即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼: M/ |0 P+ A) l( ^5 [
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒* I& Y9 K) o* P8 ^/ r" p
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
( L; F6 d+ ~. v) I3 F但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
; C4 R8 d" t6 u! w* `: V+ @+ F唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   
$ e* e. }- T6 g" o5 m4 U% x1 P4 UCdtv一直都有人喜歡覆舊貼
6 t. V; i5 ~; s8 ^% }9 x& ^$ @而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
0 I3 z! R: ^# f' Q其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖: Z% K) h: `  r. S9 L2 Z4 c9 b
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂$ \* M* n# i) k& A+ ]4 d8 ~
唔知呢到 ...
1 W6 Z! Q; J0 L# s% ]" a; ~8 ~

# S: o0 a5 g2 [; ]* Y我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
, X2 [; n$ R9 l* w. C9 P. L兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
/ Z; c7 Z: _+ p' H1 n' j9 L3 N% A+ ?. P! ?% t
- `* ^# T- x3 w3 }& o* m
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
+ f& L; u4 O8 a0 {3 j# Q' Z" j兩睇....
% \0 o. d8 U6 S1 {
" e% W. f: H$ ~! R9 D1 E5 m冰山一角其中一個例子# n1 M( ]  h9 g- S6 O0 C% r( L

. N, }& b2 Q. X& T4 _8 Y
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
, E8 X5 b+ T, `' X
7 |6 Z( y6 N! a) n; J/ m
% Y2 _/ @: v" n5 M5 v冰山一角其中一個例子
9 M+ y6 e; e$ G& H+ i; [! h1 [3 p5 O: ?% J  P# A
% G! z3 s+ g$ A' R5 k, y肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   
7 ?9 H4 {0 k& F9 F" a強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
7 T0 D6 B' H6 {& ]3 |2 V$ Y! t$ z& |  w依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢% n( f& a% ?9 D+ H* T7 d$ l
  y2 k! B# [0 {! |# u

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。6 `; I2 H* [3 c! H" q
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....: U1 Y, X2 C1 i. W4 F8 A
& L/ X  b# l3 u- a- G& g# I( J
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
  i% |3 Z6 _- K7 [% N5 I
+ p" K1 _9 Y# @: e  }6 b7 i[ 本帖最後由 ant 於 2020-4-1 23:18 編輯 ]

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   " p  W  j$ Z: h9 Q$ u- @" i
本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。; \" V1 T5 L  y9 r2 z% X6 D
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
1 N# P9 v$ K/ c1 K  T! V/ q5 Q  _$ x* \
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
5 ], Q: l$ Q# a' m$ [
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
- j8 R  w$ O1 F# h, o; e0 chttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
" }' c  {3 r; }4 u定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
4 r  t1 o2 Q9 c6 u- x求教 ; ^# L2 k' K% }; u) B. c) e
6 N$ w4 d1 b" @- b1 A

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   8 ?: N) f, h, v8 T
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
' V  ^9 L0 Q' ^* h5 w7 o7 T. T; r9 B( J
管理統計 - 全體管理人員
. M6 V0 F  o/ R8 ]: p7 mhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律3 h4 r2 a8 T* y2 Y/ d
可惜某D人唔識自律4 J2 g- G* q$ F5 W# Z
無公德心 , 鐘意做缺德野
4 Y8 D. ^. {# a$ L9 u% f
/ k+ L- ^% Z! w6 n2 k" t, ?) t+ p: g6 H7 `8 X

, B- }( j" ^) y4 \[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.9 ]; n, H. ]$ J0 ~  C: G0 Z
好勤力辛苦晒!! 8 @, ~) M; C7 Q0 n1 ?

8 i) c) U9 ~' U+ U3 e0 s! v, ]: t5 r. j2 a* |- v2 [: [6 ?
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   
8 \( V' w2 o8 ~' V9 y呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
: {1 ]4 z$ d9 D" z5 Z
" `2 _7 C# W8 o2 D, R" D) P管理統計 - 全體管理人員
, M2 n8 s% q! e) }http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
$ F  |8 Z9 C0 l8 i) e- }4 J7 i一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
5 [' i6 C7 V4 b$ N有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。. F/ @$ _3 \: n# J) B

$ B- ~, ]8 J8 K' R7 T求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.$ L$ C/ O" v! o
時間許可的話就可以幫大家.% ?( {7 Z5 ^3 w$ w4 ?) q

5 l. x; s" H( N  @
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
2 n; l& |5 a0 T4 N- y8 R, t. c% n# q7 G: w; A' }& E0 i* b
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 9 @; u8 n: q  _, ]- t; S, e7 b
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html% R* Z0 L; ~+ D! D( d4 |6 y& x
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 $ S9 L9 P$ v+ e# O" \
...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
$ _2 _9 {+ G" K% f
  B4 ]3 ?+ V9 b# c  r: Qhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? ' G. |% a0 ]5 C* T
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html# r% H+ u4 y1 Y; D( j0 z
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 2 r& g$ k; z% F% t" o
...
$ ~& K' A7 |6 u7 \/ k. ]4 |5 R
. o! o1 C+ P0 j- b8 _: L% B1 Z姐姐妳好,我沒有惡意; Y8 J2 Z1 Y: I& M
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
! l- i9 I5 d( }  w* c4 `* l版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
8 Q" a$ w  O# v用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。! r% U8 G6 z; X( h& H; p' B

7 B7 ^; }6 F. m9 W
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
2 K" ^- K- G0 l& }* I* o好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。1 U# d9 o' O0 M8 z* m; K9 V6 I
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
1 l& k$ }' Q- W$ Y有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。$ x$ f- f2 ]' f9 K& P1 Z: d. j
...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   % Y  w; c! l& N  R% p- I

0 q& O2 B. e9 x$ I" `' s8 b5 `" |+ r& b; X8 Y) t" N
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
% o6 K7 G2 S* P1 }" Y兩睇....
& R: A5 N! _( \0 U
- C. u4 J# }1 O4 c# @& I, b
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
; z1 `3 Q) K! y1 L  M好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。: t& ~$ z3 [7 q; n0 }
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。4 f% B, J1 d8 u: `- R( L5 M4 f+ f* l
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。# o! Z( b' M' f) `$ K: V
...
" K) R& y" ~  T& Y% W5 K7 @
我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶