嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
' n9 x3 r- r; O4 f' t8 Z9 d' _. ]( t$ h1 `8 V# c7 s
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。# |+ y$ n; \  r
4 w9 z# F' v+ p5 a3 a
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。
; i% A& l4 Z& g/ K$ |0 Y
# d0 g$ _/ c0 v' N8 z1 s. t我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍
8 s1 i( k( [$ ~% _* W) X. R
( U6 M8 \! `: Q我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。/ _) v* o  g4 k8 ^4 `
) e, o6 }- S* H& h6 B- ]1 K9 D
不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
2 i% X9 C1 V# x& T4 k& _6 e深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
3 O* m$ C2 S, e. f+ v2 Z! m& m  n7 V! a
想來很美好。我也有同感。
* r, @; o$ A, G, k# P: D1 [. I% `

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   " _/ {, `( l2 L% J7 S% L8 Y% G
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
3 M1 s$ U" T2 x% j8 T" w& w3 i' n
我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 5 \# @/ s3 g1 b: s% r
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.9 S* b( x$ z6 [: |# T- M
2 o8 Y$ G5 M2 E+ U0 ?6 w
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...: r* E& Q5 S" h$ w6 T1 y/ _

6 N9 z" i" U% P我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   6 ~- y- o; n" o- C- S
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。1 s; I0 ~! |5 k% Z6 U' i1 _

- C/ Y, Q, `0 _$ K, t1 o; `對上一次買絲襪穿絲襪 ...
  D4 f. h  h9 F: g1 E9 @3 Q

4 W$ t4 c2 `$ z. Z我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,, t1 k2 H6 j& ?  S9 Q4 z

/ r. Z6 }. F4 [! \, P  }1 B咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,( M' h) u, ~1 ?5 r! k$ R
2 ^+ `$ U( a% k- R' N/ y5 o
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   2 k3 g6 J* B+ z& b9 u$ F
3 F# n1 \5 @* M# p6 T

: Y5 }4 a# A$ U' r% Z1 S我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,; N. W6 b6 {2 Q
4 K* A0 ^+ @" O3 n6 g/ G9 o
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
0 P/ s4 h% g9 w* K4 `' E6 d2 g/ }. P4 F$ r/ w
. t( ^3 o, }$ ^8 y! Y
/ _( H( X+ t1 p$ Z
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
1 Y" S: k# [* R好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
; ]% ]( z( r+ N* ~6 M: x5 u2 T+ ~9 u
- ?5 F8 W/ V7 Z" O! Q* d肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
4 k) J+ A9 T, b) O( w- X. h- F& J" Q+ P

' h3 x+ S4 k& K* N3 d5 d絲襪超過100D, 已經好似legging質地,( h" @  l% c0 ^* y# T4 R% A7 f: P
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇) Z" s5 a( ~5 _& P! o& Y# I9 e
* [% }- g& f7 c% ?( m# c
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
; W" V/ O3 Q3 i% L! i
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買
$ @* H* {* W% `. }7 e
1 l2 y5 s; w8 U9 N同埋我大部份都係黑絲多,
1 O6 M4 z1 @7 y$ D# `& j! y8 k0 H
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
$ u& R1 P+ P0 V+ A9 G) [& d, B& j. M" Q) o9 K, b' G3 F3 T
至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
* R+ R) i9 E* `' A2 c. r同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始& X2 Z; e2 Z' o- `

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   $ M, k# }) Z- b
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的 ! ~- d4 G9 X* A1 E4 n3 ~; [
同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.$ s, P- @/ n' X7 |0 N1 }4 ?3 ~- a
. W7 Q4 A5 }2 R$ f3 \/ ]8 a* P
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...5 K  @9 H+ Y# w, q3 m

! t% ]/ ^* O  B: B% L我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
$ r, m7 Z5 B$ \  [! a2 }& d
( n" I1 \- A4 J7 C+ X你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻
- M1 i1 B9 m* c2 k4 o. E, m我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 ) n9 [9 V9 v" B+ `
我知他們好排斥我CD的,唉。
' D  b# B, E' }" J; r1 w% e, N5 Z9 ^4 @
如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?- D+ ^! A. a3 [( p

9 }7 y; F: ?% U6 @9 B& f我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
* A; `. v( R4 E5 K! t& v
9 h* c' D0 f1 ]8 z! R1 G, L4 J& f! H% M4 t
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
. K( w" E0 C% [' G- Q; y9 f9 n; I" x; ]( z' ~( h( _
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,# L% E; R. V' t
, j* n9 U8 J( a+ t
' t' t; c& `) B, S, e9 g8 O, @$ a! K
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
( u' g; C4 W. }2 u6 A( w8 g0 ^# T4 t& y

' P4 q8 t3 `  {  W" S我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
' ]3 `; z$ H# L( n- h6 j! H! j/ l% C$ h8 w# b6 E4 ^  `( W3 T
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,5 k8 `& R: j# X- ^1 L# U* ~$ R
) o3 x4 @% h$ ~
5 Y5 h! m. |7 w. j3 m
2 T, q9 O1 C4 X2 ^1 }, y
今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。
! Q! h, r9 b4 V0 Q想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?
+ l2 o, ?3 q" e. Q* I) I! p對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   ( Q% b* E* J9 D

5 U' T8 d  r/ B5 n7 [" R
2 t# g8 y' m% B3 v9 ^絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
/ g  _, {; T% R  h好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
8 z" c* j/ y, l" D- z, p8 {- H0 B' i; f/ ^8 P: S# W
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
) _. i* p" H" R0 m% E( ?5 }- z$ l
收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。