嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

返大陸會吾會被搜袋?

返大陸會吾會被搜袋?

最近幾個月無返大陸,所以吾清楚會吾會過關被搜袋?5 ^# C' ~, E9 _0 k
我間中會帶d女裝返大陸酒店享世私人空間,
/ j# B) ?, {: S5 ]. m% R' U但聽聞最近過關會被搜袋,我怕比大陸關員搜到女裝,到時吾知點解釋…因為我普通話一般,而且怕佢地公眾地方搜袋,比其他過關人士睇到晒就尷尬∼
' F5 h, i6 `! I0 A9 ~7 _9 g請問各位最近有無返大陸?有無被搜袋經驗?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 好奇者 於 2019-10-15 16:42 發表   
- N1 H0 v! N' h! p& I0 I最近幾個月無返大陸,所以吾清楚會吾會過關被搜袋?  m" r/ N: D/ g& _
我間中會帶d女裝返大陸酒店享世私人空間,: F9 f2 x5 _5 L6 M; u! W& {
但聽聞最近過關會被搜袋,我怕比大陸關員搜到女裝,到時吾知點解釋…因為我普通話一般,而且怕佢地公眾地方搜袋,比其 ...
7 n( d$ r) c5 @

( w4 S$ S8 S( K依家好似冇乜點搜袋
3 m5 p8 L# q3 C7 U) L除非佢覺得你可疑先叫你搜
超喜歡校服 婆仔鞋 愛到不能自拔
件野加上有蝴蝶結既野 我都好仲意!

IG:Kohinata_Kana

我成日要返...
  S6 X3 h' c/ a2 }$ a2 g! Z& c
會入去一個同黑色屏風隔開既小型獨立室開你袋4 o$ `+ O2 r# ]
. l/ T# k% \" ^; ~
試過一次,看了我有電腦,衣服,文件....登記回鄉證後,走得。
, S- z4 x/ S9 B% R
) B/ A) P9 W" c[ 本帖最後由 陳真 於 2019-10-15 17:15 編輯 ]

引用:
原帖由 好奇者 於 2019-10-15 16:42 發表   $ X  n' Z# X# t; E$ V
最近幾個月無返大陸,所以吾清楚會吾會過關被搜袋?
& N  l+ z, O% S8 S0 T: A我間中會帶d女裝返大陸酒店享世私人空間,
4 {# N3 y' |# [. T9 O. m, T( ?' n2 J但聽聞最近過關會被搜袋,我怕比大陸關員搜到女裝,到時吾知點解釋…因為我普通話一般,而且怕佢地公眾地方搜袋,比其 ...
) C  h0 T: I- m8 R; V9 R2 P$ k
4 e! A, e+ ]4 `) k$ X% F  o
女衣,
( T- i- G; w5 n又不是 禁品 ' q7 b* v: c+ E2 t. f8 w
(*^o^*)
享受 一分一秒的 CD

你都は做坏事,は带违禁品,怕乜野

癡線咩,我差唔多日日都兩邊跑,你無犯事記錄,好好哋,邊個咁得閒搜袋啊?
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過

引用:
原帖由 siying 於 2019-10-16 09:38 發表   
! z4 {: {3 C- }& X# e' L你都は做坏事,は带违禁品,怕乜野
6 O9 Q; M! i+ Q1 H' L' \
因為我怕大陸關員搜袋睇到女裝,要我詳細解釋原因.
. m" r7 h: _0 h$ }% n我普通話吾係太好,到時有排講

回復 7# 好奇者 的帖子

無事,女裝唔喺違禁品啊。
做自己,唔聽教。

引用:
原帖由 好奇者 於 2019-10-16 09:57 發表   3 E8 b- m- S6 e6 y0 n( n# F. c

, {5 b: h% X; ^5 m2 M9 C( \, A因為我怕大陸關員搜袋睇到女裝,要我詳細解釋原因.
' g% x% g( W2 B7 i* F; x" c3 a我普通話吾係太好,到時有排講
. B$ f  w0 @1 H1 ^2 u8 ^! r. E- V
依家呢幾個月個時勢我都無上去, 怕麻煩 轉返在香港玩算
9 i: E$ w1 k5 M我之前每次都帶好多裝備上去,都試過好多次比人開 gip 睇,佢問係咩黎我次次同佢講話上去影相用
* P. x( }; h+ [/ L之後都無再追問 , 佢地一日見咁多人我稔佢地都估到係要黎做咩
) D9 B! s0 l5 Q6 _- z只要你唔係帶違禁品應該都會放你走
! D# \) Z- {& X* l3 c( b& P* }) @: P- q( V, \* o# }5 e8 Q% w
普通話唔好都唔緊要,關員好多都識聽廣東話
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 陳真 於 2019-10-15 17:14 發表   , K) _( W" H7 |' {
我成日要返...% E* r0 O6 U- q3 W; l. l
# Q  \. q, ]7 ^5 p
會入去一個同黑色屏風隔開既小型獨立室開你袋1 y+ K% Z( ]' \  P  U& c
0 c/ _2 @3 ~# z" Y
試過一次,看了我有電腦,衣服,文件....登記回鄉證後,走得。
% Q" A& E7 z$ {- k4 k* l3 F; r4 O皇崗同深圳灣都係一張長檯幾個人一齊比人check 要有心理準備比隔離睇到
1 c* ~5 q) r/ M. T$ Z第一次係會覺得有D尷尬, 只要試多幾次就會覺得隔離D人又唔識我, 其實又唔洗介意其他人既眼光
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

我如非必要不會返大陸.............

引用:
原帖由 squirrel99 於 2019-10-16 11:39 發表   
  H, u- J; O! B& f$ W
# B# N& |1 Y2 x3 r# f1 k皇崗同深圳灣都係一張長檯幾個人一齊比人check 要有心理準備比隔離睇到
. H" x! s. I8 q; P第一次係會覺得有D尷尬, 只要試多幾次就會覺得隔離D人又唔識我, 其實又唔洗介意其他人既眼光
( V" J' E( N( D5 T: O% i7 D" B! Y: E( E1 P' c7 J
你講果個應該係海關 check. X; }; n' [* m5 g# `: H; R

# I' c0 L; {  n' K) O' j. ~樓主說的那個是 公安點相 check.

引用:
原帖由 cicilam 於 2019-10-16 10:26 發表   5 U" E/ j" i! W* C" o: w3 R2 Y$ N
無事,女裝唔喺違禁品啊。
% [: _, z& h& g0 N4 X( d5 k
9 i: H7 }: H. G9 H口罩是,' r; X( ]0 D, i0 Q. ]1 ^7 W7 W
胸罩不是
$ A/ j" l$ a; ?! q* D
: w( ?7 J' w: D(o^^o)
享受 一分一秒的 CD

回復 13# misslady 的帖子

又唔系集會,口罩都無事既,最多俾人問咪大方答囖
做自己,唔聽教。

引用:
原帖由 cicilam 於 2019-10-16 20:28 發表   
9 \8 Q8 f/ P1 h2 N' ]  ?又唔系集會,口罩都無事既,最多俾人問咪大方答囖
. _$ Q& K" Z" t9 y& _2 S
原來無相像中咁恐怖^^

咁咪唔好去大陸囉,依家咁嘅時勢喺香港租酒店都好平,時間充裕啲嘅去台灣/日本玩返幾日都唔會貴得去邊

引用:
原帖由 Eva0313 於 2019-10-17 11:31 發表   + R' t- R$ u- b& P1 E& o' y4 D, ?
咁咪唔好去大陸囉,依家咁嘅時勢喺香港租酒店都好平,時間充裕啲嘅去台灣/日本玩返幾日都唔會貴得去邊
( r$ N0 E- u% V7 P" P% R! a7 }
1 f; H+ M' }! a6 j8 ]) A好提議
% \: j. O0 I( C( @% H2 i
* [4 w! {: `% W(o^^o)
享受 一分一秒的 CD

回復 12# 陳真 的帖子

搜袋就未試過! l$ t8 w: ~8 o- [
有次CD過關因為E道太多人去左行人手過關
3 P) w6 Y  z" V, P3 F7 A撞啱女公安姐姐
$ ^; a2 A- c) \6 z望住我笑左一聲
% i# a( H  U  b0 W) y; C問下叫咩名
# g" Y" H* Y* b5 i: V走得

宜家香港酒店平番0 ]% W. }" j! t% ?6 \
要消費既寧願大家留港好過去大陸喇