即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
2 h! u, S; f" o/ b, I而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
4 X/ k2 p' K1 Y* z! V" g+ \其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
. T  P# i# g7 f# m但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
  ?5 S  @4 p6 i唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   ; F) @: y* V& g: g" \+ n$ X8 h
Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
1 z/ p# ~. O" i- j, i' d而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒, {6 K7 {+ |  h9 I- C
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
% [5 N4 h$ N1 {7 R* b  B2 P但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
- q7 H9 o6 ]+ m' j4 j唔知呢到 ...
3 y  a& |( J9 N9 J! @
3 n- o- [) V! t9 {; h: q" d% b- [
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
) D% J8 X5 C& b兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   % ~* d  a8 B9 U: V

& C. t3 `1 O/ s$ g
( b9 e5 `1 \5 P& t' A  q我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
7 p% s+ l" H; l' X( ^7 [( ^- U兩睇....
$ S6 o4 L7 W1 [" U' ~2 r

5 ?/ U; L$ M) W$ a冰山一角其中一個例子
" c1 ]6 F4 I* @% S" {
; \' r5 F% O( s8 `7 \4 c6 Y
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
' Y* z1 X1 e$ R  |, a- _2 p
) M6 B* h$ @4 C! ~  F1 V
$ a' p5 f: C+ e5 A, K' V" J# c冰山一角其中一個例子
7 d5 B5 n  ]5 d( j4 d, e) @
6 p+ f1 @' C; E1 P3 H232748
9 e& ~5 r# b2 z" O4 ^+ ~# h肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   
# d# k( S( _) u' Q7 V強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
: |  p% v4 a! O( p依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢
' o9 I1 R  q+ C+ c) ^' B/ ~  e, b9 l: b: F% M- G  ^  Z1 w

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
3 Y! ~" s$ E: S) l6 \, f我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
1 o5 I8 N) ]! n6 U2 y6 U3 v9 M  U! U6 N
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X3 V9 \% k0 I8 B! A
2 C" B  B! @: i  a6 j# o! O

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   ; O1 \1 m) P7 z6 d1 X5 d
本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
; ]2 I9 Y& S. }6 p我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....! ?9 p- B8 f- S( X

. |" B2 Z  M3 B' Q9 U* w8 `  }我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
( u$ c7 c. w3 L, u, @( H( H& zhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? ( Y- M, `5 d; {/ `  T
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
. I7 H; a2 }+ s定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 ) j, P/ u" f- E6 g& h3 z% e
求教 ' m6 x/ _! l# O1 ?; p9 [( k

% r/ X" G( P1 o8 s0 j: ][ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-4-1 23:34 編輯 ]

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   
- }: b# U2 p/ y" m1 V' s+ D  [要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 & [. Y" H* D! Y' T$ {. ~% L

2 o+ Q$ J  [: Z9 h, ?管理統計 - 全體管理人員
- D! i/ Y+ l7 rhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律5 u) B# j+ f9 l/ ^! H
可惜某D人唔識自律7 n- `3 \; f" Y2 Y. G5 r
無公德心 , 鐘意做缺德野
4 y2 f: x8 M; @2 ]# f7 ^5 d& h( |5 s8 Z1 b( H

5 a& P+ |3 |- w* |) W0 J/ y: E
/ `  Z" b1 Q+ f0 O7 f. r1 e' [[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
* ^- C& w$ P* j' H; O1 C好勤力辛苦晒!!
6 }8 V, W) G( }
! S. c. V. C: O3 m" W& m
- D& M+ j3 e7 T7 ~% {: N; p: I3 a
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   ( F! X7 d8 D$ p: M5 G1 m6 ~
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
+ l7 v3 m  I' e9 o& ^. K& T) l* p: v
管理統計 - 全體管理人員
$ l4 x8 ]4 P2 t9 ^6 z, chttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。& N: G9 u9 J. v
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。7 t- k2 I0 D  |5 J4 {* r: B' l2 W) z+ U
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。% U0 H: m% h, _2 x
& C/ s- ~$ u0 V- I) b  }+ @  k
求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.- P- W2 m  Y( e2 M  v5 k
時間許可的話就可以幫大家.  L0 @) V4 H1 f4 w0 K* [
5 z  i. J# D* |6 X0 Q
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
( L$ _1 U7 V1 d% [. t+ _& d" ]
5 p8 R( Q- h8 ehide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 4 L$ K/ V# G* `" p" T
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html/ w# o2 Y7 l* k9 ~  D& j/ `7 T
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
4 T$ v( w. p4 f ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
4 h1 W/ _. A/ \+ ^7 D7 G6 L, ^# R2 F# I
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 0 }0 c  @! z" ~' I
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
% r  j4 a$ l9 b5 r4 k' O2 @3 D定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
0 X$ s+ G# ~9 L2 q' ~5 X ...
. G, j* p% b! x9 i, J( B5 k) f/ K# d* v) I! Z  ^5 ]: v
姐姐妳好,我沒有惡意* S' ?# e5 a- `) ]' G+ w6 n
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
3 E. A! F) l, ?: F8 j版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例 + [" z  ]/ U1 r
用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。$ B; d8 Q+ K& m& o; v3 d, A
$ Z0 L8 J8 ~! _' X0 O8 g6 o9 e% x
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
: K2 C' }$ J2 D* D3 F& Z0 A* U, _好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
* P& j# f' ]: F1 F; C! [一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。* ^# S, X8 |) |/ Z  B% a. U
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
) ~9 L* s7 f/ ]. W* b7 p" X4 }$ m8 s ...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   1 R. _! J" N5 y1 y
% \+ \6 ]! ^5 k: ?+ @7 d
( V3 j- @- O3 `( E5 c
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見+ e! C- W" |1 G4 d
兩睇....
7 @7 ?# G& @! Z( v/ Q* C& `$ L" u/ J* _! m! B  a4 x. h
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
% K- A) P7 F: V9 \$ D: w好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
) S1 s, o# W, V# y% {8 H7 L7 d! o一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。9 d! c! `. G$ {  N
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
7 q4 q1 b) K% U/ N9 j: j( t ...
0 r+ i: S6 f" H; W
我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶