嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

會唔會去只有女店員的舖頭買衫同裙?

會唔會去只有女店員的舖頭買衫同裙?

昨日放假,行下葵涌廣場,見有間的裙好靚想買黎著。我以男裝買會否好怪?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
照買,我男女裝時一樣照買。

又唔係校服, 又唔係內衣, 知道個size, 唔好講咁多, 最怕講多錯多, 問起就話送比朋友既, 店員唔會假設我地自己著掛, 我就唔係幾信佢唔賣, 差在自己有冇贍

我試過一次買好多裙,店員笑笑口問我”不是你自己著吧?”我很有禮貌地回答”係我自己著的。”女店員也沒有對我不妥。

冇乜問題吖!我成日都咁買

引用:
原帖由 ky_yu1992 於 2017-5-30 18:44 發表   
. d5 e% Q/ s3 [# D' e3 {' c7 P我試過一次買好多裙,店員笑笑口問我」不是你自己著吧?」我很有禮貌地回答」係我自己著的。」女店員也沒有對我不妥。
$ S* C- @- v; `7 B7 ?0 q% I
  z( Z. g' ?$ K, @) D如果我遇到咁+ d1 H0 E. @' B+ F) T) Y# v
我會應返係我著啊可唔可以試埋岩唔岩身先買

基本上好多賣女裝衫鋪都係得女店員
8 a& m, p' g* D, C我都會就咁照入去買

親身經驗 就算著女裝入去被識穿是男的都冇有怕 我仲同SALES傾到好多計 個SALES仲好好奇咁問我鍾意男人定女人 屋企人接唔接受之類 捕獲罕見生物嘛 之後我仲著住件新衫埋單走人
3 x3 h, P. [1 p3 J3 C3 p( R( z, _& E) n$ `2 O% ^
依家年代真係OPEN好多 自己去體驗才有滋味
穿女裝只是想和女生分享她們眾多專利中的其中一個專利

拜託 男生的專利實在太少了 可以施捨一下嗎?

引用:
原帖由 Yukari 於 2017-5-30 19:45 發表   
3 z; ~) c' t3 l+ U5 s親身經驗 就算著女裝入去被識穿是男的都冇有怕 我仲同SALES傾到好多計 個SALES仲好好奇咁問我鍾意男人定女人 屋企人接唔接受之類 捕獲罕見生物嘛 之後我仲著住件新衫埋單走人6 J1 y) [" d# h& F
/ a- e( [7 T5 x& ?) \  W
依家年代真係OPEN好多 自己去體驗才有 ...
% n; Y% A7 W2 J; D" d
3 G& W/ q! c  `人地都係想了解下姐,她估係你著多先會問咁多。
6 ^: g; M( Q  m, q& u# f0 X9 N由於有店員的眼神話俾我知唔好買(可能我搞搞震睇來睇去,舖頭行入小小有間連鎖書店,借行書店望左2次)。以前多數買校服同係連鎖店如uniquo買衫,個体戶少買先問。  t4 A1 |5 s3 N: F2 @
' b: P- B. k) w6 ^  A7 s( S. \0 N

我買開衫那間鋪頭,都買慣買熟每個店員都認得,價錢中等款又靚,五舊水可以做豪客,每次入去任睇任簡盡情掃貨
1 j. {1 V0 `5 n! F$ ^3 l: B- F
9 P: o/ S% @2 V[ 本帖最後由 zz67098 於 2017-5-30 21:31 編輯 ]
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

街衫,內衣,校服都係穿男裝買* S# x  z7 ~3 Q8 J2 B$ G! w# i/ ]5 g" N
( H$ s  M4 y6 i
而且葵廣同旺中好多鋪都知知地我地自穿

基本上店員唔會點理你, 有錢就行了
  h, S7 ^: E9 |" ^我也在bread n butter買過唔少嘢, 不過就算同是2碼(大碼)都唔係件件都啱

引用:
原帖由 athl27 於 2017-5-30 22:45 發表   / T' ]0 _; d# Y+ D5 Y# H& \
基本上店員唔會點理你, 有錢就行了+ g+ S) N( D1 \6 A7 W! m. `+ ]! v3 n
我也在bread n butter買過唔少嘢, 不過就算同是2碼(大碼)都唔係件件都啱
1 A! {( p# E* R8 c2 [4 U
有錢女!!!

回復 10# zz67098 的帖子

姐姐你去開邊間買架,介紹下丫
8 n: ^+ `- A. f1 B4 }我都想去買下

其實真係冇咩問題* I8 s0 H% t. J4 V
我都係男裝入去買1 x* U" o6 Q0 V: \) i1 j
H&M 其實係其中一個最nice 的
2 c9 u- @, a8 r* h) T( Y6 z9 ?另外forever21 都好歡迎

引用:
原帖由 Carol0122 於 2017-6-1 10:43 發表   
6 ~( V2 k  v2 B' S% _! N其實真係冇咩問題7 k' H4 Q1 Z- ^  e5 M7 p" l0 B$ ?
我都係男裝入去買
" ~2 q& \6 z7 p# h+ `H&M 其實係其中一個最nice 的6 K  M: b& i  i  C, M3 y( S0 \2 m7 o
另外forever21 都好歡迎
; h: v+ ?7 p/ R" o8 k
2 A7 ]$ U$ b% M2 K5 J& g3 Y連鎖店同埋有賣男裝童裝的舖頭有買過,但只售女裝的舖頭就未試過。有時行過見女售貨員黑起塊面咁,就咁睇唔似賣埋男士。

今日終於買到,同買野食買書冇分別。
" A8 j/ j$ u0 N$ s# M$ v4 m) I; E$ M: ?5 a不過店在扶手電梯對面,好多人行好多人坐,自然有壓力。

其實如果真係驚, 可以先由連鎖店入手, 例如Uniqio, H & M, forever 21, I.T.呢類, R( `6 [" E' Z0 ?; R: Z9 `
不過一般品牌店舖都唔會理你, 基本上有錢/有卡就得, 甚至乎我試過呢間分店訂另一間分店取貨, 如果買夠數店員亦會叫你入會做會員(如果間店本身有會員制度).
3 V9 i; D& L3 n' \; e% p8 R7 A6 Q2 f) h4 F/ X# h" [
再係驚可以淘寶
5 D+ ?% W' N9 b3 o3 ]/ [' |: T4 h9 r8 _) Z% L! v' p. A# ^$ f/ w, ^  [

引用:
原帖由 KR7723 於 2017-5-30 21:11 發表   ; H3 u) P: a4 \- R" M- B0 J5 _) m

- F9 j) C3 C' ~; t) l0 i) x# z
3 j8 F1 G' |  D5 z1 Z) }人地都係想了解下姐,她估係你著多先會問咁多。
7 B6 X0 s; G! }由於有店員的眼神話俾我知唔好買(可能我搞搞震睇來睇去,舖頭行入小小有間連鎖書店,借行書店望左2次)。以前多數買校服同係連鎖店如uniquo買衫,個体戶少買先問 ...
( g! N# {$ o# r- _* q# m9 c果層全都是細舖, 就是除了書店, 其實老實講都算係幾勇

引用:
原帖由 athl27 於 2017-6-13 23:18 發表   6 E! V9 c' Y# ^4 D* b/ a* O3 I
其實如果真係驚, 可以先由連鎖店入手, 例如Uniqio, H & M, forever 21, I.T.呢類  C  ?5 g4 G0 |: a
不過一般品牌店舖都唔會理你, 基本上有錢/有卡就得, 甚至乎我試過呢間分店訂另一間分店取貨, 如果買夠數店員亦會叫你入會做會員(如果 ...
& _, ^; ]8 C6 s, s3 [, P2 X) K2 i# o/ u7 Q% N9 T9 C1 k/ C  i
之前係連鎖店買過冇問題,不過個體戶就第一次。