f/ a$ e+ |/ s
7 O  j$ t4 M9 B$ l+ s! X叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工- m+ D/ G! ^& K. _: h% m  v
爽丫丫
2 o4 n- k: f. h0 R
' x  A. I4 X) h8 e[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 15:11 編輯 ]

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... 5 N6 c2 J/ q, X2 e! h
9 b/ L# }+ z; D7 _% T% I# J: |
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝( l9 W* t' ~9 N, {9 e# A

) v7 K' |6 v+ V5 ]! v. Z; c! _/ d* n[ 本帖最後由 judy 於 2017-1-23 20:57 編輯 ]

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   / s% [- h0 n( j; r- g& t+ D
基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... 1 a0 L; n& j$ ?* r

& Y' I/ k$ y4 X( q: a建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
* _5 {6 N0 e. a4 M/ z. u/ ]7 D8 @& S8 C* c7 w. \
論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!
, q2 u& Y! P4 i. Y但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
) C. t1 p2 i3 p我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!; Y9 t/ o' \# L5 T
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環
- Z6 z% r; `; v& u6 v# v5 W又要鼓勵又唔比灌水/ I5 `7 W7 O: w  U3 E
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢: J2 l! E" Q+ ~' i+ c- D3 O4 A
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢
- f+ l( m" J! ~, w* i9 G更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
# o: x& W) o9 ^: S  H5 [' Z" ~最終自取滅亡, 人類真on 9 6 n6 B! x3 s; [1 {
  w5 \; X6 a1 M" D6 m. D

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明* Y: N- U0 G' d& P; r
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的) U6 L! S. k- l+ @5 m' T8 _% P
有人食免費野仲要挑挑剔剔
7 E2 m& d: g2 y, d多一個唔多...小一個唔小
& w  e4 X3 ~& c, }. z7 j& _Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
% e8 P1 x8 O5 u2 Z6 T( o/ M+ k戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
1 E# o1 k6 ?5 k7 x
3 Y" |+ }7 N; O  X; L
5 s! y, k4 V* f- p7 Q4 \, Q  M& ^( n4 r/ j+ y/ F- s

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?6 w; ^, O8 W% ^( C$ X6 Q
/ P5 L% O1 B; a2 \* |8 S7 P& W( Y
5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
/ _, W& h+ \" |! }6 E9 J! R2 R要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^