即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回貼不推貼

回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼+ A0 w8 Q: u9 w( \! X$ X
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
$ D0 S8 d' s) u2 u其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
- }2 K  F9 N' W& {( o但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂' K# ^" y! U' V# _# ^! A. [# t. p7 R
唔知呢到做唔做到
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   3 B2 }, D6 p9 T% U) }0 U
Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
$ r1 |0 A. f8 b0 u而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒
7 |8 A& L- i7 g! e其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
0 r7 N- D0 q! V但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂3 ]9 K4 T9 t* G
唔知呢到 ...
# Q" b( q" [2 y4 W" D, x5 n& L! N) u& B0 {( w' Q! D
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見0 X2 h: Y& d/ N
兩睇....

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   + Z- v/ P: G* M* L3 b
+ M; ~+ U2 V+ N0 ^( S( R3 L2 |* b/ y

6 S! g0 \, Z% _3 o! d" }我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見2 K  l9 g& ]7 j, I9 f; R; R0 q
兩睇....
! G* X: d) U- o  A
7 I4 `% n  x, D! j& E2 Z) l
冰山一角其中一個例子
: J, ?6 w* Q  M
+ t' |2 u- [0 z
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
CD涉及風險,CD心情可升亦可跌,CD過往戰績並不表示將來的表現。生理返應可能會非常波動,並可能於短時間內大幅上升,閣下亦可能損失全數CD時間。易服者應在於偽街前,請參閱其他偽人之飛卜或微信,以了解偽街詳情及風險因素,作出風險評估尋求專業意見。

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   4 _& g  y+ Z. e! S4 ]

5 m+ I/ V" x, ~% D) O+ H1 z: G. h, D* J" B% ]5 B4 N
冰山一角其中一個例子7 y1 X( {: C- M" a- O

' H( @9 j; O' y! ^  V232748
# _) }7 k* _  P  B/ Y
肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   
, _* e$ A$ e: @4 K2 Y, P: q強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
( f! W  G! d4 h6 @" }8 L7 T; u5 `
依家多數叫本小姐
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢9 W7 ?+ m2 h5 B5 M% h3 L

, j8 K' ~2 j1 E

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。9 ^: M7 M2 L( \" W/ Q
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....& o9 \0 h  q/ F" Z
. c+ H4 e. D: ^# E- J6 {
我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X7 m: Q0 K  V, @+ E

5 m( _- G2 L) S: W  m4 R* t  Z[ 本帖最後由 ant 於 2020-4-1 23:18 編輯 ]

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   
1 P5 _# y6 W# J* U本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。7 s; \/ z" f3 x6 @8 Y& U
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....3 Z2 |# T; N! i* }; B

3 x1 ~. S$ B6 i. ^9 Q! q我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
* \0 Q2 h7 A& O/ ~6 }
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ? 9 E: g0 |7 e2 R
http://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
0 A, m: z8 L( z* E1 c7 T定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
- A' d: h! G# R0 \8 C求教
" K; m+ }: P. U$ r0 H+ g9 `9 E6 R- L

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   
! n" g, R' Z7 H3 X* }, S- K2 _: C要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
6 N. B* G. P2 t, Z5 Q* L& Y. d& u" ~
6 b( Z7 M' d5 k8 |7 o( `2 v7 l  V5 F管理統計 - 全體管理人員
" x/ {& `. M; \8 c( l* ~! rhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

突手話香港人要自律
4 o+ s; i5 |- y可惜某D人唔識自律
/ o( V( S* i* [9 C1 q6 ^9 N" A6 g; T無公德心 , 鐘意做缺德野
: G: K0 H5 Z3 z" v; A! W) ~8 f
, ?4 K3 f( a& a5 ?: _. c; ]. q2 h7 T  ?$ y  h; C' C) B
/ P$ ~; h/ ?, u; e3 _- |" F' @  R3 T

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
: V1 l6 [# F- Z# I' J好勤力辛苦晒!! ; k0 e' H: _* e$ S/ |
0 g+ `4 u1 @/ [+ D1 d. i
5 Q5 F! _) X- i: E6 }7 _
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   
. c; C! M$ n; Z# z& D+ ]* P2 a呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理
5 F! G' E3 n" `6 Z1 p  k4 l8 Y" r* K" |/ w$ Z
管理統計 - 全體管理人員
# R4 ]5 t( t) ^6 f  Vhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。& {: P$ J0 t4 N9 u
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
) ~2 s0 @% h' M" Y有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。! L  D- |  U/ c: E# s2 n7 O, w

( y4 U* F# H3 @: W1 _+ J7 v求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.
1 h4 v9 U0 o+ D1 u$ J; e3 R) G1 j時間許可的話就可以幫大家.# v, g4 ~3 c3 d6 c: ^, V

3 {, n3 {7 p: P8 h# w
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   2 C5 `$ q, P& j$ G/ [

( R  m( k: @  F; rhide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
' f8 }( ], G3 K- U3 `1 Dhttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html- o3 J4 l& B8 R' M; I
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
8 p( u, z& n7 L ...

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   
$ P) A! l  f* ~  r% F2 _" m. r: R! Y" n
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
6 }  [1 ^$ D' P5 E. }( N" whttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html
$ m* {3 _$ z' H  Q' u5 ]9 ^定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
' Q2 v# ]; e9 H' e1 ~* y ...
' t3 D. U" O6 _3 g. h7 a

9 U$ b3 |; o' d1 j7 q: w. ?( n姐姐妳好,我沒有惡意
; F( V2 n$ u9 j0 r) D我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
4 t& h. A3 I1 Q5 U) N5 ^! u6 A版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例
2 l: }& D% J3 r# ?" |' Q  R用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。
# T; ^6 t2 [, S/ C- J
) J% b& m0 @/ A5 R  x
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
) N# W: x/ m% G# P" G好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
9 F( w' s+ l$ l% _/ {% C一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
" b7 y1 G( X# y$ J有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。! U$ [  q& [/ f8 F6 ~
...

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
( w# @4 }1 {- A( |3 A. V; f$ j3 k+ b5 p  K8 z9 F
8 }$ t" B& m4 J$ N6 C. `# t, q6 x
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
( ~: L( h- x/ N, U5 b# `# e兩睇....
% @1 b( |' u* F$ ^; l! F. d$ q4 ?% |! }& b: b
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   & n) Z/ x' A) [& b7 K1 C5 F% C7 j9 G
好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。6 u5 T$ s% T; M
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。; }3 k2 }- S' P6 A9 d4 k; D
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。: o! y, H+ v2 ~, ?
...
1 x! b+ |6 B# U; J1 z# t, O$ ?我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶