即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒7 G4 h2 c( v1 V! m

4 r: ]% w9 H$ e那就是5分鐘了呢
: v/ x* Y- c5 X/ l) \  H6 j' Z- A; Z
15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表     |  i0 ^0 g) S9 V$ R* \
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
- A3 |6 k: S% ~; B4 b
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!2 a7 }. P7 Y2 a+ M4 Q
每次想回都不能回!+ o% p$ L: W; z$ P0 V
可否考慮定在1分鐘左右呢?
' N8 B, G( o0 Q# K/ O- U' T* g可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
$ |5 ?3 @( Z( J+ r, K; w' K$ i' {
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
  D1 G6 Q2 G0 T. F
; K  O2 ?' u, l原來, 我已好幾天沒有上來了.................... Z9 G2 b9 F7 V" d3 |( |, y$ V

+ o; J' O" y$ w6 c遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
8 b/ c/ f. M1 ^2 ?# O) P$ l反正有建設性既回覆1%都冇
5 k' Z  \, \" e" I1 h! ~4 m都係灌水為主
9 u9 [# C8 \3 {; `" y
; R$ A6 p, ^6 b' w5 W$ z1 [* Y
- M' i, l( t2 k; I
5 ]7 g" X; _0 s; d. Q- B1 @6 e" \; H[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀+ l- }9 c' H4 T% x$ v% T' ]
返工同灌水一樣
8 [/ S3 S# a$ [9 d$ m$ D6 P
2 `& u: f0 ~1 }& t* `4 G叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
& K' _6 s: @9 R- o0 G! k爽丫丫# [2 k1 m# N& W" F3 d5 i% P
5 k' V0 S, Z" C

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
1 F! w% o- x- a& K" o+ I, G- `; I  c& v% h, z# A3 I
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
- X2 N- ?! M  N: A2 y5 L; Q2 F$ I" j% I

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   
8 B5 ]' }8 b8 y' D) ?8 x基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... . ^$ U3 [; j7 D% I' D

& h+ [& }. K, f  x; X建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
+ [% {+ g! I& m/ \
) `$ W) w9 q5 x* g: ?論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!" i8 ?( Z6 [' ?. o
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!6 C+ L" |8 V5 W9 D' {# P) o
我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!5 H8 {9 ?9 _3 ~, Q3 L
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環
8 q6 s0 g  `5 G又要鼓勵又唔比灌水& `4 }; e1 U: C6 [1 J8 {- R4 W
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢, U. `2 s1 D. Z0 V0 Q
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢
& ?" v" ]. X( E- M1 w  u' O: E' B更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦* X2 D/ `8 t2 u7 |0 b4 ?
最終自取滅亡, 人類真on 9
$ D3 o" Z/ w  t9 i6 b4 W8 R7 j$ W8 \/ B% Z% A% ~

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明' p: X1 C8 U; e! i0 ~7 H
有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的
/ D% p) E0 a2 z: B! X有人食免費野仲要挑挑剔剔
  d7 \, t; _  S% w& ?; k0 g多一個唔多...小一個唔小
, A, J0 Y- U4 X$ n5 S2 H8 b1 \; M' eForum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB6 D, ]4 T5 Y- s& P" x; {% N. I% Z
戀物佔既都係Forum既大多數響到自High; z$ T/ f! x* G7 }6 j# F

" Z) i. X! G& m/ d8 {5 s5 g& E* b' B+ e6 @9 z. t( J
2 n0 w- \- w: |

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?
4 H# R; u% z% D9 ]# e
" Q; `. P! ^9 {7 c: \3 W5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧 $ T* e: F8 c! u8 P  t: C
要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^