即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
9 E$ @, Y1 Q  W3 v$ t  a- a而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
6 N3 u5 _# I9 b8 M. c, m$ S其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
! n! i7 E* d/ [( m% b6 ]5 [+ g但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂; N0 \# r  q( V! m  r! R7 {
唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   - g/ c  J0 t1 p% ^
Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼: M' [1 v- ]' k, H! f1 M7 P
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒& ^$ N2 u* B! b3 w
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖) I3 P' i  A" }8 n0 Z
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂4 q% J9 h' D& u. ~3 j3 m- m) W
唔知呢到 ...
  {5 P: `, K: _. Y. n9 z8 z. p7 @
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
, \1 X; r" l9 j% h# J; j兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
" b. ^# A. W4 e! F9 m% a" Y7 Y' E2 D+ h" q* ]. V

+ Q# _" H& b) b$ v( f我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
, U% f4 K7 I- l, O& ]) Y( s兩睇....
) ^+ D3 g, o5 U

; T% S0 y; a. a! y3 g! n冰山一角其中一個例子
. a# U% L# ~. n- z; o' C, D$ R' c. B" s" O# R
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
# `& P  X% t# l) R2 H; @, m! {7 Q  h2 y0 x3 U

' t! {- T% c6 ~( X冰山一角其中一個例子. g, P3 e2 l- S) _( f
9 |; e3 a) W. s8 {
( Z! ]7 y5 r" }! J7 Z8 G6 w
肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   
& |0 X. i$ ]1 M9 }- F強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
2 x, A4 m! V5 y5 q, W$ A! i
依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢: A" Z7 s5 ?' G2 y, p$ I' j* }

5 c8 l% W+ u7 W0 L/ m

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
9 r) [* h4 X5 |( D& \* r+ x9 x+ j3 i" R我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
/ x3 b# S: C) y5 F& Y, s$ ^! e& t, V% v  I0 m
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X5 c4 H/ _$ ]) Z9 e. ~8 J- \8 P

7 y+ Q% `4 o9 n1 Q9 s* i" G. M[ 本帖最後由 ant 於 2020-4-1 23:18 編輯 ]

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   
2 l3 c1 [8 l1 b3 ^) }. _本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。/ S; y/ l$ P& q0 d
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
1 B% M1 F* {2 \( n( Z) C3 p% l  y2 {$ A  ^7 O
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
8 _6 F( s' X  V5 q& a& m
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? / X2 K5 y; h% X& \& o* t
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
  S/ @- c* B- C) l' h定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
, m) ~8 c) V$ t& R7 Q求教 . y! _, B- r8 R( o- m. z" b2 L6 p( [
5 G5 X3 G9 s  U

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   2 \; x0 m+ B4 R3 O7 W6 _4 ?: o$ C
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 # G% |% j- K  h) M, M2 W8 [* ]4 j

( |; p3 `6 s( e  X( P2 q$ R& |管理統計 - 全體管理人員/ \5 ~) w7 }2 h3 ^/ Y2 ^, D
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律
+ _1 p4 _" q# _' w可惜某D人唔識自律
5 A9 n: N. Y% a1 t( q& B% J無公德心 , 鐘意做缺德野  `3 V; f  O  O7 p; |
3 c7 y% ^/ K: C7 z( b8 u& F
$ m" o0 R) g5 `2 M' o/ u

) c/ J5 Y! X1 |4 x' d6 d# d( U2 _[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
' z5 ~* V% n5 K! O好勤力辛苦晒!! # z% Q; g( E  Z- k- @; V

C: \% {- }- w2 b2 r1 Y# `; a) B/ f; y- m) f
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   9 Y9 ]8 n  x7 R# X% M
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
$ G+ ~) X" [9 V" f
) q) k' z! C: Z. y* [管理統計 - 全體管理人員3 n4 B% |: Z" R* F- z6 x% k
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。+ p3 l. U- K9 P+ V
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。$ E; L9 T. O3 \& l
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
* l9 f# X+ n' Z& \( e
& L; N% P+ ~( }- z* j) U! R8 Z, A求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.( f* k% L% g( P- i/ a
時間許可的話就可以幫大家.
% @6 c& ^/ U2 M9 b: e+ v# f: m9 M& B- f, s2 t
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
2 ]; J0 z# I. M: ~) r  x
, s+ d$ [8 _+ ]1 u; f0 p3 |  Yhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 3 _( A1 o; `; P( F
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
. o1 r: {2 Z* X# ^3 s定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
+ n" M' J3 Z. O$ F ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
7 j/ E  I, ?/ `0 x+ Y, t
; M5 }! L/ F, Ehide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
. j( Z" r: H; X7 o# _http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
& ~4 L9 G  A& ]7 h6 ~8 C, s定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
8 |* ^% Y$ A, r: ]! v4 } ...
* r$ a2 }. c9 H0 q9 k* O
' L5 W& K+ X9 _4 e, Y
姐姐妳好,我沒有惡意7 N( q/ B% c5 u
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
' s/ ?: P+ B1 ?; g$ d1 T版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
9 r" W% Y( V1 k3 I) ~9 o3 U用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。+ U6 T6 b% v* v4 W3 u$ f' ?. n

% b; x2 z6 _7 A, D" Z' T
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
' {8 G9 S7 R' F- W9 U好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。6 V5 A: R# @9 g. v+ x3 @
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。( }" u+ t6 F; K* K4 N
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。# J$ v7 w5 y' a7 y6 S! t% i
...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
2 q  A3 ?- A# G2 S* X( E  l5 [. ?: o, X, T9 z( @) J8 u/ _

7 p* ^5 c$ {0 h/ |) t2 z我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
" F" B$ T: z* ~0 S兩睇....
7 c9 k$ w5 q0 h+ V- u
0 u1 d$ ]1 Y" {' p
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   # j/ l: D( p" Z
好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。! ~! W! }+ I0 k- A4 w. ^" o. B
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。. X  |* k2 T  f" y; \
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。3 Z; m& M  X9 ~5 a" h
...
2 X0 G: I; ?+ U( F  F
我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶