即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
5 Z* O- e  F+ P! x, q/ o而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
2 O" J( d1 [) |  X其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
% h) R+ G7 O, h. o- R但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
: m4 T# P! }, }5 u8 n- ?唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   
$ _& p# w4 C7 c: YCdtv一直都有人喜歡覆舊貼
5 g! g7 w% K( y5 l* a8 W8 _而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒+ d/ Q' ]1 E, a: g! ]; g0 Q' F
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
8 b; H, T( f& _) U/ L但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂- ~4 @, b! K& T8 F6 `3 S  q( |
唔知呢到 ...
* [' T' b- m% V4 }4 `, _# k8 U7 C

$ p- f% n1 ~; l1 w. h我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
5 Q$ A4 l6 p, `) v0 c* y兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
! r9 D4 B; a6 W0 w. _% W+ R7 N7 `2 B' Y; \7 I

9 L/ @9 k4 Y& m2 j. ?4 ?7 ]我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
1 {* d4 O" E1 O2 Y兩睇....
) e, @: @( @# U# V4 `5 q% Y
& p" S* J, R0 M8 j0 G9 M2 B冰山一角其中一個例子
; {0 o( C3 m7 B0 o: R, O  {3 {9 T  X) q
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
9 J1 ?# e- _4 [! }
8 I. B3 }0 q5 z- }! D+ P8 {1 c! r4 m6 F
冰山一角其中一個例子" ~& p9 j: Q% L2 L7 k1 _  j

; U3 Z" d* M1 G/ \' R& S232748
" E3 W3 d# m  u$ |( n肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   2 _9 J+ U0 a9 d& T9 a# Z' O2 G' G9 O
強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
& N& w, r! Z' z: v' Y  P! T2 l
依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢( R* `4 F- [0 D% X* |- h

2 T$ I! b# p4 j  D% J

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。5 H/ _2 o1 i9 J/ v: \
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
2 C  [' _- W. k% F" L# D
0 O9 ~, H% Q$ p% e  v% g. I我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X8 h2 ]& f) h' J  O, Y* A
, n7 P2 C  u% w) |- s' W' p) P6 |

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   
/ y0 b$ H0 H# y; [本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。* }8 f9 s# h" ~/ [& G$ p; x5 F9 j( a
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....2 _; f6 g: s4 H; J" U+ J$ u. _
2 k8 W, ?2 z* ^' H# J3 r
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
& O. c/ `8 {/ ehide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? ' p" K) q: C, c, C$ _
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html# r/ K. v$ \! _; q0 g8 [0 G
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
. `, T: ?9 o0 \" u" y求教 7 y/ v# a+ Z, N
! `6 [2 u; l- B! y. G6 ~1 e

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   . I& w+ W1 `% S
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 # w8 u' M& r5 k9 b

9 \6 i# ]% i9 r% d. ^管理統計 - 全體管理人員; v% r9 q5 q) E9 ^8 b. F7 @4 M
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律9 P) k! p- H8 |% m1 j6 N( R- F8 F
可惜某D人唔識自律' u% @8 J5 \" v8 _% s. \
無公德心 , 鐘意做缺德野7 P5 M! W7 n+ z5 m: {/ a

# v  _" X5 B$ Z7 l" o+ R( R% h) x$ M0 k( X+ M6 C  Z9 e

9 M% \0 m5 l, f0 r% U3 E[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
1 f: V; y1 S, y3 R: \好勤力辛苦晒!! 8 d/ p  g5 u- D
- H2 c, p0 `9 p6 `& h

! l( I, F, Y: y$ T# G
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   ) q3 A* W( `& U
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 6 h3 b; j- n/ P7 x' E# G- w

& m5 L# d0 K" r; F3 @( R管理統計 - 全體管理人員: u4 B! ]7 f" w  |4 I: }5 A
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
: c5 \) a7 n. J! [$ k一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
% s9 |; }. o! x/ K' Z9 a有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
+ O% @! k% h) ^8 r
5 ?( q7 T2 {9 q& n" K9 A" V0 k求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.
0 c$ j  \( Z' B2 [* Y/ {. R時間許可的話就可以幫大家.7 t" G% u+ P( {6 C
3 W& E! F* W5 x; X' U1 K7 o/ w
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
" P# X2 X  ]) d% n7 ~( I
5 @7 j/ Z% j& O" L7 Lhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
- @4 w& b/ d1 L0 }http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html) g+ X' ^+ \% b$ ?
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 " H; l4 x( e" ]
...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
+ Y( R5 w$ h' d. _% [8 @7 [* U' z9 Q3 A: {/ H& ?/ ^' @0 {
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
- o0 H# o! Z6 A7 c% _http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
: p6 D, V; Y& V9 q" g定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
# I+ c# m) I5 z7 b  v; l ...
" E8 K/ t2 F% r+ c+ A, A6 J; R. q

( `- U( d+ N( y' A" h+ H姐姐妳好,我沒有惡意
7 \/ a! F9 O; ~- L, F9 Z0 t我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能0 E  g1 j. t& m
版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
4 u" K- q+ {, W* `3 E8 i; W用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。
  H$ k1 R" }  u/ ~9 f5 C, T5 r8 x( J3 w! F+ p, X7 B8 ]
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
3 ?; W* I3 B- K0 w好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
. [6 w% x; |1 z, V! M7 Z一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
6 s% C: n. h3 U+ h+ D8 Z1 b% a% U有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
, \% [6 w: [$ Y: b! l; X ...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   2 H" Z& R8 \8 o5 i# ?( v

/ o1 E9 A1 d' A! G; h4 {+ E' m8 p( k( a( ^8 ]
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
" J$ ?, K  K/ t2 b; N+ f& G兩睇....
% H. V+ P' s5 b* {  Q9 e* l
* U3 d: S& C7 X7 _6 e" L
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
4 s  I  d# }7 M! i8 f好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。6 P) o* D( F8 w5 l) e
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。9 ?3 t3 h$ y$ Q
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。3 ~) \6 X0 A8 p, y( {
...
' o8 z: ?. M0 N我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶