即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
- l5 Y: X; j$ h3 [而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
8 I/ Z: _  O9 b8 l( f其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖) L0 S; U1 J5 z* [# R$ ]
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂3 U8 O$ m- c' X; N1 g6 i
唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   
9 M  F. {  k* `1 g! LCdtv一直都有人喜歡覆舊貼
# t( z7 O1 |- j) _9 d而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
( c. ?! o  g1 n) ~3 ?3 M/ [其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
0 J/ I! f+ o7 ^( f& v$ E但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
1 G  X1 K# t1 ?) y唔知呢到 ...
, S4 [$ n8 |# b5 K: V9 A& `3 e# i0 a" B9 |. A
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見# I- s& q. L$ o. F1 }5 }7 V( M
兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
- M! _" z' d: h% _7 B5 K2 J! K2 L. q  I" l! i3 L, S

' f; h9 Y+ t, l" \我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見8 O% _4 b4 o3 _0 x
兩睇....
% \2 F* `: s) d# C& E; P
3 U: B/ Q9 `0 n* q( a3 a
冰山一角其中一個例子
9 g: [, J3 ~8 m  ~( E" S7 I5 i5 ?: W0 x, `
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   ' \: j/ e6 @* n0 U3 h
+ w7 i' h# v8 ^5 F3 j

7 R* r7 [' ]/ ^0 `7 G冰山一角其中一個例子
  l( {# |/ n; J/ q  W
/ A8 E: m" C# X3 n' \/ s2 T232748
, q2 V4 U* E2 ~& i# F( z肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   
3 M; R" T4 y) d: v" C; K$ O強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
4 H" F. v- J  ^; O! C( K2 }依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢
" C! t- C2 o' ]% z" o# [3 T4 I1 D# L+ O/ ~- V. i/ m  t8 Z

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。; E; I" e+ f$ ^" m" S7 s4 ?
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....5 e* m% i, k8 c, E/ q8 T" Y
( L$ h6 M; g/ x( @/ `
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
+ L" E; y0 `7 m0 b
5 O# `; L8 X* x( x5 I[ 本帖最後由 ant 於 2020-4-1 23:18 編輯 ]

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   
$ {3 e; r/ C+ n4 S! J# @/ ]5 Y本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
  Y2 t5 S& O5 ^, ^0 N0 V' d' }我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
; c5 F4 H9 J: l' P& w; }) K- {% S) \4 j( `6 S) X$ A4 q
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
3 x) w( C6 {$ E) ?, b) j! @' B( @hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 2 ~- p1 x9 M0 Q! l# R
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html9 f! T9 |2 N8 p* l( ?
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 3 i2 n2 F) M- _7 s/ Q7 w, [
求教
3 J, P3 ?5 o$ M' F. t
7 f/ I; A7 Q; }* Z. c0 N5 l[ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-4-1 23:34 編輯 ]

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   
  B- |( K1 _1 Y6 a; ^+ J- O要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
# Q* `, A; N0 p+ e7 b7 f+ m0 ?7 C* u6 Y* g- r( \/ @. Y% x5 t
管理統計 - 全體管理人員
: D; ~( Q, K- A4 D4 D4 e1 mhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律
3 |! G+ s) N5 K& V可惜某D人唔識自律
  Y& D8 v6 c8 |. ^5 I& |5 n; p無公德心 , 鐘意做缺德野3 D5 t# ?8 }6 y' g0 N

|, z$ l/ K# S% b2 a& w7 E$ l* w6 y* A9 ?. N# A# Q! O

" Q- Q3 E0 T5 Z! i& T# t[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
9 a. ~4 c9 ~: P* g! ^好勤力辛苦晒!! / s, C7 e8 t, j; o! ]

; W+ z. q- U2 r  y2 a8 ~5 g! i3 v
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   
4 _1 H/ |: Z1 Y0 ^# E$ |4 P呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
$ B+ A- s; H& k7 ?# n8 Q' U2 O7 p% ^3 i' s
管理統計 - 全體管理人員0 P) k0 B/ g  _4 F+ O' c
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
" O0 l1 G- K* B. R一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。( M5 V# _# m8 _# ~4 U1 G; _- @
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
5 L$ e; f+ Q: w3 d% ]) Z' g2 q  S+ Q  K
求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.
# y3 [, M2 c2 n/ [1 S$ a, Q5 m4 O時間許可的話就可以幫大家.
0 A0 H  G* L+ w2 @6 T4 n
& x* m; E# f' l5 ^; E, D% b- }
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
* V$ C, A6 @6 A6 Y7 `4 Q; J6 w/ \0 U$ R) x& Z/ r! b* n
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 1 U; T0 _  L1 E; [7 o! i/ w7 D6 V9 O
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
) P" L, h* K/ R# v2 m/ Y, k+ M/ f定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
: t8 m2 h8 K7 p$ g2 u ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
' Z  Z+ B$ W( K8 B# X: q' N  e% w
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 9 m- T3 D: v6 @# ]  D+ J
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
9 a' ~- y% G8 P8 O" Z+ _定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
: u, Q' D4 E. G. B ...
- T* N5 }+ `2 B! V% b

. G7 x1 V- n* s姐姐妳好,我沒有惡意
6 m/ a/ E7 e# {! M' ]0 G我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
+ o" e+ t: v. m3 A版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
: {# Y4 E$ Y5 f& @$ e/ h5 I! A7 W用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。, M; r! C; n' n1 e! U( ~
+ g& x: z, a. R' R, W& v
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
- y- \2 ~& Y( R" q7 G( H+ q2 d2 ^* @好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
( p/ _7 B* w, b& P- C+ x, s2 c8 k一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。  a. E( p, K5 Y5 S
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
9 k2 k; R! ]' d2 b. ?3 y ...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
5 ]* \) [5 m4 c# h$ q7 F' \* b/ V& d2 W& B% _4 w! v
3 ~* A* C8 K4 D
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見" L, H6 A# Q1 L; g" y
兩睇....
' Y/ _+ q' h( C; E5 W! g7 {+ f3 w0 v( E3 J# _) {" d; T2 `
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   5 a6 G0 w' i; R
好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
/ c0 a. _+ Q" i* q' a# j+ ^7 @一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。- f, p- q6 [: r9 e5 f2 u, @
5 X9 e2 n) g- k5 H' l ...
2 ]5 }) D8 `4 C0 u3 t9 L* L
我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶